"TERE, TEILE ON TELEGRAM!" Kas vaesus saab olla põhjus, et eraldada lapsed armastavast perekonnast? Foto: Jörgen Norkroos
Õhtulehe horoskoobid
27. oktoober 2017, 00:07

Konspirituaalne jutusaade on eetris igal neljapäeval kell 18 Õhtulehe veebis ja Facebookis

VIDEOD | „TERE, TEILE ON TELEGRAM!“: Kas vaesus saab olla põhjus, et eraldada lapsed armastavast perekonnast? (28)

Nagu igal neljapäeval, nii ka täna õhtul kell 18 on taas eetris konspirituaalne jutusaade „Tere, Teile on Telegram!“.

12. episoodis rääkisime üsna karmidel teemadel Õhtulehe loovjuhi Anu Saagimi ja Telegrami loojate Mariann Joonase ja Hando Tõnumaaga.  Külas käis ka kodanikuajakirjanik ehk juutuuber ja kodanikuaktivist Raivo Orgusaar, kes oli võtnud luubi alla ühe perekonna, kus neli last tema sõnul väevõimuga hooldekodusse paigutati. Väidetavalt ei saanud vanaema nelja lapselapse hooldamisega hakkama, kuigi lapsed said koolis hästi hakkama ja olid aktiivsed ja käisid huviringides.

Pealekaebajale arvatavasti ei sobinud, et suur pere elab kahetoalises
korteris, kuid kas vaesus saab olla tingimuseks eraldada lapsed
armastavast perekonnast? Ka hooldekodus hoiti lapsed eraldi - vanemad
poisid omaette ja väiksemad tüdrukud omaette - kohtuda õed-vennad ei
tohtinud. Lisaks rääkisid lapsed, kuidas neid Tallinna Lilleküla Laste turvakodus väidetavalt halvasti koheldi. Kriitikat sai saates ohtralt ka turvakodu direktor Priit Siig. 

Video: Jörgen Norkroos

Telegrami meeskond otsustas ära käia Lilleküla Laste Turvakodus ja oma silmaga asja kaeda, samuti kutsusime stuudiosse 2016. aasta alguses kehtima hakanud uut lastekaitse seadust ja kõike laste kaitsega seonduvat kommenteerima Sotsiaalministeeriumi laste ja perede osakonna hoolekandepoliitika juhi Signe Riisalo.

Video: Jörgen Norkroos