Inimesed

HOMMIKUSÖÖK STAARIGA | Ott Kiivikas: aru ma ei saa, miks restoranid toitudesse nii palju võid topivad (89)

LISA KOMMENTAAR

nõus7. oktoober 2017, 13:51
kaupluste salatites tõepoolest hapesust,äädikat,õli liiga palju. Grillitud või hautatud köögiviljad on nii head ja tervislikud,sooja toidu eest isegi.Maitsev ja maolegi annab hea tunde...aga miks küll sinna nii palju õli sisse lausa valatakse,nii et ujub...kas tõesti ainult selleks et palju vaeva nägemata head maitset saavutada.
7. oktoober 2017, 09:31
Et EPUTISED libedamalt pildile pääseksid ja normaalsed inimesed neist lihtsamalt pääseksid.
Tegelikult6. oktoober 2017, 19:18
Anul ja meie president Kerstil on üks suur sarnasus: Tuled põlevad, aga kedagi pole kodus!
Kelle teie6. oktoober 2017, 19:37
Tegelikult6. oktoober 2017, 21:01
"meie" oli öeldud irooniaga. Teinekord panen jutumärkidesse,kui irooniast aru ei saa.
Just Nii6. oktoober 2017, 22:18
Ei teagi, millal olen midagi nii tabavat kuulnud. Olen sinuga "Tegelikult" sama meelt.
Tabav6. oktoober 2017, 22:26
seletage lahti rumalale7. oktoober 2017, 02:02
Mida iganes ma selle mõistukõne all ka ei mõistaks, ükski variant ei tundu vaimukas ega naljakas.
kusti6. oktoober 2017, 19:03
Pealkirjast: Ära söö siis restos, vaid aja kodus tablette sisse. Sellisel ei saagi mingit maitsemeelt olla.
sööja6. oktoober 2017, 16:40
Väikses koguses võid teeb söögi maitsvaks. Aga vat meie poekettide oma soojad söögid (nt.kartulipuder, ühepajatoit jm.) on küll üleujutatud rasva/õliga. No sinna ikka lahmitakse nii, et igasugune isu läheb ära. Eriti olen seda täheldanud Rimi soojaleti toodetes. Selveri ja Maxima soojades söökides ka, aga siiski pisut-pisut vähem. Enam ei kutsu ühestki nende soojalettidest midagi ostma. Miks küll peab üleliigse rasvaga/õliga niimoodi toidud ära rikkuma, aru ma ei saa ...
tont6. oktoober 2017, 12:49
miks sel saagimil kogu aeg hambad irevil on?
kuule Anu6. oktoober 2017, 13:03
morn nägu on ÕL lugejate lemmiknägu
Njämm6. oktoober 2017, 11:47
Üleväetamine6. oktoober 2017, 11:40
Pealegi topivad Eesti vanaaegse mõtteviisiga toitlustusasutuses kõigisse kartuli-ja köögiviljasalatitesse äädikaga marineeritud kurki ja hapukurki, ühtegi salatit pole tehtud värske kurgiga, mis pikendab säilivusaega ja kindlasti on sinna tagatipuks lisatud veel eriti äädikane provansaal, mis kohe toidu koos nende hapetega kihisema võtab, selle asemel, et kasutada munamajoneesi ja 20 protsendilist hapukoort, mis annab toidule hea maitse ega pane käärima ega kisu magu hapete tõttu pahupidi ega pane valutama, lapsed ka ei taha neid ülehapendatud kartuli, vorsti, sünnipäeva salateid, ka sinise kaanega Hellmans majonees ei sisalda äädikat, tehke toidud söödavad, happeid ja äädikat ning õli saab igaüks ise juurde lisada, Eesti kokad kallavad iga toorsalati sisse ka õli, mis peaks tervise seisukohalt aga ilma õlita olema, sest kokk peaks teadma, et õli ja lisaaineid saab igaüks ise juurde lisada, aga lapsed sellist üleväetatud toitu ei söö.
alati saad ju selle slati ise teha6. oktoober 2017, 11:42
milles probleem.
