Foto: Robin Roots
Tele
12. oktoober 2017, 23:10

LUISA RÕIVAS „KOLMERAUDSES“: muidugi ma olen häiritud ja pettunud, vastik on lugeda sellist asja. Perel ja lastel on raske (135)

Tänasele saatele lisanduvad uued ja väga aktuaalsed külalised – Taavi ja Luisa Rõivas! Saatejuht Mihkel Raud kinnitas seda ka oma Twitteris, kirjutades: „Taavi Rõivas täna „Kolmeraudses“ ning Taaviga koos tuleb kaamerate ette ka tema abikaasa Luisa Rõivas.“

Lisaks intervjuule Rõivastega uurib Mihkel Raud, mis toimub Keskerakonna ja linnavalitsuse telgitagustes. Miks tahtis Priit Kutser vallandada uue lindiskandaali? Seda kõike pinnib Raud endiselt Edgar Savisaare ja Taavi Aasa nõunikult Priit Kutserilt, kelle lindistused Tallinna linnavalitsuses toimuvast jahmatasid sel nädalal avalikkust. Samuti räägitakse Juku-Kalle Raidi ja Ingrid Veidenbergiga nõukogude aja lapsepõlve õnnelikkusest.

Vaata ka pilte kohapealt!

23:18


23:17


23:02
(Robin Roots)
23:02
Keit Paju

Taavi: Ma ei ole poliitikuna, välispoliitikuna, riigikaitse küsimustes, rahandusküsimustes täna nõrgem või kehvem kui kuu aega tagasi. Minu maine on saanud väga suure löögi, töövõime ilmselt kasvab. Neist inimestest, kes kogevad tõsiseid kriise ja suudavad ellu jääda, võivad väga suure kriisitaluvusega inimesed saada ja seda on poliitikas vaja. Ma kindlasti valin väga hoolikalt kellega ja kuhu peole minna. Kui mul on üks väga suur nõrkus, siis on see, et ma kipun inimesi väga lihtsasti usaldama, aga eks kõigil on nõrkused.

Raud: Hea soovitus, ära pane tina!

23:00


22:59
Keit Paju

Taavi: Ma usun, et ma olen nii oma valijate jaoks kui kolleegide jaoks suure kogemuse võrra targem. Sellised asjad õpetavad rohkem, kui mitu aastat, ka seda, et kes on su sõbrad. Vaatamata sellele, et ma näen välja kõikides uudistes... ma isegi ei hakka nimetama neid nimesid, mis mu kohta on öeldud... On inimesi, kellest ma ei oodanud seda, et nad on avaldanud ka toetust. Nad püüavad mõista.

22:58
Keit Paju

Luisa: Maailmapildid ja vaated maailmale ja valupiir on inimestel väga erinev. Ma tõesti ei oska minna selle inimese sisse ja vaadata olukorda läbi tema silmade. 

22:58
Gerly Mägi


22:57
Keit Paju

Rõivas: võib-olla astun tagasi homme, ei kavatse sellest loobuda.

Raud: aga riigikogusse jääd?

Rõivas: Mul on päris palju, mida ma sooviksin poliitikas teha, vaatamata sellele, mida ma tunnen või arvan, siis poliitilise vastutuse võtmise koht on raudselt. 

22:55
Keit Paju

Raud: Luisa, kust jookseb sinu jaoks piir ahistamise ja lihtsalt tantsu vahel?

Luisa: kui mina tunnen end halvasti, ma lahkun tantsupõrandalt.
Rõivas: See naine ütles, et ta ei julgenud minema marssida. Ma püüan aru saada temast, inimesed on erinevad, neid solvavad asjad, mis teiste jaoks on väiksem probleem. See kui abielus olev mees läheb ööklubisse, seda võib mõista. Aga ma ei tunne uhkust selle üle, et ma läksin tantsupõrandale.

22:54


22:53
Keit Paju

Rõivas: ma ei ole pühak, ma olen teinud oma elus asja, mida ma kahetsen. Ma ei ole täiuslik, ega pole seda kunagi väitnud. See, et kogu minu ebatäiuslikkuses on Luisa minu kõrval, on märk sellest, et ta on mulle liiga hea naine. Ma ei ole teda ära teeninud. Jättes täiesti kõrvale selle, mis toimus, siis fakt on see, et kogu see tänane uudistelaviin on midagi, mida ükski inimene oma perele ei taha. 

22:53


22:52
Keit Paju

Rõivas: Ma ei tea, mis mingil sekundil juhtus, aga fakt on see, et üks naine tunneb end minu pärast halvasti, ka mu pere. Ma olin loll, et sinna klubisse läksin. Olgu see õppetunniks mitte ainult mulle, vaid kõigile, kes on abielus või püsisuhtes. Ma olen sellele palju mõelnud viimaste päevade jooksul. Sa mõistad, et ma olen mõelnud väga tõsises võtmes selle üle. See on liialdusteta kõige suurem asi mu elus.

22:51
Keit Paju

Luisa: Ja, muidugi ma usun oma meest, muidugi ma olen häiritud ja pettunud. Vastik on lugeda sellist asja, ebameeldiv. Perel on raske, lastel on kindlasti raske. Ja ausalt öeldes, kurb!

22:49
Keit Paju

Rõivas: See oli lõbus pidu, me olime mõlemad alkoholi joonud. 

22:49
Keit Paju

Raud: Kas sa kaebad nad kohtusse? Nad on su hävitanud valetamisega!

Rõivas: Ma olin täiesti kindel, et kui selline asi avaldatakse, seal on asju, millest hiljem loobuti, siis ma olin täiesti kindel, et ma seda teen. Täna ma seda ei välista, aga pigem arvan, et enda jaoks ma mingi määral mõistsin selle inimese soovi. Ta vaatas mulle silma ja ütles, et ta ei taha mind hävitada. Ta ütles, et ta tegelikult ei tahagi mulle halba ja lubas, et ühtegi nimelist süüdistust ei tule. 

22:48


22:47
Keit Paju

Rõivas: Mina olen see, keda ta kirjeldab selles episoodis, millest me enne rääkisime

22:47
Keit Paju

Rõivas: need lood on natuke muutnud vahepeal. 

Raud: Kuid kas ta valetab?

Rõivas: Ma lubasin, et ma ei silidstada teda avalikult, kuigi meie jutud erinevad. 

Loe rohkem