Foto: PantherMedia / Scanpix
Hea nõu
12. oktoober 2017, 22:00

8 märki sellest, et pead oma vaimse tervise nimel puhkust võtma (1)

Tervisest rääkides on oluline meeles pidada, et tervis ei tähenda ainult keha selle tavalises, maises mõttes - füüsiline valu, iiveldus või kõrge kehatemperatuur - tähtis on ka inimese vaimne tervis. Enam ei ole imelik või häbiasi võtta töölt vaba päev või haigusleht, et hoolitseda just selle eest. Ajakiri Women's Health pani kirja kaheksa märki sellest, et võib-olla peaksid korraks aja maha võtma.

1. Oled kohutavalt väsinud, aga uinuda ega lõõgastuda siiski ei suuda.

2. Oled tavapärasest palju ärevam.

3. Sa suuda enam keskenduda, hakkad tegema rumalaid pisivigu ja tunned, et sind ümbritseb totaalne kaos. Väike puhkus ajule aitab mõtetes jälle korda luua.

4. Tunned lihtsalt musta masendust.

5. Lähed kergesti närvi, oled eneselegi ootamatult teistega ebaviisakas ja ärritud asjade peale, mis pole ärritumist väärt.

6. Jääd pidevalt külmetusse, oled viirustele eriti vastuvõtlik. Sinu immuunsüsteem nõrgeneb stressi mõjul.

7. Vahel on sul tunne, et liigud nagu aegluubis. Isegi kohv ei aita - ja seda ei tohikski üleliia juua, sest suures koguses kofeiin võib viia vedelikupuuduseni. Pigem joo palju puhast vett või mahla.

8. Tunned end maailmast täiesti eraldatuna. Hoiad eemale inimestest, lased ülesannetel muudkui kuhjuda, ei taha suhelda... Võta päev endale, et siis jälle parema enesetundega teiste sekka tulla.