Foto: Mati Hiis
Inimesed
4. oktoober 2017, 12:45

Vaimne tervis töökohal - läbipõlemisest töörõõmuni

Äsja alanud vaimse tervise kuu keskendub tööteemadele: läbipõlemisele, töö ja pereelu ühitamisele, sobiva töökoha leidmisele, igapäevaste pingetega toimetulekule jne.

 “Kuna töö võtab ära meilt suurema osa ärkveloleku ajast, siis on töörõõm väga oluline küsimus. Kahjuks on pidev ja pikaajaline stress töökohal paljudele tuttavad nähtused ning sealjuures ei osata märgata esimesi ärevuse, depressiooni või läbipõlemise märke. Oktoobrikuu jooksul püüame tõsta inimeste teadlikkust ohumärkidest ja anda näpunäiteid seesmise rahu ja tasakaalu leidmiseks,” rääkis Tallinna Ülikooli vaimse tervise professor Airi Värnik. 

Oktoobris pakuvad tasuta töötube koolitajad, terapeudid ja psühholoogid ning teemad hõlmavad tööstressi ja läbipõlemise ennetamist, pingeliste olukordadega toimetulekut, kriiside puhul enda või töökaaslase abistamist, samuti sobiva töökoha leidmist ning pere ja tööelu ühitamist. 15. oktoobril ehk ülemaailmsel vaimse tervise päeval tuleb mess “Vaimne tervis töökohal – läbipõlemisest töörõõmuni” ja see toimub Rahvusraamatukogus kella 10-18. 

Töötubadesse saab registreeruda VATEKi (Vaimse Tervise ja Heaolu Koalitsioon) kodulehel: www.vatek.ee

Õl