Näitleja, muusik ja filantroop Will Smith väisas Helsingis toimunud Nordic Business Forumit Foto: ERLEND STAUB
Inimesed
4. oktoober 2017, 13:31

Näitleja, muusik ja filantroop Will Smith väisas Helsingis toimunud Nordic Business Forumit 

Tuntud näitleja Will Smith: kui inimesed käituksid nagu filmikangelased, oleks maailm palju parem koht (8)

Nordic Business Forumi iga-aastane kohtumine toimus tänavu Helsingis 2.–3. oktoobrini. Esinejate seas astusid üles teiste seas näitleja Will Smith, ärimehed Sir Richard Branson, Richard Quest ja paljud teised.

Näitleja, muusik ja filantroop Will Smith rääkis Helsingis toimunud Nordic Business Forumil põhimõtetest, mis on aidanud tal elus edukaks saada ning saavutatut hoida. „Kui inimesed käituksid nii, nagu kangelased, keda nad kinos näha tahavad, oleks maailm palju parem koht,“ tõdes näitleja .

„Kui noor olin, mõtlesin vaid sellest, kuidas oma salvestus raadiosse saada ning ei osanud undki näha mind ees ootavast suurest edust,“ rääkis Smith. "Kui 17-aastasena esimest korda minu lugu raadioeetris lasti, siis ega see mind eriti õnnelikuks ei teinud, sest vanemad minu räpparikarjääri ei toetanud. Sain riielda isegi vanaemalt, kes leidis minu sõnade raamatu koos kõikide roppustega ning kirjutas sinna: „Kallis Will, intelligentsed inimesed end nii ei väljenda – palun näita maailmale, et oled nii tark, kui me arvame."

Will Smithi sõnul võiks inimesed käituda sama õilsalt, kui kangelased filmides

„Filmi vaadates on inimesed nemad ise, aga kinost väljudes panevad nad maski ette,“ tõdes Smith. Oma filmidest rääkides tunnistas mees:

„Mõned mu filmidest on isegi päris head. Samas loodan, et teie lapsed ei pidanud vaatama filmi „Wild Wild West“,“ naeris Smith.

„Keeldusin „Matrixist“, et seda filmi teha. Ma unistan sellest, et saaksin selle rumaluse igaveseks oma ajust kustutada.“

Kõikidest vigadest ei maksa lasta ennast kõigutada

„Kuulasin, kuidas 105-aastane mees rääkis vigadest ja ütles, et ta pole palju vigu oma elu jooksul teinud,“ meenutas Smith. „Kui ma näiteks kooki küpsetan ja see untsu läheb, on see puding. Viga on ainult silt, mille me igasugustele juhtumistele külge kleebime.“

Oma esimestelt plaatidelt jättis maksud maksmata

„Jätsin maksud maksmata ja nii mitu aastat. Maksuamet võttis kõik, mis mul oli,“ rääkis mees.

„Kui oled vaene, tundub et raha lahendab kõik probleemid. Kui oled olnud rikas ja sult kõik ära võetakse, siis on vaesus hullem, kui esimesel korral. Mul ei olnud midagi pakkida, lihtsalt kolisin Californiasse.“

Vaata pildigaleriid!