Tele

TV3 VIDEO | „KUUUURIJA“: Hambahaldjas Heino Kalm teeb eestlaste hambad taskuraha eest korda! (98)

LISA KOMMENTAAR

Marfutt18. oktoober 2017, 18:26
Oma 20 aastat tagasi murdsin hamba juure pealt ja ka mind aitas seesama hambahaldjas. Pani alles jäänud juure sisse tihvtiga uue hamba. Ei mingit juureravi, desinfitseerimist ja muud hookuspookust. Alles hiljuti, kui kõrval asuvaid hambaid kroonisin, eemaldati see tihvthammas. Seega kestis ligi 20 aastat, ei põletikke ega midagi. Tasu ei võtnud sentigi! Ütles väga tagasihoidliku summa ja käskis ühele MTÜ-le annetada, mida ka tegin. Pean Heino Kalmust väga lugu kõigi tema vigade ja probleemidega. Positiivne pool kaalub kõik üles.
hambutu tõde18. oktoober 2017, 17:43
Telekas hakkab näitama saadet, kus tehakse haigeid ja inetuid inimesi terveks ja ilusaks. Seal on ka noored inimesed täitsa hambutud. Eks vist õige toiduvalik on olulisem kui paljukiidetud hambapesu. Kaltsiumirikast toitu, toorest juurvilja jne. Öeldakse , et harjaga nühkimine teeb hambakaeladele ja igemetele hoopis kahju. Hambapesu on pigem esteetiline vajadus. Aga sellele härrale, kes oskab proteese teha, palju aastaid ja pikka iga.
Hambad - mõtetu kannatus ja piin. 18. oktoober 2017, 14:27
Kiitus heale inimesele, kes 3 euro eest hamba kingib.
Ma ise ei parandagi hambaid, lasen lihtsalt välja tõmmata.
Parem kui polegi hambaid - mõtetu kannatus ja piin.
Kummaline18. oktoober 2017, 12:07
Kui kuuldi mis raha eest teeb, öeldi kohe et Illegaalne tegevus! Pole ime et varsti ongi tal kaelas maksuamet, hügieenipatrioodid jne. Kedagi ei huvita et kliendid said hambad suhu ja pole kellelgi need veel välja mädanenud. kas tõesti pole INIMENE oluline vaid raha, raha ja kadedus??? Kõik te otsite võimalust odavamalt saada? Kas arvate et nt Maxima on jube puhas pood? Kas olete näinud kuidas mõnes kohvikus lauda pühitakse või toitu serveeritakse (mitte kõik muidugi)... aga ikka käite.
Laske inimesel (mitte saada kellegi arvelt rikkaks) vaid aidata neid kes abi vajavad! Kui te kellelegi ukse avate, miks te ei ütle- tee ise uks lahti, sul käed olemas. Kui te kellelegi raha annetate (nt su nägu kõlab tuttavalt või lastehaigla kampaaniad) miks te ei ütle- saage ise hakkama?
Jätke juba järele!
Vaata uuesti!18. oktoober 2017, 12:34
See hambaartide liidu tegelane seda küll mingi kadeduse või vihaga ei öelnud, lihtsalt vastas küsimusele - seaduse silmis see ongi ju illegaalne tegevus. Minumeelest ta just vastupidi kritiseeris hambaravi rahastamist ja täie õigusega.
Vaatasin saadet ja mõtlesin, et ise küll väikese summaga toetaksin Heino tegevust, kui kusagile arve üles pandaks ... ja muidugi, kui ta ise üldse soostub mingit abi vastu võtma.
See mees on küll õnnistus18. oktoober 2017, 09:47
telefoni numbri,kuigi tal on telefon punane vist helistajatest.Tubli mees ja jõudu talle. Valige riigikokku.
Mare18. oktoober 2017, 09:12
Sain kolme aasta eest väikse päranduse (vanematekodu müük, mis läks jagamisele õdede-vendedega). esimese asjana tormasin hambaid parandama. Viis hammast vajas juureravi, juuresse pandi tiftiga kunsthammas. Tehti ka üks sild ja kaks krooni, alalõua puduvatepurihammaste jaoks büügelprotees. Kõik olnuks tore, aga ühe valehamba all hakkas põletik igritsema. Kaks korda kukkus ta kõige tiftiga välja. Siis tehti mikroskoobi all juureravi, kuid jälle tekkis põletik. Nüüd arvab arst, et küllap tekkis juure sisse mõra sellest suurest juureravist ja vaja operatsiooni või tuleb siiski mul sellest hambast loobuda, Ligi kolm aastat hambaarstirallit, ca 4500 eur. Kusjuures olen töövõimetuspensionär ja saan pensionit 300 eurot. Tagantjärele ei kahetse midagi, see raha oligi mõeldud hambaraviks, aga ikka on imelik mõelda, et vanemate pärandus läks peamiselt hambaravile.