Ja veel, erinevad firmad kasutavad erinevaid retsepte, olen pidev poodleja ja seetõttu on ka erinevatest poodidest erinevaid salateid ostetud.
Miks küll sa ei tööta salatitegijana ,6. oktoober 2017, 12:20
tuleksid kõik salatid ,,ühtenägu ,, aga mitte nii nagu retseptid ette näevad ??? :P
ära pirise, vali õige6. oktoober 2017, 13:04
provansaalid on erinevad, on ka mahedad
6. oktoober 2017, 13:05
hapukoorega samuti käärib, ja kurjajuur on lisatud rohelised herned
Milles küsimus6. oktoober 2017, 13:06
Noh mai tea, 2 kätt ju antud ja köögi puudust ilmselt ka ei ole
burks6. oktoober 2017, 10:43
Kui või ei meeldi, mine Mac ja helbi rääsunud õli
küsimus6. oktoober 2017, 11:08
kas Saagimil suu kinni ka käib? või kardab kortse la lotte näidata. tehku photoshop ja kõik ilus. aga ära tüütab see suu laiali pilt igal pool.
kontraküsimus6. oktoober 2017, 13:07
Kas sul kunagi näpud klaviatuurist eemale ka püsivad?
...6. oktoober 2017, 11:55
...see loll ei saapaljudest asjadest aru....
123456. oktoober 2017, 10:37
Mul tuli kohe meelde seik sõbraga. Grillisin talle üks aasta köögivilju ja loomulikult lisasin mõnuga võid, sest ma ju tean, mis maitset annab. Sõber sõi ja kiitis taevani. Siis hakkas trennipedeks ja järgmisel suvel ütles: kuule, tee jälle neid köögivilju, aga ära võid pane. Ma sisimas juba irvitasin, aga tegin, nagu tahetud. Sõber sõi ja ütles pettunult, et eelmine kord olid ikka palju paremad. :D
6. oktoober 2017, 11:12
Maitsele ei saa tervist ohverdada
123456. oktoober 2017, 11:25
Võtmesõna on mõistlikkus. Nii nauding kui tervislik eluviis on mõlemad väga head ja neid annab väga hästi koos toimima panna. Kui sööd 90% kordadest tervislikult, täisväärtuslikult ja mitmekesiselt, siis ei tee see 10% nautlemist midagi kurja.
mis eile oli kasulik, homme juba kahjulik, ainult kaine mõistus võidab6. oktoober 2017, 13:09
lolliks ei tasu minna, ja muidu, küllastatud rasvhapped on juba rehabiliteeritud
ah6. oktoober 2017, 10:27
mirin pole nüd küll kindlasti riisiäädikas...riisivei ehk veel saaks öelda.
hea valik küll6. oktoober 2017, 10:14
potipildur ilma kontsentraatideta ei oleks midagi. see nii öelda tavaline toitumine ongi vbolla täringusuurune kotlett vahetevahel. põhiosa on ikka hommikused vitamiinid, mineraalid ja pulbrid ja jõujoogid, siis proteiini vahepala, siis trennieelne shaker, siis trenniaegne shaker, siis trennijärgne snäkk ja taastumis jook, siis jälle proteiinine vahepala ja õhtul enne uinumist veel overnight proteiinishake. see on toitumine, kusjuures on nõme kui olümpiamehed (isegi 1 purjetaja) seda oma erimenüüd ja sponssi avalikult kiidavad - noored ja lollid võrdustavadki sporditulemused selle koeratoiduga
palju võid...6. oktoober 2017, 09:37
eks ikka selleks et toidud maitsvad ja toitvad oleksid!!
