Natassia Malthe pressikonverentsil. Foto: BRENDAN MCDERMID
Inimesed
26. oktoober 2017, 14:08

„Weinstein vägistas mu pärast Briti filmiauhindade galat!“ (18)

Norra näitleja ja modell Natassia Malthe kutsus New Yorgis kokku pressikonverentsi, teatamaks: ka tema on Harvey Weinsteini vägistamisohver.

Malthe rääkis, et Weinstein astus temaga vägivaldselt vahekorda 2008. aasta Londoni hotellis pärast Briti filmiauhindade Baftade gala. Hollywoodi produtsent viibis filmipeol koos oma uue sõbratari ja tulevase naise Georgina Chapmaniga, kellega ta oli selleks ajaks kurameerinud kaks kuud.

Kuid galajärgsel peol tegi Weinstein hoopis Malthega juttu. Too tundis kohustust tunnistada, et ööbib Sandersoni hotellis.

Norralanna juba magas oma numbritoas, kui uksele klopiti. „Ava uks, Natassia Malthe, siin on Harvey Weinstein!" röökinud produtsent.

Natassia avas ukse. Tema sõnul andis Weinstein mõista, et annaks talle seksi vastu rolli uues filmis. Seejärel hakanud kinomogul norralanna ees onaneerima.

„Siis tõukas ta mind tahapoole ja vajus mulle peale. See ei toimunud vastastikusel nõusolekul,“ kinnitas Malthe reporteritele. „Kondoomi ta ei kasutanud.“

„Lamasin liikumatult nagu surnu.“

Enda sõnul lülitas Natassia vägivaldse vahekorra ajal oma teadvuse välja. „Lamasin liikumatult ja sulgesin silmad ja lihtsalt tahtsin, et see läbi saaks. Olin nagu surnu. Pärast lamasin kohutavat tülgastust tundes.“

Järgmisel päeval saadeti Malthele stsenaarium ja ta naasis Los Angelesse. Talle jäi mulje, et ta oli saanud rolli filmis „Nine“, mida produtseeris Weinstein ja kus mängisid kino suurkujud Daniel Day-Lewis, Nicole Kidman ja Judi Dench.

Hiljem kutsus Weinstein norralannat kohtumisele Beverly Hillsi hotelli Peninsula, toonitades, et kohal on ka tema assistent. Aga kui Malthe kohale jõudis, kutsus produtsent teda koos teise naisega grupiseksile.

Malthe keeldus. Kui ta hiljem Weinsteinile helistas, et ühest filmirollist keelduda,  saanud mees vihaseks ja hakanud teda sõimama.

„Olen kogenud ka teiste mõjuvõimsate Hollywoodi meeste poolset seksuaalset ahistamist, aga minu kogemused Harveyga olid kõige hullemad,“ ütles Malthe. Tema advokaadi Gloria Allredi sõnul kaalub norralanna politseisse avalduse tegemist.

Päev varem olid Allred korraldanud teise pressikonverentsi, kus tema klient, endine produktsiooniassistent Mimi Haleyi süüdistas Weinsteini tema tahte vastases suuseksis aastal 2006.  

Kokku on Weinsteini seksuaalses ahistamises ja vägistamises viimastel nädalatel süüdistanud üle 40 naise.