Invidia agentuuri avapiduFoto: TEET MALSROOS
Inimesed
18. oktoober 2017, 15:05

Eksmiss Laura Kõrgemäe kupeldas noori näitsikuid? (75)

„Seitsmesed uudised“ toovad täna eetrisse videoloo, kus paljastatakse noorte neidude kupeldamine jõukatele ärimeestele. Mitmest allikast on kuulda, et luksusliku elustiiliga silma paistnud veetleva naisterahva näol on tegu eksmiss Laura Kõrgemäega.

Missi kupeldamisohvriks langenud naisterahvas räägib „Seitsmestele“, et ei suutnud selle võimalikkust uskuda: „Et selline asi toimub meil siin Eesti vabariigis ja mitte keegi justkui ei tea sellest midagi!“ rääkis üks. „Mulle ütles ta, et see oleks veel ilusam mu seljas, kui mul ei oleks rinnahoidjat all,“ meenutas teine ohver.

Elu24 vestles ühe Invidias töötanud tütarlapsega, kes ütles, et välismaa meestega kohtumise eest pakuti 1200-2000 eurot ning vahel kingiti raha asemel riideid, aksessuaare või telefone.

Üks Õhtulehega anonüümselt suhelnud agentuuris töötanud tüdruk usub, et selliseid pakkumisi tehti ilmselt väga valitud seltskonnale. Teine modell, kes tänaseks Invidiast lahkunud ütleb, et tema ei tea sellistest juhtumistest midagi.

„Tänane uudis tuli minu jaoks väga suure šokina, nagu ka ilmselt paljudele teistele agentuuri tüdrukutele. Minu suhe nii Invidia kui ka Laura Kõrgemäega on olnud vaid professionaalne ning ausalt öeldes mingisugust kupeldamist ma ei suuda isegi ette kujutada,“ ütleb kolmas. „Kuna agentuurist on nende aastatega mitmeid tüdrukuid läbi käinud ja paljud on ka tüliga lahkunud, ei saa välistada, et tegu on kellegi kurja plaaniga agentuurile lihtsalt vesi peale tõmmata. Kahju ainult, et kogu see teema agentuuris olnud tüdrukuid nii palju mõjutab.“

Invidia agentuuris kaks aastat töötanud Sandra Siil ütleb Õhtulehele, et tema Laura pihta loobitud süüdistusi ei usu. „Olen promotööd teinud viis aastat, sellest kaks aastat Laura all ja julgen end nimetada üsna kogenud promootoriks,“ ütleb Sandra ja lisab, et on kahe käega Kõrgemäe poolt. „Mul pole eales temaga taolist kogemust olnud ning pole ka teiste neiude käest midagi sarnast kuulnud. Pigem võin Laura kohta öelda, et ta on just see, kes oma tüdrukuid hoiab ja kaitseb, kohati nagu emalõvi!“

Sandra sõnab, et muidugi annab Laura nõu nii riietuse kui meigi osas – kuidas sobiks ja kuidas oleks parem, kuid naine ei suru kunagi midagi peale. „Kõigi töödega on nii, et iga neiu ise ütleb mida soovib teha ja kas see talle sobib. Pigem on kõik vabatahtlik – kes tahab teenida ja tööd teha, see avaldab soovi. Siiani pole mina isiklikult kuulnud mitte ühestki kupeldamise, enese müümise või millegi sarnasega seotud tööst,“ ütleb Sandra. „Minu jaoks on sellised süüdistused kahtlased – midagi sellist pole kunagi pakutud ei mulle ega ka teistele põhineidudele.“

Kaks aastat tagasi kirjutas Elu24, et agentuur ei suuda oma tüdrukutele tööd pakkuda ning teistest agentuuridest üle meelitatud tüdrukud on tööta, Kõrgemäe kommenteeris aga , et tööpuudust neil pole ning samuti ei ole kedagi üle meelitatud. Augustis vahendas aga Kroonika, et Laura Kõrgemäe agentuuri promotüdrukud astusid üles Soome ralliäss Mika Salo korraldatud erapeol. „Jah, meil oli juulis üks erapidu Tallinnas ja ma tellisin Lauralt promotüdrukud. See oli ühe mu sõbra sünnipäev, täiesti privaatne pidu. Meid oli suurem seltskond, kakskümmend meest,“ kinnitas Salo ajakirjale.

Kõrgemäe asutas promo- ja modelliagentuuri Invidia aastal 2014 koos jumestuskunstniku Kerstin Koortiga. Praegu on ettevõtte juhatuses vaid Laura Kõrgemäe. Laura on asutanud ka teisegi ettevõtte, Invidia Events OÜ. 

Laura Kõrgemäe telefon on välja lülitanud ning naine on ära kustutanud ka oma Facebooki ja Instagrami kontod. Invidia Facebooki leht veel mõni aeg tagasi eksisteeris, kuid praeguseks on seegi kustutatud. Samuti on välja lülitatud Kerstin Koorti telefon ning ei vasta ka Invidia Events OÜ telefon. 

2016. aasta majandusaasta aruanne ütleb, et Invidia on Kõrgemäele päris korralikult sisse toonud. Ettevõtte müügitulu kasvas üle-eelmise aastaga võrreldes pea 150%, puhaskasum aga üle 516%. Ettevõtte mullune puhaskasum oli üle 14000 euro ning tööjõukuludeks maksti 56 776 eurot. Töötajaid oli mullu 4.

Tänavuse aasta 30. septembri seisuga on ettevõttes töötajaid aga 58. Selgub, et tänase seisuga on ettevõttel ka üle 6000eurone maksuvõlg.