18. oktoober 2017, 09:30
Pärandusega on kaasas kohustus seda kasvatada, mitte laiaks lüüa.
nh18. oktoober 2017, 16:04
laiaks lüüa? Tuleb välja, et tervisesse investeerimine on laiakslöömine
hambahaige18. oktoober 2017, 17:28
Ega tervisesse investeerimine ole päranduse laiakslöömine
pole vahet18. oktoober 2017, 17:32
pole vahet, kas raha tuleb pärandusest, pros-t-i-tööst, pangaröövist, lotovõidust -- dentistidele sobib igasugune raha, peaasi et on raha
18. oktoober 2017, 15:09
arstidele poleks pidanud päranduseasja mainima või seda, et sul raha on.
Vanameeš18. oktoober 2017, 05:46
mina käin puujumala juureš kui hammaš valutab....
Maaaardeavastaja18. oktoober 2017, 05:43
kahtlen,et hambahaldjas suudab teha sellise raha eest proteesid....kui siis ainult pahtlist või gipsist.
Ma jälle ei usu hambaarste, et proteesid nii palju maksavad?18. oktoober 2017, 06:54
Kui Eestis on sissetulekud ja igasugused toetused EL-omadest 4...5 korda madalamad, siis peaks samavõrra olema odavamad ka teenused! Kui riigil raha napib, maksustage näiteks pankade ülikasumid.
jep18. oktoober 2017, 10:08
Justnimelt. Riigil on raha vähe, aga võtta oskavad ainult vaestelt. Miks miljonäride tasku kallale ei minda?
Sellised suurröövlid peaks olema ammu suurema maksukoorma all. Pangad, Eesti Energia...see nimekiri tuleks üüratu...
Ja üldse, selline toetussüsteem kui praegu, on vale. Inimesele, kes saab tuhandeid palka ei ole 30 eurost toetust küll vaja. Kas Ossinovskile omale on see toetus vajalik? Ma kahtlen :)
On töötuid ja väikese sissetulekuga inimesi, kes saaksid selle arvelt nii mõnegi hamba korda teha.... Mõtlemiskoht.
See on Ossinovskil muidugi õige jutt, et ravikindlustus tuleks anda kõigile. Meid on niigi vähe ja meie hädine riik võiks inimeste jaoks niipaljukestki teha, et elementaarne arstiabi oleks kättesaadav kõigile.
Tibi18. oktoober 2017, 15:36
Ei ole tegelikult mingit hambaravitoetust (täiskasvanule 30.-, pensionärile 80.-). Ei ole, sest pole teenusepakkujaid hambaarste. Kui kliinik ei sõlmi (aga pea mitte ükski kliinik ju ei sõlmi, võibolla mõni Tallinna või tartu oma ehk on seda teinud) haigekassaga vastavat lepingut, siis inimene oma haigekassa toetust ei saa. Pole mõtet siin rääkida toetustest, mida saavad vaid vähesed kasutada. Kui leiad lepinguga arsti 100 km kauguselt, siis sõit neelab kogu saadava toetuse ja enamgi veel, siinkohal ma ajakulust ei räägigi. Ühe purihamba juureravi ja plomm on 300.-. Sentigi sealt toetust tagasi ei saa, mõelge siis ise.
njah18. oktoober 2017, 19:47
eesti energias võtabki riik suure kasumi ja sina maksad selle elektrihinnaga kõik kinni,vaja oleks vähendada riigiametnike armeed ja kõiksugu muidusõõjaid
naisuke18. oktoober 2017, 08:58
Ega keegi ei keela ju kahelda
Kuule, gips!18. oktoober 2017, 12:36
Loka Laas ju ütles, et kujult ja väljanägemiselt ei jäänud alla nendele kallitele implataatidele, mis tal nüüd suus on.
Ilma Heinota ehk poleks saanud seda töödki välismaal - hammasteta mehest arvatakse ju kohe, et on mingi joodik või parm.
kontrollis17. oktoober 2017, 20:10
läksin Tartus Hambaproteesimiskeskusesse Maarjamõisas, kus palusin kontrollida oma hambaid. Selgus, et auke pole, kuid on vaja eemaldada hambakivi Arst eemalas selle puuriga ja andis uue aja ja ütles, et on vaja tagasi tulla, kuna käsitsi on vaja üle teha. Sain arve 76.34 eurot, kus kirjas, et hambakivi eemaldus, kogus 4. ma tagasi ei läinud, sest käsitsi töö veel kallim ju. Aasta tagasi käisin samas kohas sama asjaga teise arsti juures, kes kahjuks läks pensionile. Sai ühe korraga hakkama ja arve 15.50 eurot.
on18. oktoober 2017, 01:02
ka sealsamas käidud mõni aasta tagasi ja peale kivipuhastust 44. makstud .ka sinna esimest ja viimast korda, seda 40 minuti eest- ma saan aru, et soome palga eest veel aga pensionäril soovitan mujalt head tööd leida.