6. oktoober 2017, 11:13
Hea isu ja maitse nahka inimesed oma tervise panevadki!
kriipsule6. oktoober 2017, 13:21
Pika elu vältel olen selgeks teinud, et miski ei ole kindel selles elus, mida eile peeti tervislikuks, homme juba kahjulikuks, ainult noored on ajupestud ja sellest aru ei saa. Veel 90-l määriti pähe margariini, eriti seda rasvavaba, nüüd on selge, et see mõjub halvasti veresoontele (elastsus väheneb), pekki peeti eriti kahjulikuks, nüüd aga räägitakse, et selle sees olev arahhidoonhape on eriti kasulik immuunsuse tugevdamiseks. Mõistusega peab sööma. Vähem suhkru. Suhkru inimkond mitte kunagi ei ole tarbinud sellistes kogustes nagu nüüd, see lihtsalt ei olnud kättesaadav, loomne rasv aga küll.
...sest , et või muudab toidu maitset 6. oktoober 2017, 09:34
ja päris oluliselt paremaks , kui mõõdukalt kasutada ,
nii lihtne see ongi OTT.
jaajahh isegi kohvile pannakse sutsuke võid ja soola .7. oktoober 2017, 11:58
et maitseelamus tugevneks ... :D vatnii
to ma6. oktoober 2017, 09:33
Just peletatakse eemale!
ma6. oktoober 2017, 09:31
Anuga püü5takse meelitada lugejaid keha vähemaks jäänud!
vana ja tark6. oktoober 2017, 09:27
ei usu, et restoranides võid pannakse, aga rasva, õli küll ohtralt.
Kui ÕIETI süüa teha, siis VÕI on alati hea maitse andja, muud rasvad küll mitte...
6. oktoober 2017, 13:21
searasvaga tehtud pankoogid, mmmm
Reet6. oktoober 2017, 09:12
Miks Eesti persoonidest siin kirjutades peab olema pildil alati SAAGIM??? Kas tal mingid kompleksid? Saatke ta ravile! No ei rahune see mutt ka maha.
tavakodanik6. oktoober 2017, 09:11
Enamjaolt pannakse ikka võid restides normaalsuse piirides toitude sisse. Aga hoopis suurte poekettide (Rimi, Selver, Maxima) kohapeal valmistatud toitude sisse lahmitakse küll kohutavas koguses ülearust rasva ja õli, seal vist ei lisata üldjuhul võid, mis liiga kallis. Üks näide. Armastan ühepajatoitu. kahjuks elutempo mõnikord nii kiire, et haaraks midagi sooja kaasa. Ostsin siis Rimist ühepajatoitu. Mul läks otseses mõttes süda pahaks ja suurem osa toitu läks prügikasti, sest toit oli jube rasva/õli tugeva maitse ja konsistentsiga. See oli liig mis liig. Julgesin seda igaks juhuks veel mõni aeg hiljem ka korra osta. Mõtlesin, et äkki tol hetkel lihtsalt juhtus sorts rohkem õli/tasva sisse. Siiski eksisin. Sai korra proovitud ka Selveri oma, mis on õige tiba parem, kuid ka seal valmistatu on ülearu rasvane. Ma ei saa tõesti aru, miks rikutakse poekettides kohapeal valmistatud toidud kohutava koguse õliga/rasvaga ära. Muidugi - oma valik, ega keegi ei käsi ju osta ... Aga ikkagi ... (Mul tulevad praegugi sellele Rimi ühepajatoidu maitsele mõeldes vastikusest külmavärinad peale ja ma ei ole mingi pirtsutaja toitude suhtes, aga see kogus õli/rasva on ikka liig mis liig.)
no6. oktoober 2017, 09:39
õlil ja võil on ikka suur vahe, vaevalt et valmitoitudesse võid pannakse, ikka õli.
6. oktoober 2017, 08:39
Mul vastupidine mure. Igale poole topitakse taimerasvu. Selle asemel, et panna tervisilikku võid. Ja ma ei tee nalja.
6. oktoober 2017, 09:32
võid ei saa panna, nii palju laktoosikuid on
l i b l e6. oktoober 2017, 09:44
Kõige tervislikum on seapekk,rasv siis.Ja ma ei tee ka nalja.
