Eesti uudised
23. oktoober 2017, 09:23

KÕLVART KUI EESTI PUTIN: 11 sarnasust kahe poliitliidri vahel (83)

Kohalikel valimistel võimsa tulemuse teinud Mihhail Kõlvart sarnaneb enda tegemistes idariigi pea Vladimir Putiniga, kirjutab Vecherka.

Seetõttu tõi portaal (loe SIIT!) välja 11 vaatenurka, milles Putin ja Kõlvart sarnanevad.

1. Mõlemal on hea füüsiline vorm ja kiindunud võitluskunstidesse: Putinil judo, Kõlvartil taekwondo.

2. Mõlemad on napisõnalised, fotodele sageli püütud kui tähelepanelikud kuulajad, kes jälgivad toimuvat altkulmu.

3. Mõlemad varjavad kiivalt enda eraelu, mistõttu annab see ruumi kuulujuttudele. Putin arvatakse olevat tsiviilabielus Alina Kabajevaga, Kõlvart on enda elukaaslast Angelikat maininud vaid korra või paar.

4. Mõlemad tõusid kiiresti poliittaevasse: Putinist sai äkitselt president aastal 2000, Kõlvart tegutses aastatel 1999-2000 Lasnamäe halduskogu liikmena, enne kui 2011. aastal sai temast abilinnapea.

5. Mõlemal on juristiharidus. Putin õppis aastatel 1970 kuni 1975 Leningradi ülikoolis (LGU), Kõlvart lõpetas aastal 2000 Rahvusvahelise Sotsiaalteaduste Rakendusliku Kõrgkooli (LEX).

6. Mõlemale avaldatud toetus on rekordiline. Toetus Putinile on 86 protsenti, samas kui Kõlvart teenis valimistel 24 712 häält.

7. Mõlemale meeldib kanda punast lipsu, kuigi sageli nähakse neid üldse lipsuta.

8. Kuigi Putin ja Kõlvart esindavad eri riigi huve, mis teatud mõttes on teineteise vastu isegi vaenulikud, ühendab neid üks riik – Vene Nõukogude Föderatiivne Sotsialistlik Vabariik, kus mõlemad sündisid.

9. Mõlemad on sündinud kahepaiksena: Putin draakoni, Kõlvart mao aastal. Draakon: türann, kuninglik, õnnelik, juht, isekas, võimukas, agressiivne. Madu: veetlev, populaarne, enesekeskne, intelligentne, laisk, romantiline, ebausaldusväärne.

10. Õigeusu kirik on premeerinud mõlemaid. Kõlvartit kiideti oktoobri alguses kiriku tegemistele kaasa aitamises, ning ka Putin on saanud kirikult (mitte üksnes Vene kirikult) mitmeid märkimisi.

11. Mõlemad on olnud abilinnapead. Kõlvart on seda tänaseni, Putini ametiaeg kestis 1992 kuni 1996.