18. oktoober 2017, 05:04
Oleneb arstist. Ühel tuttaval tehti väga ilus ja toimiv protees. Teine jäi korralikust hambast ilma ja proteesist ei saanud ka asja. Kokkuvõttes väga suured kulud seoses kaotatud hamba asendamisega ja uue proteesi tegemisega.
kahtlane18. oktoober 2017, 09:00
on see, et hambakivi ei eemaldatud ühe korraga!
Hambutu17. oktoober 2017, 10:45
Ei tea kust selle härra kontakte saaks ? Oleks ka hädasti vaja sahtel korda saada aga jah arsti juures käimine aga käib üle jõu :(
ei jõua17. oktoober 2017, 12:11
ta üksinda kogu Eesti vaeste hambad korda teha. Aga selle eest pole Eestis kunagi nii hea elada olnud, mis sest, et ilma korras hammasteta?
Hambaravi kallis ja kvaliteet samuti küsitav17. oktoober 2017, 10:35
Meie perest käis noor inimene Raplas, juuretäidised koos juureraviga neljal hambal maksid 1200.- . Sattus Tallinna arsti juurde, tehti pilt ja kõik neli kallist täidist alt tühjad, vaja lahti puurida. Uuesti sama summa ja hambad seest veel õhemad, Ega keegi ilma kohtuta midagi tagasi ei maksa ja selle summa eest kohtusse keegi ei viitsi minna.
Pole nii rikas, et osta odavaid asju17. oktoober 2017, 13:34
Tuttav tunne. Käisin aastaid erinevate hambaarstide juures ja igaüks tegi tööd "omamoodi". Aga alati nägin - ja ka tundsin -, et tulemus pole päris see, mida eeldasin. Plommid kõik erinevat värvi, mõni kollane, mõni hall, lame nagu pannkook ja üldse väga kole töö. Kuniks lõpuks võtsin südame rindu ja läksin tõepoolest kalli hambaarsti juurde, sest siiani otsisin ainult odavamaid arste.
Asi lõppes nii, et alustuseks tehti pärlipesu (mida üheski teises hambaravikabinetis ei tehtud), KÕIK vanad plommid tõmmati välja, puhastati augud ja tehti seal veel kümme imet. Plommi tooni valiti hoolega veerand tundi - et natuke ikka on veel teist värvi, lisame pigmenti juurde. Oota, võtame natuke vähenaks.. Nii, nüüd sobib.
Ma tundsin patsiendina, et minu kallal nähakse tõsiselt vaeva ja et tulemus on oluline.
Kui kõik hambad lõpuks valmis said, oli peeglist vaadates tunne, nagu oleks proteesid suhu saanud - mitte ühtegi defekti, täiesti veatud hambad. Purihambad ilusate teravate lõikeservade ja tippudega, hambaga täpselt sama tooni. Midagi ei hõõrunud, ei seganud. Fantastiline kogemus.
Kaks aastat on möödas ja kõik püsib täpselt endisena paigas. Kogukulu oli 1400 eurot, aga aasta peale jagatuna (just nii kaua kestis kogu trall hammaste ümber, kord kuus käimist) ei ole see ilusate hammaste nimel väga suur summa töölkäivale inimesele.
Leidke endale õige (mitte kõige odavam ilmselt) hambaarst ja tehke oma hambad kohe ilusasti korda!
Urmas17. oktoober 2017, 18:27
Valguskõvastuv ei kesta eriti üle kahe aasta. Vaatame mis juttu aasta-paari pärast räägid! Kui tahta natukene püsivamat tulemust, siis tuleb kasutada ka kvaliteetsemaid lahendusi, mis maksavad rohkem!
17. oktoober 2017, 18:52
kestab küll kauem. minul kestis üle 15 aasta. tookord, kui teha lasksin, väideti, et eluaegne pidavat olema.
Urmas17. oktoober 2017, 19:43
Valguskõvastuv kestab ca 2 aastat, laminaadid kestavad 5 aastat, portselankroonid 20 aastat. Eluaeg ei kesta mitte midagi! Iseasi kui kaua elada, kui kaks aastat, siis küll!