Seda väideti telekanalis "Teadus" ,kus näidati uuringut toiduõlide kasutamisest.Uuring viidi läbi Inglismaal ja isegi tuntud omaala teadlasi üllatasid tulemused.Kõik lubasid praadimisel ainult kasutada ainult seapekki.Searasvale jäi alla ka oliiviõli ja veel allapoole jäid teised õlisordid.
6. oktoober 2017, 19:24
Ants6. oktoober 2017, 08:14
See kes juba istub selle best before tädiga ühe laua taha, ei ole tõsiselt võetav.
hea Ants6. oktoober 2017, 08:32
kui sa niimoodi räägid, ehk siis tead ka seda , et isegi Otepää staarpoliitik Jaanus Raidal andis Anule võimaluse ennast küsitleda.
mis 6. oktoober 2017, 09:10
... no mis pühalehm see Raidal nüüd ikka on ,6. oktoober 2017, 09:38
küll sa oled temast ikka heal arvamusel ,ehhh
kell 08.32
Ants6. oktoober 2017, 10:17
Kulla 08:32, seda ju minagi. Kas Raidal on oma tegemistes väga tõsiselt võetav olnud ?!
Hus6. oktoober 2017, 08:11
Õigel kohal annab või hea maitse. Ott, sina söö oma pulbreid edasi aga mina lähen restorani maitseid nautima!
neutralist6. oktoober 2017, 08:33
Või annab, Ott saab !Nii lihtne see ongi.
ätt.6. oktoober 2017, 07:55
Ott muidugi kasutab posla - maslat-määrib keha,kasutab libestina ja mis üle jääb läheb praadimiseks.
Väga mõnitav sai.
to ätt6. oktoober 2017, 10:28
mõnitamine ongi vist sinu tase.
just 6. oktoober 2017, 07:28
no ma ei tea6. oktoober 2017, 07:50
aga see Ott olevat staar, mis sttaar !Pumpab tursorit ja teeb kursorit. Kui selline ei ole staar , siis kes oleks Laar ?
vot6. oktoober 2017, 10:29
kiivikas võiks sedavaadata siis ja vaevalt ta seda teeb ,istub parem saagimiga koos kuskil ja kirub ennast pärast
Meil 6. oktoober 2017, 06:55
polegi restorane, on mingid soditoad, võist rääkimata. Restoranis otike on kelner, teenindaja laua kõrval alati saadaval.
Panite tähele?6. oktoober 2017, 05:58
"Toitu valmistatakse naturaalse võiga"! Meie sellist poelettidelt ei leia.
ära võrdle ennast Jupiteriga6. oktoober 2017, 07:51
See millest sinusugune ei oska unistadagi , on Oti elus igapäevane nähe.
6. oktoober 2017, 08:49
see, mis on Oti elus igapäevane nähe, on tavamaailmas keelatud ja karistatav....
Ja see ei ole või.
Mõistmatu tõesti6. oktoober 2017, 05:56
kumb neist pildil staar on,mida teeb anu alati kõikide kuususte kõrval,supleb ka aupaistes?
Kui Ott nii6. oktoober 2017, 05:56
tervislikult toitub ja elab, miks tal kehakaal nii palju kõigub? Mõtle, Ott! Kas ikka teevad kõik teised valesti ja sina õigesti?
ole nüüd6. oktoober 2017, 07:53
Ott sõidab alati peateel ja sinu eluke kulgeb logistad kruusasel kõrvaltänaval.
6. oktoober 2017, 08:36
ott on kompleksides väike mehike. tema peabki end piitsutama ja piirama, pulbritest ja ainetest toituma, sest muidu tunneb, et pole mitte keegi.
6. oktoober 2017, 08:50
Ole nüüd, ott "ole nüüd"
Miks minu kehakaal ei tõuse?6. oktoober 2017, 05:53
Ott vihub kõigepealt steroide sisse, et muskel kasvaks. Siis tõstab rauda, et kaal "normi" saada. Iseendale vastu räägib. Mina ei söö steroide. Jõusaalis raua kangutamise asemel käin looduses, kalal näiteks. Meeldib väga võiga valmistatud toitu süüa. Kehakaal aga minu täiskasvanu eas pole üle paari kilo kõikunud. Praeguseks olen 66.a. Ei kurda tervise ega kaalu üle. Pole midagi lihtsamat kui oskad jälgida loodusseadusi.
