Rios Art Galeriis Tallinnas toimus tuntud vene kunstniku Anatoli Strahhovi sügisnäituse avamineFoto: Viktor Burkivski
Inimesed
22. oktoober 2017, 10:08

PILDID | Ivi Eenmaa ostis sügiseselt kunstinäituselt imekauni maali (32)

Rios Art Galeriis Tallinnas toimus möödunud nädalal tuntud vene kunstniku Anatoli Strahhovi sügisnäituse avamine. 

Suur kunstihuviline Ivi Eenmaa ostis näituse avamisel kunstnik Anatoli Strahovi maali "Sügis". Maalil on kujutatud Eesti naise portree ja selle taustal sügisesed lehed.

"Tuntud vene kunstnik Anatoli Strahov  kasutab viimasel ajal palju Eesti motiive, sest see on hetkel väga populaarne," märkis näituse korraldaja ja lisas, et Ivi Eenmaa oli Stahovi maalist esimesest silmapilgust vaimustatud.

Kauni sügisnäituse avamisel võis näha Ivi Eenmaa lisaks ka Eesti Turismifirmade Liidu juht Daisy Järvat, suurärimeest Grigori Onistsenkot, suurt kunstihuvilist Merle Keskkülakunstnik Vera Stanisevskajat, jpt. Galerii omanikuks on kunstimetseen Jelena Tsurkan.

Kuulus vene kunstnik Anatoli Strahhov on sõndinud aastal 1946. Aastail 1963 – 67 õppis ta Tshinvali kunstikoolis, 1971-76 – Eesti NSV Riiklikus Kunstiinstituudis. Hetkel elab ja töötab Tallinnas ja on ka Eesti Kunstnike Liidu liige ning samuti Eesti Vene Kunstnike Ühenduse liige. Esinenud vabariiklikel ja rahvusvahelistel näitustel 1975.aastast. Igaaastased isikunäitused on toimunud nii Eesti, kui ka välismaa galeriides ja näitusesaalides. Tema teoseid on USA, Soome, Itaalia, Prantsusmaa, Jaapani , Saksamaa, Taani, Rootsi, Venemaa ning Eesti erakogudes.

"Anatoli Strahhovi tööd, mis loovad virtuooslikult mulje erinevatest materjalidest ja tekstuuridest, balansseerivad konservatiivsuse ja eksperimendi, traditsioonilisuse ja eksootika, väljendusrikka materiaalsuse ja efemeersuse kummalisel piiril, kätkevad tabamatult värelevaid faktuure ja tähendusi, avanemata kunagi lõpuni," rääkis galerii omanik Jelena Tsurkan. "Kunstnik on esinenud enam kui 30 isiku- ja grupinäitusel."

Vaata pildigaleriid!