Lemon FightVideo: Erlend Štaub
Inimesed
5. oktoober 2017, 10:51

GALERII JA VIDEO | Universal tähistas vägevalt staaride saatel sünnipäeva (3)

Kolmapäeval, 4. oktoobril, pidas Universal Music Baltics restoranis Rae Meierei maha vinge sünnipäevapeo, kust ei puudunud ka live-esinemised. Peo tõmbas käima Maian, kes esitas akustilise versiooni oma üliedukast debüütsinglist „Say It First“. Maiani esiksingel sündis koostöös Soome produtsentidega Motions ja sealse tuntud hitimeistri Tiina Vainikaineni abiga. 17-aastane Maian on ka üks väheseid Eesti naisartiste, kes kirjutab ise oma lugusid.

Peo ehk suurima üllatuse tegi värske tantsumuusika kollektiiv Lemon Fight, kes esitas oma loo „I Got Time For You“ täiesti uues võtmes, kasutades originaalis kõlava Rogelio Douglas juuniori hääle asemel vokalistina hoopis grupi produtsenti ja MCd Joosep Järvesaart. Lemon Fighti debüütsingel on vallutamas raadio- ja digiedetabeleid ning on saanud juba kõlapinda ka Soomes, Norras, Taanis ja Leedus. Ainuüksi Spotifys kuulati lugu kõigest kolme nädalaga üle 100 000 korra.

Õhtu viimane esineja oli hiljuti stiili- ja nimemuutuse läbinud Getter Jaani, kes kasutab nüüdsest artistinime Getter. Lugu „Something Good“, mis sündis laululaagris, tuli esitamiselehoogsa tantsunumbriga ja pani live-etteastetele võimsa punkti. Getter filmis hiljuti loole ka muusikavideo ning on saanud lisaks kodumaa fännidele tugvat toetust ka Leedu raadiojaamadelt.

Kogu ürituse vältel paitas külaliste muusikameelt imeline DJ Liisi Voolaid.

Universal Music Baltics kuulub maailma suurima plaadifirma Universal Music Group alla, vastutades Baltikumi regioonis Universaliga lepingu sõlminud artistide muusika levitamise, litsenseerimise, turunduse, füüsilise- ja digitaalse müügi eest. Käesoleval aastal on Universal Baltics alustanud koostööd mitmete uute artistidega, kelle hulka kuuluvad Miljardid, Getter, Maian ja Lemon Fight. Olemasolevatest artistidest on sel aastal uut muusikat välja andnud näiteks Jüri Pootsmann ja aasta hiphopi- ja räpialbumi autor Metsakutsu. Universal Music Baltics andis koostöös TV3-e ja Thors Productioniga välja selle aasta enimmüüdud albumi ”Rahvabänd 2017”.

Universal oli aktiivne ka „Eesti laulu“ konkursil, seades võistlustulle loo „Have You Now“, mille autoriteks on Whogaux ehk Hugo Martin Maasikas, Karl-Kristjan Kingi ja Maian. Lugu tõi noortele palju positiivset tagasisidet ning jõudis finaalis neljandale kohale. Praeguseks hetkeks on tegemist ühe enimmängitud Eesti looga kohalikes raadiojaamades. „Eesti laulu“st võitis kõige rohkem siiski Maian Lomp, artistinimega Maian, kes sõlmis peale finaalsaadet Universal Music Balticsiga ka artistilepingu.