Urmas17. oktoober 2017, 19:55
Tänapäeva valguskõvastuv kestab 2 aastat, laminaat kestab 5 aastat, portselankroon kestab 20 aastat. Ükski valguskõvastuv täidis ei kesta iialgi 15 aastat! Seda ma ei usu mitte iialgi!!! Veneaegne Amalgaamtäidis kestis küll 15 aastat!
ma kah ei ole18. oktoober 2017, 09:02
ostsin kingad 123 Euri, sain käia 2 nädalat, tallad alt. Öeldi, et olete ise süüdi.( et kuiva ilmga neid kandsin paar korda nädalas ehk kokku 5 korda) Kas nüüd peab ostma 400 või 20 Eurosed?
naisuke18. oktoober 2017, 09:03
mul on 15 aastat kestnud!
.18. oktoober 2017, 09:04
Küll Urmas on endas kindel, aga ega kõik ei usu. Õnneks.
No,otse loomulikult ise süüdi,18. oktoober 2017, 17:31
kes käskis sul SURNUKINGAD osta!?! :D
Noh,18. oktoober 2017, 17:28
noor "rikkur",kes 2400 € peale EI VIITSI kohtust õigust nõuda!?! Penskarile see praktiliselt TERVE AASTA pension, ise söömata ja rohtudeta ning lõpuks ka üürivõla tõttu kuuse all!
Ega teiesugustele lollidele sihukesi "arste" ongi vaja!!!
Kas arst ISE JÕUGA võttis su rahakotist või kontolt raha??? :D
Õhtulehel ikka "geniaalsed" lugejad...
vana ja tark17. oktoober 2017, 10:29
lugedes neid kommentaare, siis kaovad asja sisust kirjutajad muudesse teemadesse, aga-
vaatasin seda saadet ja ütlen oma arvamuse, kui raha ei ole, siis on ka selle mehe abi suurepärane abi, kuigi jah, hügieen ja muud isikuomadused on vast nii nagu on, aga proteesidena kanda asendushambaid, mida ise hooldad, võib ju küll, kui nad sobivad ja ei tee igemetele haiget..
Raha olemasolu korral muidugi otsib inimene tõesti päris arstidelt abi, selge see ja ei vaja sellist kännuotsas tehtud hambaid..!
Aga kena, kui selliseid altruistlike inimesi maailmas on..!
Muide,17. oktoober 2017, 11:54
kännu otsas ja kuskil "laboris" tehtul eriti vahet ei ole. Mõlemal juhul on tegu mehhaanilise, ehk käsitsi töötlusega. Tolmu ja puru lendab mõlema töö juures. Usun, et to Heino desinfitseerib sama korralikult proteesid kui mingi kallis laboritehnik. Miks aga istuvad Heino proteesid paremini? Sest ta võtab matriitsid ise. Kuna ta ise proteesid teeb, teab ka täpselt, milline peab vorm tulema, et lõpptulemus hea oleks.
Mis hügieen peab käsitöö juures olema?18. oktoober 2017, 12:53
Ega need mingist vatist pole ja inimene topib endale tihti igasugust (pesemata) kraami suhu.
Piisab, kui proteesid puhtaks pesta, pole vaja mingite des.vahenditegagi mässata - puhtamad ikka, kui inimese suuõõs :-)
Või räägid saa Heino enda hügieeniharjumustest? Tundsid kohe läbi ekraani mingit mustuse lõhna või häiris habe? Vanasti polnud ka linnades kõigil kodus vannitube, käidi nädalavahetusel saunas. Keegi ei haisenud ja just tänapäeva inimestel, kes päevas mitu korda dushi all käivad, on igasugused atoopilised dermatiidid, seenhaigused ja on muidu kärnas, sest naha loomulik kaitsereaktsioon on rikutud.
Noh17. oktoober 2017, 10:23
Vanasti nõukaajal sai tihti koroonat mängitud ja parema libisemise nuppudele tagas talgi asemel just hambaproteesipulber. Seda sai odavalt igalt poolt. Kuidas see NÜÜD nii ülemõistuse kalliks on läinud?
Mis sellega?17. oktoober 2017, 11:08
Sõid seda ja hambad kasvasid suhu? Ma olen ka klooriveest, mingi mmm, et sellega pidid ka ksavama
MMS teeb imet18. oktoober 2017, 12:54
Ja koralliklubi vesi.
mhh17. oktoober 2017, 10:21
Kui ei oleks vahendajaid, neid on ikka tohutult palju patsiendi ja hambaarsti vahel. Enne kui tööks saab minna.
Wremja17. oktoober 2017, 10:05
Siis ju sama tubli mes nagu major Jaan Zorro, kes ka sai surmasuus nägemuse, et vaja vaeseid teenida!
