ValimisreklaamFoto: Robin Roots
Eesti uudised
5. oktoober 2017, 15:09

Kihlveokontor: IRL Tallinnas valimiskünnist ei ületa (14)

Ennustusportaali kohalike valimiste koefitsientide järgi ei pruugi IRL Tallinnas valimiskünnist ületada. Kui IRL peaks Tallinnas volikokku pääsema, teenivad kõik sellele panustajad raha tagasi koefitsendiga 1,9. Kui aga IRL Tallinnas valmiskünnist ei ületa, teenivad vastavalt panustajad raha tagasi 1,7-kordselt. Ettevõtte ennustuste juhi sõnul ei ole koefitsientide vahe suur, kuid peame hetkel tõesti tõenäolisemaks, et IRL Tallinnas valimiskünnist ei ületa.

„Koefitsiendid võivad muidugi veel kasvõi päeva pealt muutuda, kui laekub värskeid uuringutulemusi või muid andmeid,“ märkis ta ja lisas, et koefitsientide liikumist saavad mõjutada ka seni tehtud panused.

IRList veelgi väiksemaks peab kihlveokontor Eestimaa Roheliste (koefitsient 3,4) ning Vaba Tallinna Kodaniku (koefitsient 4,0) tõenäosust Tallinnas valimiskünnis ületada.

Lisaks saab ennustada eelseisvate kohalike valimiste tulemusi, sh kes on järgmine Tallinna või Tartu linnapea, kellest saab valimiste üldvõitja, milline saab olema üldine valimisaktiivsus, kas Keskerakond saab Tallinna volikogus üle poolte kohtadest, kes ületavad pealinnas valimiskünnise ning milliseks kujuneb valimistejärgne koalitsioon Tallinnas.