Tartu jooksumaratoni finišFoto: Aldo Luud
Inimesed
7. oktoober 2017, 00:08

Käsikäes spordilembusega käivad märkimisväärsed tulemused (3)

President Kersti Kaljulaid on oma ametiaja jooksul paistnud silma spordilembusega. Rahvaspordiüritustest on tal ette näidata märkimisväärseid sooritusi ning paar sinikat. 

Tänavu on Kaljulaid jõudnud joosta poomaratone, käinud suusa- ja uisumaratonidel ja seisis ka heategevusliku teatejooksu stardis koos kergejõustiklase Ksenja Baltaga kutsudes annetama liikumisvõime kaotanud laste ravi heaks. 

Kevadel läbis Kaljulaid Tartu jooksumaratoni 23-kilomeetrise, Otepäält Elvasse kulgenud raja. Sügisel oli ta SEB Tallinna Maratoni poolmaratoni stardis. Distantsi 21.1 kilomeetrit lõpetas ta tubli 160. kohaga, ajaks 1.52.01. 

Suvekuudel ahhetasid Raplamaa Järvakandi alevi elanikud, kui nendegi rahvaüritusel, Järvakandi Igamehe maratonil, on Kaljulaid rajal koos kahe julgestuspolitseinikuga. Ta lõpetas  21.1 kilomeetrit kaheksandana. Rinnanumbriteta jooksnud julgestuspolitseinike tulemusi lõpuprotokollidest ei leidnud.. 

Kuid jooksusussid pole ainsad, mida Kaljulaid tunnistab - ta ei pelga jalga susata ka uiske ning suuski. Koos presidendiga on suusad alla saanud ka tema abikaasa Georgi-Rene Maksimovski, kellega koos ta võttis veebruaris osa Soome suurimast rahvaspordiüritusest Finlandia-hiihto. Riigipea oli naiste seas 70., tema abikaasa meeste seas 166. kohal.

Kuu varem näitas Kaljulaid klassi Mulgi Uisumaratonil, kus ta sai oma vanuseklassis teise koha, jäädes esikohale tulnud naisele alla vaid napi pooleteise minutiga.

Täna (7. oktoober) saab Kaljulaidi näha jooksmas Tartu linnamaratonil.