17. oktoober 2017, 09:57
Olen pidanud selle inimesega koos töötama, paar aastat. Ütlen ausalt, sellist sellist töökaaslast ei soovi keegi. Alkohol, tööle mitte ilmumine, tööd räpased, ei hüügieeni, mees päevast päeva haiseb, ei pese jne. Ta väitis ka siis, et teeb oma tööd mitu kuud, eks lugege siis töötunnid kokku ja vastake, kas olete nõus, siis seda 35 euriga müüma jne. Tema jutt oli juba aastaid tagasi sama muinasjutt ja ikka jätkub inimesi, kes seda usub.
09:57, .le17. oktoober 2017, 10:13
No aga klientidel on hambad suus ja muu pole oluline.
Ahaa!17. oktoober 2017, 10:21
Sa ei saa sellise hinnaga hakkama! Süüdista iseennast, tõusik!
mis sest18. oktoober 2017, 08:46
Mõnigi kuulus tohter on alkoholiga sinasõber, aga opereerib või tõmbab hambaid nagu nalja
selle hambaraviga on nii17. oktoober 2017, 09:32
kui lähed hammast konkreetselt välja tõmbama siis jah pääsed ühe külastusega. kui läheb paranduseks, siis aga öeldakse, et oioioi.. siin on vaja ikka korduvalt käia ja ikka veel ja veel. minnes sa ei teagi lõpptöö maksumust ja juba sellepärast paljud ei lähegi.
Asi..17. oktoober 2017, 08:48
...algab ikka maast madalast ja lapse viimisest juba piimahammaste east hambaarsti juurde.Meil 19 eluaastani hambaravi tasuta..Ja edaspidi 2 korda aastas kontrollis käia, kas on tõesti nii raske?Sõimake palju tahate aga ei ole ju!
17. oktoober 2017, 09:15
Mis kontrollis? Me mehega käime 3-4 korda aastas ja ikka sadade eurode eest. Hambakaelad vaja parandada, nüüd üks implantaat, tarkushambad ootavad väljatõmbamist, vanad plommid vahetamist. Kogu aeg on suus midagi tegemist juba lapseeast peale, lihtsas kontrollis pole kunagi käinud.
++++17. oktoober 2017, 09:56
Hammaste eest tuleb õigesti hoolt kanda. Kord päevas pesemisest on vähe. Inimestel on uskumatult vähesed teadmised, kuidas hoida hambaid nii, et polekski vaja parandada.
09:56-le17. oktoober 2017, 10:16
Ärgem pläragem selle hoolekandega,kõik on kinni geneetikas, enamasti.Nägin oma isa paar korda elus peensoolaga hambaid pesemas,ta suri 70a. ,korralik pärlirida suus, ei iial ühtegi auku, täielik ulme! Meie emaga oleme saanud suhu saepuru, tee või tina!
09:56/ mis teadmised?17. oktoober 2017, 12:21
Arulage jutt, ei muud. Oled midagi kuulnud artriidist või reumatoidartriidist, kus pidevalt on liigesed turses, sealhulgas ka igemed.Vähe sellest , et hambad 40-selt läinud, pole võimalik ka proteese igapäevaselt kanda, ilma, et õhtuks veri taga pole. Geneetika ja veelkord geneetika.
pensionär17. oktoober 2017, 16:27
Ühes raadiosaates rääkis üks hambaarst,et tegelikult pole vajagi hambaid pastaga pesta.Piisab,kui loputad sooja veega korralikult suud peale igat söömist.Ma veel väga imestasin,et seda räägib hambaarst.Oli vist Kukus selline saade.
17. oktoober 2017, 20:53
pasta ei olegi kohustuslik, on veel hambapulber, soolvesi, õlide jm segud.
just17. oktoober 2017, 21:14
Harjates me kulutame hambaemaili ning rikume tasakaalu suu mikrofloras. Lisaks loputusele on veel kasulik kasutada hambaniiti ja hambaorki...
18. oktoober 2017, 09:39
hambakivivastase suuloputusvahendiga 1 kord kuus 20 minti leotamine leotas ise kivi lahti.
Arutihe jutt18. oktoober 2017, 10:54
Kas kõigil kellel on hambad lagunenud on põhjuseks artriidid ja geneetilised haigused? Hambaarstid on rääkinud lausa kurioosseid lugusid, kus pere peale 1 hari ja seda kasutatakse kord nädalas peale saunas käimist. Paljud koolilapsed pole harja käes hoidnutki. Ja kui pestakse valesti, pole ka suurt kasu.
