kaupluste salatites tõepoolest hapesust,äädikat,õli liiga palju. Grillitud või hautatud köögiviljad on nii head ja tervislikud,sooja toidu eest isegi.Maitsev ja maolegi annab hea tunde...aga miks küll sinna nii palju õli sisse lausa valatakse,nii et ujub...kas tõesti ainult selleks et palju vaeva nägemata head maitset saavutada.
Väikses koguses võid teeb söögi maitsvaks. Aga vat meie poekettide oma soojad söögid (nt.kartulipuder, ühepajatoit jm.) on küll üleujutatud rasva/õliga. No sinna ikka lahmitakse nii, et igasugune isu läheb ära. Eriti olen seda täheldanud Rimi soojaleti toodetes. Selveri ja Maxima soojades söökides ka, aga siiski pisut-pisut vähem. Enam ei kutsu ühestki nende soojalettidest midagi ostma. Miks küll peab üleliigse rasvaga/õliga niimoodi toidud ära rikkuma, aru ma ei saa ...
Pealegi topivad Eesti vanaaegse mõtteviisiga toitlustusasutuses kõigisse kartuli-ja köögiviljasalatitesse äädikaga marineeritud kurki ja hapukurki, ühtegi salatit pole tehtud värske kurgiga, mis pikendab säilivusaega ja kindlasti on sinna tagatipuks lisatud veel eriti äädikane provansaal, mis kohe toidu koos nende hapetega kihisema võtab, selle asemel, et kasutada munamajoneesi ja 20 protsendilist hapukoort, mis annab toidule hea maitse ega pane käärima ega kisu magu hapete tõttu pahupidi ega pane valutama, lapsed ka ei taha neid ülehapendatud kartuli, vorsti, sünnipäeva salateid, ka sinise kaanega Hellmans majonees ei sisalda äädikat, tehke toidud söödavad, happeid ja äädikat ning õli saab igaüks ise juurde lisada, Eesti kokad kallavad iga toorsalati sisse ka õli, mis peaks tervise seisukohalt aga ilma õlita olema, sest kokk peaks teadma, et õli ja lisaaineid saab igaüks ise juurde lisada, aga lapsed sellist üleväetatud toitu ei söö.
alati saad ju selle slati ise teha6. oktoober 2017, 11:42
milles probleem. Ja veel, erinevad firmad kasutavad erinevaid retsepte, olen pidev poodleja ja seetõttu on ka erinevatest poodidest erinevaid salateid ostetud.
Mul tuli kohe meelde seik sõbraga. Grillisin talle üks aasta köögivilju ja loomulikult lisasin mõnuga võid, sest ma ju tean, mis maitset annab. Sõber sõi ja kiitis taevani. Siis hakkas trennipedeks ja järgmisel suvel ütles: kuule, tee jälle neid köögivilju, aga ära võid pane. Ma sisimas juba irvitasin, aga tegin, nagu tahetud. Sõber sõi ja ütles pettunult, et eelmine kord olid ikka palju paremad. :D
Võtmesõna on mõistlikkus. Nii nauding kui tervislik eluviis on mõlemad väga head ja neid annab väga hästi koos toimima panna. Kui sööd 90% kordadest tervislikult, täisväärtuslikult ja mitmekesiselt, siis ei tee see 10% nautlemist midagi kurja.
potipildur ilma kontsentraatideta ei oleks midagi. see nii öelda tavaline toitumine ongi vbolla täringusuurune kotlett vahetevahel. põhiosa on ikka hommikused vitamiinid, mineraalid ja pulbrid ja jõujoogid, siis proteiini vahepala, siis trennieelne shaker, siis trenniaegne shaker, siis trennijärgne snäkk ja taastumis jook, siis jälle proteiinine vahepala ja õhtul enne uinumist veel overnight proteiinishake. see on toitumine, kusjuures on nõme kui olümpiamehed (isegi 1 purjetaja) seda oma erimenüüd ja sponssi avalikult kiidavad - noored ja lollid võrdustavadki sporditulemused selle koeratoiduga
Pika elu vältel olen selgeks teinud, et miski ei ole kindel selles elus, mida eile peeti tervislikuks, homme juba kahjulikuks, ainult noored on ajupestud ja sellest aru ei saa. Veel 90-l määriti pähe margariini, eriti seda rasvavaba, nüüd on selge, et see mõjub halvasti veresoontele (elastsus väheneb), pekki peeti eriti kahjulikuks, nüüd aga räägitakse, et selle sees olev arahhidoonhape on eriti kasulik immuunsuse tugevdamiseks. Mõistusega peab sööma. Vähem suhkru. Suhkru inimkond mitte kunagi ei ole tarbinud sellistes kogustes nagu nüüd, see lihtsalt ei olnud kättesaadav, loomne rasv aga küll.
