KOLM LAHKUJAT: Eilsest „Eesti selgeltnägijate tuleproovist“ tuli lahkuda lausa kolmel sensitiivil. Tegelikult pidanuks finaali saama kümme meediumit, kuid võimalus otsustati anda veel kahele. Et Helenil, Remil ja Washtaral ebaõnnestusid mõlemad katsed, saadeti koju kõik kolm.Foto: TV3
Inimesed
13. oktoober 2017, 00:03

Lahkujad kurdavad, et aega ülesanneteks anti liiga vähe

Selgeltnägijate saatest pudenes korraga kolm nõida! (9)

„Tegelikult läks mul juba casting'ute ajal tuju ära, sest saatejuht Urmas kiirustas mind tagant. Oli kohe selge, et niimoodi ma töötada ei saa. Mul on vaja aega, võimalust keskenduda,“ ütleb Washtara, üks kolmest eilsest selgeltnägijate saates välja kukkunud sensitiivist.

Eilne „Eesti selgeltnägijate tuleproov“ lõppes üllatuslikult – koju läksid Helen, Remi ja Washtara. Viimasele ei meeldinud ka see, et vahepeal tekkis võtetesse umbes poolteisekuune paus. „Mul läks tunne üle,“ nendib Washtara väikese pettumusega hääles. 

Muide saatejuht Urmas Eero Liiv on tunnistanud, et ta ei lubanud Washtarat tegelikult võtetele, sest tahtis saates näha uusi tegijaid. Naine marssis aga sellegipoolest casting'ule ja teatas: „Ma tulin võitma!“

Washtara sõnul ei olnud saatekatsed rasked. „Ma olen kogu oma elu selgeltnägemisega tegelenud – hakkasin ennustama juba viieaastaselt ja kui olin kümnene, hakkasid inimesed minu juures käima,“ ütleb ta. „Aga Urmas muudkui kiirustas: „Kiiremini-kiiremini-kiiremini!“ See uks ei avane niimoodi! Saate aru, mis uksest on jutt? Jaa, selgeltnägemise uksest,“ sõnab ta. „Olen inimene, tunnetega. Mul ei ole programmi peal, mida saab täpselt vajalikul hetkel sisse lülitada,“ pole ta rahul.

„Saate jooksul langes mitu halba asja kokku ja mul ei läinud nii hästi, kui oleks võinud,“ sõnab Helen, kes on väljalangemise eest isegi tänulik. „Universum kaitses mind väljakukkumisega edasise eest – järgnevat pinget poleks ma üle suutnud elada.“ Ta lisab, et aimas kolme inimese lahkumist.

Helenil ei lastud transsi minna?

Osalejatel tuli lahendada ülesanne, mille keskmes oli mullu suve lõpul Tori alevis kummalistel asjaoludel surnud Ahto, kes elas Pärnu jõe lähedal suures tontlikus majas. Juhtunul oli vaid üks tunnistaja, kes on nüüd juba trellide taga. Selgeltnägijate ülesandeks oli välja selgitada, mis juhtus ja kas trellide taga istub ikka õige inimene. 

„Mulle anti ette kaks pilti ja Urmas küsis, kuidas need inimesed on omavahel seotud. Küsimus oli mu jaoks väga segadusseajav – ma ei saanud aru, kas ta ootab minult mingit väga keerulist vastust, et mida nad koos tegid või midagi sellist,“ räägib Helen, et juba ülesande algus läks tal keeruliselt.

„Üritasin transsi minna, aga olin enne seda just söönud ja see viis mu vibratsioonid üsna madalale. Ma oleksin tahtnud transsiminekuks rohkem aega saada. Püüdsin oma ümbruse teha võimalikult pimedaks, et hakkaksin pilte nägema, aga saatejuht on hästi kannatamatu ja eriti kaua ei saa transis olla,“ selgitab Helen. „Ta tahtis, et räägiksin asjast juba paari minuti möödudes. Iga kord, kui ta vahele segas, katkestas ta õige laine ja sellele tagasi saamine võttis jälle palju aega,“ selgitab Kõpp.

Remi: tulen tagasi musta hobusena ja võidan!

 „Ma tulen musta hobusena veel tagasi ja võidan selle saate,“ lubab müügimehe ametit pidav Remi. Küsimusele, miks otsustas mees end üldse selgeltnägijate saates proovile panna, vastab ta, et loomulikult tahtis ta seda saadet võita.

Kas Remi on väljalangemise pärast ka kurb? „Mul on väga kurb. Aga Argentina jõudis jalgpalli maailmameistrivõistlustele ja sellepärast on mul hea meel!“ Möödunud nädala saates, kus näidati vaatajale casting'uid, hiilgas Remi oma sooritusega. Kuigi esiti tema üle naerdi, sest mees oli nii-öelda talismaniks kaasa võtnud väikese plastversiooni „Ratatouille“ multikast pärit rott Remyst, leidis mees hulga autode seast üles selle, kuhu oli peidetud saate „Naabrist parem“ võitja Jana.

TV3: Remi tuli selgeltnägijate saatesse lihtsalt pulli tegema

Telekanal TV3, mille ekraanil „Eesti selgeltnägijate tuleproov“ jookseb, ütleb kommentaariks, et esiti oli plaanis võistlema võtta kümme selgeltnägijat, kuid võimalus otsustati anda lausa kaheteistkümnele.

„Paraku olid esimese võistlussaate tulemused kolmel osalisel sellised, mis viisid nad kohe konkurentsist,“ põhjendab kanal. Helen saadeti koju seetõttu, et mõlemad katsed ebaõnnestusid tal täielikult. „Remi – võtete käigus ilmnes, et mees tuli lihtsalt feimi korjama ja pulli tegema, lootes populaarse telesaate abil oma tuntust tõsta. Ülesandeid andnud inimeste hinnangul ei näinud nad Remis mingit potentsiaali ega soovinud tema jätkamist saates.“

Kõige rohkem on TV3 kahju Washtarast, kellel mõlemad katsed samuti täielikult ebaõnnestusid. „Põhjuseks oli siis kas väidetav ajapuudus või lihtsalt selgeltnägija viletsas vormis olek.“ Saatejuht Urmas Eero Liiv isiklikult peab Washtarat üheks tugevamaks meediumiks Eestis.