„Lotte lood“ esilinastus kinos ArtisFoto: Martin Ahven
Tele
17. oktoober 2017, 10:26

GALERII | „Lotte lood“: näitlejad rokkisid täiega, kuid tegid seda väga tõsiselt!

„Mulle meeldib, et lotte on inimene ja et Albert on inimene ja et Bruno on inimene,“ kiitis 4aastane Lotte-fänn Lisbeth pärast eilset lastesarja „Lotte lood“ esilinastust kinos Artis.

Agara teatriskäija ning Lottemaa austajana on Lisbethile hingelähedased just need Lottega seotud etendused-ettevõtmised, kus tegelasi kehastavad pärisnäitlejad. Temasugustele lastele on ETV uus lastesari „Lotte lood“ nagu unistuste täitumine. „Tahan veel vaadata!“ sõnas 4aastane fänn otsustavalt.

Kolm aastat tagasi kirjutas teatrimees Kaarel Oja režissöör Elo Selirannale kirja, kus arutles, et Lotte on raamatus, multikas ja teatrilaval, aga võiks olla ka televiisoris. „Vaatasime Lottele alt üles ega julgenud talle kuidagi läheneda,“ kõneleb „Lotte lugude“ produtsent Margus Saar. Pelglikkus leidis oma otsa, kui Lotte isad Janno Põldma, Andrus Kivirähk ja Heiki Ernits ideest tuld võtsid. Töö läks lahti, vältas poolteist aastat ja tänaseks on valmis kuus osa värskeid Lotte-lugusid.

Näitlejate plejaad, kes sarjas kaasa teeb, on aukartustäratav. Lottet kehastab Helena Pruuli, Brunot Priit Strandberg ning Albertit Vallo Kirs. Adalberdi rollis astub üles Sepo Seeman, Oskarina Karol Kuntsel ja karu Eduardina Tarvo Sõmer. Suisa uuteks tegelasteks on aga Lotte vanaema ja vanaisa, keda mängivad Anne Reemann ning Elmo Nüganen. „Näitlejad rokkisid täiega, kuid tegid seda väga tõsiselt!“ särab Saar. “Selles sarjas on põnevust, lusti ja mehi põlvpükstes. Ning Leelo Tungla ja Priit Pajusaare kirjutatud kaheksa laulu, mis on potentsiaalsed hitid.“

Vastset sarja võtsid tunnustada ka Priit Pajusaar ning Janno Põldma. „Väga lahe!“ hindas Põldma sarja esimest osa. „Mulle kohutavalt meeldis! Ootan põnevusega teisi osi!“ Pajusaaregi sõnul on tegu ägeda asjaga, mis täiskasvanuilgi näo naerule veab. Rõõmust säras ka lavastaja Ain Mäeots, kes pärast esilinastust kergendatult hingas: „Jah, ei peagi siit häbiga koju minema. Kõik on väga hea!“

Lotte-lugude esimene osa „Emadepäev“ on ETV2 eetris täna õhtul (Lotte on kohal teisipäeviti kell 19.30 või pühapäeval kell 18), kohe pärast tele-eetrit on järgmine osa vaatamiseks väljas lastesaadete kodulehel lastejaam.ee.