Saksa Liitvabariigi presidendi Frank-Walter Steinmeieri kohtumine augustikuus Kersti Kaljulaidiga. Kerstil jalas praktilised beežid lakk-kingad, mis sobivad nii tagasihoidliku kui nõudlikuma mustriga lillledega kleidiga. Beež jakike paistab olevat tema suur lemmik.Foto: Robin Roots
Inimesed
7. oktoober 2017, 00:09

Kaljulaid ja mood (54)

Kersti Kaljulaid on moevallas reageerinud kiiresti ja adekvaatselt. Hallist kontorihiire stiiliga naisest on saanud tänu headele nõuandjatele naine, kelle kostüümidel ja kleitidel tasub silma peal hoida.

Presidendiproua ametlik nõustaja riietumises on stilist Anu Lensment, naturaalse meigi ja lihtsa soengu eest kannab nii kodu- kui ka välisvisiitidel hoolt jumestuskunstnik Reet Gailan.

Kaljulaid eelistab kanda pigem lihtsaid, klassikalisi lõikeid ja selgeid toone. Rõivad on mugavad, sündsa pikkusega ja tihti Eesti disainerite looming. Aina rohkem on riigipea seljas näha mustreid ja erinevaid värve. Suvel ja sügise saabudes tekkisid pilti mängulised lillemustrid, triibud ja ruudud. Ei karda naine ka moekalt üleni julgesse punasesse riietuda.

President eelistab kanda igapäevarõivaid, mis on kättesaadavad ning mõistliku hinnaga, näiteks kodumaised kaubamärgid, nagu Mosaic, Year jpt. Esinduslikel ja nõudlikel puhkudel valmivad kleidid kodumaiste disainerite  Ülle Suurhans-Pohjanheimo ja Lilli Jahilo käe all. Garderoobis on ka Ivo Nikkolo, Oksana Tanditi, Marimo ja Iris Janvieri moemaja rõivaid ning paistab, et ühte konkreetset lemmikkaubamärki tal pole.

Riigipea kingavalik on pigem mugav ja riietust täiendav. Konts ei ole liiga kõrge ning lubab ka pikema tööpäeva kenasti üle elada. Kaljulaid eelistab ümarama ninaga kingi, kuid ka teravama ninaga lakknahast beeže, mis on universaalsed ja sobivad paljude riietega koos kandmiseks.

Ehteid ei kanna president peaaegu üldse. Kuigi tema lühemad juuksed ja kaunis naturaalne pruun värvitoon lubaks kanda kirevaid kõrvarõngaid, eelistab ta kõrvadel puhata lasta ning kannab enamasti ainult käekella ja sõrmust.

Kaljulaid ei hakka silma kirevate ja uhkete soengute poolest. Paemiselt eelistab ta lihtsat sirget lõuani juukselõikust õhulise tukaga. Septembris üllatas ta avalikkust veelgi tagasihoidlikuma soenguga ning lasi endale lõigata poisipea.

Digitaalvaldkonna tippkohtumisel Kultuurikatlas näitas Kaljulaid klassikalist stiilinäidet, kandest huvitava lõikega halli ja sinisega kleiti, eheteks vaid kell ja sõrmus. Foto: Robin Roots