Foto: Vida Press
Saund
25. oktoober 2017, 18:11

Suri rock'n'rolli esiisa Fats Domino (1)

Täna suri armastatud muusik, klaverimängija ning üks rokkmuusika esiisasid Fats Domino. Rokilegend oli 89-aastane.

Antoine „Fats“ Domino alustas muusikukarjääri 1949. aastal ning on mõjutanud paljusid varasemaid ja hilisemaid rokkmuusikuid, teiste hulgas Elvis Presley ja Biitlid. 

Fats Domino andekus klaverimängijana ilmnes juba muusiku lapsepõlves. Tema esimene singel, 1949. aasta „The Fat Man“, oli üks esimesi rock'n'roll'i albumeid ja esimene selles žanris, mida müüdi üle miljoni eksemplari.

Domino sündis ja elas suurema osa elust New Orleansi linnas. Ta ei ostnud endale uhket häärberit, vaid eelistas vaikset elu oma kodutänaval tagasihoidlikus majas. Kui linna tabas 2005. aastal orkaan Katrina, jäi muusik oma kodust ilma. Kuna tema abikaasa tervis oli nõrk, ei põgenenud paar esialgu tulvavete eest. Päästjad toimetasid nad tormi eest varjendisse. Nad ei naasnudki kunagi vanasse kodumajja.

The Independent vahendab, et Fats Domino suri rahulikult oma kodus, muusiku pere oli viimastel hetkedel temaga. Tema surma kinnitas mehe tütar.

Fats Dominol on kaheksa last. Ta oli mõnes mõttes haruldane rokkmuusik, sest eelistas rahulikku ja vaikset eluviisi ning oli oma abikaasa Rosemaryga abielus 60 aastat, kuni naise surmani 2008. aastal.