Süüakse iga natukese aja tagant ja nii need hambad lagunevad. Lastele tuleks koolis hügienisti poolt hammaste hooldamise koolitusi läbi viia.
18. oktoober 2017, 15:13
lugusid meeldib paljudele rääkida, et aga ennast kergitada saaks.
nonoh18. oktoober 2017, 08:52
Kas ma peaksin esitama hambaraviarve oma ammu surnud emale, et ta mind juba titena hambaarstile ei viinud? Minu teada vanast polnud see kombeks, Esimene tutvus hambaarstiga oli koolis. Kutsuti keset tundi klassist välja ja pidi minema, Mul olid kehvemapoolsed hambad (sest ema nälgis sõja-ajal ja ega siis olnud ka erilist suuhügieeni)
Sain palju valu ja hirmu tunda ja tekkis hambaarstifoobia.
phk18. oktoober 2017, 10:56
Lõpetage ära oma hügieeni jutt. Mõned inimesed käivad ringi, ei pese võib-olla terve nädala hambaid ja siiani on kõik korras. Kui ma väike olin diagnoositi mul südamenärvireuma. Olin kolm nädalat haiglas ja mul puuriti üle pooled terved hambad lahti, kusjuures ILMA mingi tuimestuseta. Lõpuks kutsuti veel psühholoog, et mida ma teesklen seal. Ja nii kolm nädalat. Kui lõpuks haiglast välja kirjutati siis hambaarst ütles, et koju lähed, siis kohe hambaarsti juurde. Loomulikult, kui väikest last on nii jõhkralt piinatud, ilma tuimestuseta puuritud hambaid lahti ja torgitud kolm nädalat, tal ei tule mõttessegi mingi hambaarst. Nüüd ma siin istun 33.aastasena, raha mul pole, naeratada ei saa, söömine on täielik põrgupiin, jääb ainult oodata aega, kui ma üldse süüa ei saa :( Mängin bingot, ikka loodan ja loodan, tööd kusagil pole. tervis ka kannatada saanud tänu hammaste tervisele. Midagi pole teha, ootan piineldes surma ja kõik.
phk-il õige jutt18. oktoober 2017, 13:09
Ega ei tehtud küll mingit tuimestust, kui hammast puuriti!
Ma olen ka mitu korda midagi poetanud (mitte raha, aga shokolaadi vm) hambaarsti lauale, et ehk tuimestaks enne, sest tean ette, et vaja närvi kallale minna.
Ilmselt osli selles asi, et vanasti plommid ei seisnud sees üle 6 kuu ja jälle uus käik. Tehti kiiresti ja polnud aega tuimestust teha. Aga valuga sai esmajärjekorras ja siis tavaliselt tõmmati hammas välja, muidugi tumestusega.
Materjalid olid lihtsalt viletsad, arstide süü see polnud. Suur hambaarsti ravikabinet oli tool toolis kinni, paljud oigasid valu käes. Õde jooksis mitme arsti vahel, segas plommimaterjale, arst tegutses üksi.
Tibi18. oktoober 2017, 15:52
Jama jutt. Minu 1986.a. plommitud tarkusehammas on siiani igati OK. Kaasaegne plomm, paar aastat tagsi panduna, kukkus esimesel kolmel korral 2 nädalaga välja. Lõpuks vahetasin kliinikut, maksin uuesti ja pidas 1,5 aastat vastu. Ei enam.
Moderaator!17. oktoober 2017, 07:56
Oled vist samasugune egoist kui to Järeldused? Miks piirad tõde?
07:56-le17. oktoober 2017, 10:17
Järelevaataja vaatab järele,mida sina ütled oma ropu suuga...
Vaatame siis toda Järeldused, 02:1417. oktoober 2017, 07:54
Tema näeb nii, et kindlasti on suure edu valem vinge firma, vinge sisustusega. Kindlasti kallil rendipinnal. Lapsi peab kooli, lasteaeda vedama ju ka maasturiga. Naisel peab uuem Audi olema. Tegelikult on hambaproteeside valmistamise tehnoloogia mehhaaniline töötlemine. Kas laboris või kännu peal, loeb mõistus ja käte osavus. Heino saab sellega edukalt hakkama. To Järedused aga peab nimelt õigustama oma tõusiklikkust mingi väga raske firmaloomise protseduuriga. Tainapea! Too materjal, tee ise ka oma kätega midagi. Ära õigusta oma madalalaubalist ego!
ain17. oktoober 2017, 07:13
hei sina ,,kas,,,,
mis on meie valimistest kasu? vali keda tahad aga pannakse pukki keda nemad seal toompeal tahavad-vot nii on see asi`??
kui palju jäi valituid 1200 häälega viimasel riigikogu valimistel,,,ukse taha,,,? kes asemele pandi?+ jobud,,
See, mida meile17. oktoober 2017, 07:48
räägitakse demokraatiast ja ausatest valimistest, on tegelikult mäepealsetele positsioonide määramine. Iga mafiooso saab omale rahakoti suuruse, mida häältega püüab. Selle järgi otsustatakse, kes on hierarhia redelil mingi pulga peal. Ei neid huvita, mis rahvast peale valimisi saab.