Võid tuleb toppida,6. oktoober 2017, 05:20
muidu läheb p€rse rooste.
Sander6. oktoober 2017, 05:08
"Ott Kiivikas: aru ma ei saa, miks restoranid toitudesse nii palju võid topivad" ja samamoodi mina ei suuda mõista ,mida see kehkenpüks pidevalt meedias virvendab???
ma ka ei saa6. oktoober 2017, 01:31
Ma ei saa aru miks Kiivikas inimestele nii palju kõiksugu pulbreid tahab müüa - ah jah tal on raha ju vaja. Ta teab väga hästi, et nende effekt on olematu ja ise ta seda sodi sisse ei aja, aga nii kasumlik on müüa.
Võilaondus6. oktoober 2017, 00:30
No selge, miks poes võid pole. Restod, kus Kiivikas käib, on kogu või toidu sisse ära toppinud.
k5. oktoober 2017, 23:56
Selle saagimi sihverplaat on nii ära lõigutud,et mokad enam hambaid ei kata.
/6. oktoober 2017, 01:33
Saagim peab pidevalt naerma, muidu suunurkades/põskedel kotid nähtavad.
6. oktoober 2017, 17:33
Tal on lihtsalt näonahk nii pingule kõrvade taha tõmmatud, et suu ei lähe enam kinni.
?5. oktoober 2017, 23:48
...aga miks Anu seal on...arusaamatu ? Läheb surumiseks või ? )),,
tont6. oktoober 2017, 09:49
anule suruda? no siis peab oma vända peale ikka väga vihane olema.
Hmm5. oktoober 2017, 23:46
Eks seda võid ikka pannakse sellepärast, et toit maitsvam oleks. Vaadates üleüldiseid restorane ja nende kodulehti, siis on neid üpriski kerge viimasel ajal internetist leida, kõik annavad viimast, et endale kliente juurde saada. Ju siis SEO lehel hästi tehtud. Keda seo huvitab, siis saab selle kohta lugeda siit: https://disainikodu.ee/kodulehe-optimeerimine-seo/
.6. oktoober 2017, 00:55
Jälle see paks rehvormi sinine tädi vehib siin vahel.
my kitchen rules5. oktoober 2017, 23:39
just täna telekas austraalia tippkokk ütles, et kui oled pannud piisavalt võid, siis lisa võid :D küll ta teab, kuidas hea tuleb.
Tölpa5. oktoober 2017, 23:02
ainult hea, et nad võid panevad Palju hullem oleks, kui steroide lisaksid, mis on sportlaste lemmik magustoit.
noh5. oktoober 2017, 23:36
eks ott on neid ohtralt endale sisse ahminud.
voivoi5. oktoober 2017, 22:59
Kuule Otu ikka sellepärast et toit maitsev oleks önn,et sinna ei topita seda bensa baasil valmistatud margariini,mis ei muuda ka aasta pärast värvi.Söö sina otukene seda margariini myrki kui vöi ei kölba
RR5. oktoober 2017, 22:46
Atleet paistab suht võhik olema toitumise teemal. Võid pannakse selle pärast, et toit oleks maitsvam ja sellest tekiks sõltuvus. Kiivikas on rumal mees.
....6. oktoober 2017, 09:55
Saab ka vähema võiga teha
to....6. oktoober 2017, 10:42
ja kuidas teha näiteks hollandi kastet vähema võiga. seal on ju või paksendaja. väga suures osas ongi või ju kastmetes. alati saab toitu tellidas paluda kaste eraldi anumas lisada või üldse ära jätta. suu on ju peas. kasutaks seda siis õiges kohas. antud juhul sis restoranis.
aga5. oktoober 2017, 22:43
ikka pannakse, mitte ei topita!
Kumb meist5. oktoober 2017, 22:35
presidentinna6. oktoober 2017, 07:15