Enamjaolt pannakse ikka võid restides normaalsuse piirides toitude sisse. Aga hoopis suurte poekettide (Rimi, Selver, Maxima) kohapeal valmistatud toitude sisse lahmitakse küll kohutavas koguses ülearust rasva ja õli, seal vist ei lisata üldjuhul võid, mis liiga kallis. Üks näide. Armastan ühepajatoitu. kahjuks elutempo mõnikord nii kiire, et haaraks midagi sooja kaasa. Ostsin siis Rimist ühepajatoitu. Mul läks otseses mõttes süda pahaks ja suurem osa toitu läks prügikasti, sest toit oli jube rasva/õli tugeva maitse ja konsistentsiga. See oli liig mis liig. Julgesin seda igaks juhuks veel mõni aeg hiljem ka korra osta. Mõtlesin, et äkki tol hetkel lihtsalt juhtus sorts rohkem õli/tasva sisse. Siiski eksisin. Sai korra proovitud ka Selveri oma, mis on õige tiba parem, kuid ka seal valmistatu on ülearu rasvane. Ma ei saa tõesti aru, miks rikutakse poekettides kohapeal valmistatud toidud kohutava koguse õliga/rasvaga ära. Muidugi - oma valik, ega keegi ei käsi ju osta ... Aga ikkagi ... (Mul tulevad praegugi sellele Rimi ühepajatoidu maitsele mõeldes vastikusest külmavärinad peale ja ma ei ole mingi pirtsutaja toitude suhtes, aga see kogus õli/rasva on ikka liig mis liig.)
Kõige tervislikum on seapekk,rasv siis.Ja ma ei tee ka nalja. Seda väideti telekanalis "Teadus" ,kus näidati uuringut toiduõlide kasutamisest.Uuring viidi läbi Inglismaal ja isegi tuntud omaala teadlasi üllatasid tulemused.Kõik lubasid praadimisel ainult kasutada ainult seapekki.Searasvale jäi alla ka oliiviõli ja veel allapoole jäid teised õlisordid.
Miks minu kehakaal ei tõuse?6. oktoober 2017, 05:53
Ott vihub kõigepealt steroide sisse, et muskel kasvaks. Siis tõstab rauda, et kaal "normi" saada. Iseendale vastu räägib. Mina ei söö steroide. Jõusaalis raua kangutamise asemel käin looduses, kalal näiteks. Meeldib väga võiga valmistatud toitu süüa. Kehakaal aga minu täiskasvanu eas pole üle paari kilo kõikunud. Praeguseks olen 66.a. Ei kurda tervise ega kaalu üle. Pole midagi lihtsamat kui oskad jälgida loodusseadusi.
"Ott Kiivikas: aru ma ei saa, miks restoranid toitudesse nii palju võid topivad" ja samamoodi mina ei suuda mõista ,mida see kehkenpüks pidevalt meedias virvendab???
Ma ei saa aru miks Kiivikas inimestele nii palju kõiksugu pulbreid tahab müüa - ah jah tal on raha ju vaja. Ta teab väga hästi, et nende effekt on olematu ja ise ta seda sodi sisse ei aja, aga nii kasumlik on müüa.
Eks seda võid ikka pannakse sellepärast, et toit maitsvam oleks. Vaadates üleüldiseid restorane ja nende kodulehti, siis on neid üpriski kerge viimasel ajal internetist leida, kõik annavad viimast, et endale kliente juurde saada. Ju siis SEO lehel hästi tehtud. Keda seo huvitab, siis saab selle kohta lugeda siit: https://disainikodu.ee/kodulehe-optimeerimine-seo/
Kuule Otu ikka sellepärast et toit maitsev oleks önn,et sinna ei topita seda bensa baasil valmistatud margariini,mis ei muuda ka aasta pärast värvi.Söö sina otukene seda margariini myrki kui vöi ei kölba
Atleet paistab suht võhik olema toitumise teemal. Võid pannakse selle pärast, et toit oleks maitsvam ja sellest tekiks sõltuvus. Kiivikas on rumal mees.
ja kuidas teha näiteks hollandi kastet vähema võiga. seal on ju või paksendaja. väga suures osas ongi või ju kastmetes. alati saab toitu tellidas paluda kaste eraldi anumas lisada või üldse ära jätta. suu on ju peas. kasutaks seda siis õiges kohas. antud juhul sis restoranis.
KOMMENTAARID (89)