Oh aegu16. oktoober 2017, 23:42
Kas keegi on üldse mõelnud, miks arstiabi on nii kallis, miks maksab haiglavoodi rohkem, kui korralik massazilaud, miks on opid nii kallid. Hambaravil ongi see häda, et vahel on palju materjalide pealt teenivaid firmasid, kuidas saab kusagil Malaisisas hambad sama hinnaga millega "Füürer" (Heino nooruspõlve hüüdnimi) teeb.
jhh17. oktoober 2017, 08:43
sest selle artikli alla kuuluvad sots rahad lähevad ka poliitikute võsudele,lastele ja nende vanematele. Emapalk , kui suure osa see võtab igasugu toetused jne. See on väga suur summa , mis iga kuu läheb maksma. Aga millegi arvelt tuleb see raha ju võtta.
kas 16. oktoober 2017, 23:39
te nüüd mõistate, et kogu see süsteem seal ladvikus on röövellik, aga ikka valite neidsamu molusid!
Siin Eestis16. oktoober 2017, 23:48
Elavad ju masohistid! Sellepäraat valitaksegi kogu aeg rehvormi ja sotse!
vali sina siis kesikuid17. oktoober 2017, 00:29
aga tulemus ei muutu karva võrragi. Need kes saavad rahva raha peal laiata ei suuda kunagi rahva peale mõtelda.
No 18. oktoober 2017, 16:06
kes arvas, et kesikuid peab valima ?
renc16. oktoober 2017, 23:31
Olen ammu rääkinud,et iga linna haiglas peab olema riiklik hambaravi.Riik saab suures koguses hambaravi materjali osta palju odavamalt, otse tootjalt,vahendajad kaovad ära ja hamba parandus peaks olema normaalse hinnaga,näiteks mitte üle 15st euri.Kes tahab implantaadiga proteese läheb eraarsti juurde,kes tahab odavad klambritega läheb riikliku.
17. oktoober 2017, 08:00
keegi ei keela erafirmadel otse tootjalt osta. ehk ostavadki tegelikult. hinnad on niigi kohutavalt õhku täis pumbatud. vaevalt, et materjalide hinnad nii meeletu kiirusega kerkinud on, kui hambaravi hinnad. alles hiljuti sai 300 kr toetusega ühe hamba ikka ära parandada. praegu ei saa 30 euro eest midagi.
to renc17. oktoober 2017, 09:54
riik on äriühing ja tegelikult tütarettevõte, kui sa ei uuri seda teemat põhjalikumalt, siis lased edasi ennast kotis pidada!
renc17. oktoober 2017, 16:16
Ma saan rohkem aru, kui sa arvata võid,ma ei räägi äriühingust või tütarettevõttest,kõik on kinni tahtmisest midagi tõeliselt paremaks muuta.Kasulikum on inimestele kärpseid pähe määrida.
Hambaarstide liit16. oktoober 2017, 22:53
...hoiatab : Tegu on kõlvatu konkurentsi ja turu solkimisega
Maksuametnik nägi saadet16. oktoober 2017, 23:31
Kas tuludeklaratsioon esitatud
Maali16. oktoober 2017, 22:44
Rahva hammaste olukorra uuringut ei tahetagi teha, sest selle tulemus on väherõõmustav! Kui inimesel ei jätku raha hambaraviks, siis ei lähe ta sinna ka siis, kui riik viskab selle olematu 30 eurot, mille eest ei saa isegi ühte hammast parandada! Nõustun selle ametnikuga, kes ei pääse ministri jutule. Aidata tuleb eelkõige neid, kelle hambad on kõige hullemas olukorras. Aga Heino tubli ja süda on tal õiges kohas!
Mädanik17. oktoober 2017, 06:56
Kui inimesel ei jätku raha hambaraviks,
Selle eest on maja ja auto olemas .Aga hambaraviks ei jätku enam raha.Kinnisvara turul pole küll vaesust näha nii et eestlane põline rikas.
17. oktoober 2017, 07:41
Ajus on sul mädanik. Sama rumal väide on ostukeskuste ees seisvad autod, mis pidi rahva rikkust näitama.
