Foto: Karina Vaus
Eesti uudised
13. oktoober 2017, 15:47

TURISTIMAGNET: Tallinnasse saabus Moskvast Püha Matrona ikoon (12)

Neljapäeval saabus Tallinnasse Moskva Pokrovski kloostrist Püha Matrona ikoon. Laupäeval annetatakse see Moskva Patriarhaadi Eesti Õigeusu Kirikule ning õige pea saavad soovijad selle ees palvetada. 

Juba kolm aastat on heategevusfondi Donum Vitae asutaja Elena Varik unistanud, et Püha Matrona ikoon Eestisse tuua. Ikoon Matrona oli enne Tallinnasse saabumist Moskvas ning asus otse Püha Matrona (Matrona Dmitrievna Nikonova) säilmetel. Sestap arvatakse tal olema enneolematu tervendusjõud.

Ikoon on tehtud käsitsi, sellele on hõbedane raam ning lugematu hulk pärleid.

"Mina ja mu sõbrad, kes me selle imelise sündmuse juures olime, nutsime lakkamatult ega suuda siiani seda rõõmu seletada," räägib Elena Õhtulehe sõsarportaalile Vecherka.

Kui Matrona ikoon veel Moskvas oli, külastas seda pidevalt lugematu hulk palverändureid. Inimesed olid nõus seisma iga ilmaga mitmeid tunde järjekorras, et ikooni ees palvetada.

Seega ei tunne ikooni vastu Tallinnas huvi mitte ainult kohalikud, vaid ka palvetajad kaugemates maailma paikadest.

Miks Püha Matrona ikoon eriline on?

Usutakse, et kui palvetada selle ikooni ees, tunned sa kohe sisemist vastust ning saabub imeline kergendus. Vastupidine tunne sellele oleks, kui su palvetele ei vastata.

Matrona kaitseb halva ende, halbade soovide ja haiguste eest. Kõige olulisem on palvetamisel paluda pühakut siira ja ausa südamega ning ainult heade motiividega. Vaid sel juhul saab tunda õnnejoovastust.