VÄHEMALT KOLM VÄGISTAMIST: Asia Argento on üks kolmest naisest, kes New Yorkeri värskes artiklis Harvey Weinsteini vägistamises süügistab.Foto: AFP/ SCANPIX
Inimesed
11. oktoober 2017, 19:38

Filmimogul Weinsteini ahistamisskandaal kogub üha hoogu 

„Oleksin ma tugev naine, oleksin talle jalaga munadesse virutanud ja põgenenud." (13)

Itaalia näitlejatar Asia Argento tundis end aastaid süüdi, et Hollywoodi megaprodutsent Harvey Weinstein oli teda 21 aasta vanuses vägistanud. Ta lihtsalt ei jaksanud mehemüraka käest lahti rabelda. Aastakümneid karistamatult naisi alandanud filmimoguliga said omad vitsad ka Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow, Mira Sorvino ja veel mitu näitlejannat. 

Harvey Weinsteini (65) teine abikaasa ja kahe väikese lapse ema Georgina Chapman (41) teatas äsja, et on mehe maha jätnud. Hollywoodi tipp-produtsent sõitis aga Euroopa kliinikusse seksisõltuvust ravima.

Ajakiri New Yorker intervjueeris 13 naist, keda Weinstein on rünnanud. Kolme vägistamisohvri seas oli Itaalia filmikuulsus Asia Argento, kellele Weinstein oli kallale tunginud 1997. aastal Prantsuse Riviera hotellis. 

Produtsent kutsus neiu Miramaxi stuudi peole, ent pidu polnudki. Asia oli Weinsteiniga tema sviidis kahekesi. Boss kiitis esmalt Asia tööd, kuid õige pea oli ta ümber riietunud hommikumantlisse. Käes hoidis Weinstein ihupiimapudelit. „Ta palus mul massaaži teha.“ Nooruke näitlejatar nõustus vastumeelselt – oli ju Weinstein tema uue filmi levitaja. Ent produtsent kiskus tema seeliku üles, sundis jalad harki ja hakkas talle suuseksi tegema. 

Asia käskis Weinsteinil lõpetada, kuid mees ei teinud teda kuulmagi. „Ma kartsin teda, ta oli nii suur,“ tunnistas Argento. Ühel hetkel ta alistus ning teeskles naudingut, et kallaletung lõpeks. „See oli haige! Suur paks mees tahab su hargivahet süüa...“

Gwyneth Paltrow sai 22aastasena peaosa Weinsteini produtseeritud filmis „Emma". Näitlejatar pidi produtsendi hotellituppa minema, et temalt isiklik heakskiit saada. Filmiboss hakkas Gwynethit masseerima ning kutsus ta siis magamistuppa. Näitlejate perest pärit Paltrow oli meeleheitel: „Ma pidasin sind onu Harveyks!“ Ta rääkis juhtunust oma toonasele kallimale Brad Pittile, kes ähvardas Weinsteini läbi peksta.

Ka Angelina Jolie tunnistab, et langes 1998. aastal Weinsteini soovimatu ligitikkumise ohvriks. „Mul oli nooruses Harvey Weinsteiniga halb kogemus ja seetõttu eelistasin temaga hiljem mitte koostööd teha ja hoiatasin selle eest ka teisi,“ ütles Jolie New York Timesile.