@mädanikule17. oktoober 2017, 09:34
Nii et siis olgukodutud , töötud , pooltoidetud, aga peaasi ,et hambaarstile on raha viidud ?
Midagi on valesti18. oktoober 2017, 06:56
Miks riigijuhtidel pole süda õiges kohas!?
Kalm on õige mees16. oktoober 2017, 22:40
...kes näitab hambaart-kröösustele koha kätte!
Saab hakkma ka nende 10-tuhandeste erituulideta, riistadeta ja kemikaalideta.
Kõike kalliks ajavad euronõuded ja eurotasud meiesugustesse vaestesse riikidesse ei sobi!
Järeldus16. oktoober 2017, 22:37
Seega on proteeside tegelik hind tugevalt alla 35 eurot, mitte aga sadu ja tuhandeid.
16. oktoober 2017, 23:07
muidugi on. kas just alla 35, aga need on väga raskelt ülehinnatud kindlasti.
16. oktoober 2017, 23:10
ma tellisin hiinast lugemisprillid, maksid 1.98 raha. mõtlesin veel, et ilmselt on pahn aga nii väikese rahaga võib riskida. üllatuseks selgus, et täiesti korralikud prillid, tugeva raamiga pealegi.
nii palju siis omahinnast.
Järeldused17. oktoober 2017, 02:14
Aga sa võiksid oma hambaravikabineti teha, hakkad juhataks ja puha. Ma oleks hea meelega su patisent, kui teed mulle proteesid tugevalt alla 35 euro ära - ja kvaliteetselt muidugi.. Saaksid püstirikkaks, sest järjekord oleks kogu aeg ukse taga.
Reaalsus on see, et kõik need inimesed, kes räägivad, kui odav tegelikult elu on, ei loo kunagi ise ühtegi firmat, mis neid odavaid teenuseid pakuks. Miks küll? Ma tõesti ei mõista. OÜ asutamiseks kulub 10 minutit - hakka pihta.
Mida sa õigustada püüad?17. oktoober 2017, 06:08
Kui üks mees sellega toime tuleb, on ehtne näide, et teised (sinusugused) vaid halavad näiliselt. Miks sa üritad peaga vastu seina joosta? Järelikult teised, kes teha ei oska, on rahaahned saamatud.
jaaa17. oktoober 2017, 09:58
Kukil olev maksuamet, kes kogub raha neile keda te just valisite, tahavad ju ka väga hästi elada ning Malaisias pidutseda! Selle pärast ei saagi hambaravi ja muu siin odav olema.
Kallis hambaravi17. oktoober 2017, 10:31
Miks on hambaravi nii kallis? Küllap kokku lepitud hinnad, et ikka kõrged kasumid jätkuksid. Miks tekib aina uusi ja uusi hambaravi polikliinikuid juurde? Eks ikka hea sissetuleku pärast. Kuid ootamatult ei jätku kõigile uustulnukatele enam kliente, nii tehtigi "präänik" 30 EUR, et mõned ikka läbi astuksid. Kuid seda 30 EUR ei saa kasutada iga hambaarsti juures, vaid nende juures, kes sõlmivad vastava lepingu Haigekassaga. Ja neid lepingulisi on väga vähe --- Hambaravi hindades on aga palju õhku sees - kui Tallinna ümbruses saab augukese 50 eest parandatud, siis on hambaarste, kes teeb selle ära 12-ga. Kuidas tema saab? Seejuures on tal olemas isegi hambaröntgen. Kas keegi teab, millised on hambaravi hinnad Lätis, Leedus, Poolas?
to 06.0817. oktoober 2017, 13:39
Aga sa ise ju ikka ei paku sellise hinnaga teenuseid? Loo 10 firmat, -
erinevad valdkonnad - ja hakka pihta. Juuksur 2 eurot lõikus, hambaravi 5 eurot hammas, maniküür 3 eurot jne jne. Räägid küll rahaahnetest saamatutest, aga võiksid ju ise hakkaja olla? Esimene omataoline!
17. oktoober 2017, 19:01
Ei mäleta täpselt, aga tunduvalt odavam on kindlasti. Täpselt sama või veel suurem hinnavahe Lätis, Leedus on silma laseroperatsioonidel, et lausa poole odavam. Eestis on see ahnus tõepoolest fenomenaalne. Kusjuures Peterburis on hambaimplantaadid palju odavamad. Nii palju, et isegi kaugelt tasub tegmas käia. Seda mitte mingis nurgataguses kahtlases putkas, vaid korralik koht, korralik kvaliteet.
17. oktoober 2017, 21:00
kartellileping tehakse juba ühes õppeastuses, kus neid koolitatakse, kõik muu on pläma.