Noorkokk 2017 võistlus toimus Eesti kokkade meistrivõistluste raamesFoto: Viktor Burkivski
Inimesed
27. oktoober 2017, 00:45

PILDID | Palju õnne! Noorkokk 2017 on Andra Holland Pärnumaa kutseharidusekeskusest (2)

Noorkokk 2017 võistlus toimus Eesti kokkade meistrivõistluste raames Eesti Näituste messikeskuses. Võistluse peaeesmärk on propageerida koka eriala ja teadvustada õpilastele täisväärtusliku toidu tähtust nii enda kui oma kaaskodanike ehk tulevaste klientide toidulaual. Võistlus võimaldab kutseõppeasutuste õppuritel näidata oma erialaseid oskusi ja tõsta toitlustusvaldkonna kutsehariduse taset ning mainet.

Võistluse võitjale, Andra Hollandile Pärnumaa kutseharidusekeskusest omistati tiitel noorkokk 2017. Teiseks jäi Karl-Martin Miliste Kehtna kutsehariduskeskusest ja kolmandaks Tartu kutsehariduskeskuse õpilane Lele Luup. Esikolmiku võistkonnad said Eesti peakokkade ühenduse auhinna ja diplomi, lisaks olid välja pandud eriauhinnad võistluse sponsoritelt ja toetajatelt.

Võistlus Noorkokk 2017  toimus Eesti kokkade meistrivõistluste raames Foto: Viktor Burkivski

Võitja pakkus kohtunikele maitsmiseks küpsetatud pardikoiba punase veini - jõhvika kastmega, orsottot pirniga, pastinaaki ja pudelkõrvitsapüreed. Desserdiks üleküpsetatud Nopri talu kohupiim röstleiva-metsapähklipadjal, astelpaju vahukaste, Kalevi tumeda šokolaadi kreem, paneeritud õun, sõirapuiste, vadaku krõbedik.

Võistlust hindas kõrgetasemeline rahvusvaheline žürii, kus muuhulgas liikmeteks Daniel Ayton Inglismaalt ja Kjell Patrick Ormen Johnsen Norrast.

Noorkoka tiitli võitjad läbi aegade:

2009 Ailen Ojamaa, Kehtna majandus- ja tehnoloogiakool
2010 Krestina Õun, Haapsalu kutsehariduskeskus
2011 Johannes Hõimoja, Tallinna teeninduskool
2012 Mihkel Manglus, Tartu kutsehariduskeskus
2013 Margo Paluoja, Pärnumaa kutsehariduskeskus
2014 Maksim Žolobov, Tallinna Tõnismäe reaalkool
2015 Taavi Tali, Olustvere teenindus- ja maamajanduskool
2016 Kristiina Sireli, Pärnumaa kutsehariduskeskus

Vaata pilte!