Foto: kaader filmist
Film
4. oktoober 2017, 11:27

Tänavakassidest rääkiv dokumentaal „Kedi“ kogus Eesti koduta kasside toetuseks üle 1000 euro (4)

Suvel kodumaised kinolinad vallutanud dokumentaalfilm „Kedi“ meelitas kinno ohtralt loomasõpru ning aitas seeläbi koguda toetust Eesti Loomakaitse Seltsile ja MTÜle Kasside Turvakodu.

Kino Artises koguti toetajapiletiga Eesti Loomakaitse Seltsi kasside fondi 1019 eurot. Toetajapilet oli euro võrra tavapiletist kallim ja selle soetas tervelt kolmandik Artises filmi vaadanutest.

Forum Cinemas ja filmi levitaja MTÜ Elektriteater leppisid eelnevalt kokku, et annetavad linastusperioodi kogutulust kuus protsenti Kasside Turvakodu heaks. See teeb annetuse summaks 400 eurot.

Nii kinod, Eesti Loomakaitse Selts, MTÜ Kasside Turvakodu kui levitaja tänavad kõiki annetajaid. Toetusraha kasutatakse koduta kasside steriliseerimiseks või kastreerimiseks, kiibistamiseks, vaktsineerimiseks, kvaliteetse toidu ostuks ja ravikulude tasumiseks.

Film on praeguse seisuga selle aasta edukaim dokumentaalfilm kodumaises kinolevis ja seda on käinud vaatamas üle 6800 inimese.

See on helge linateos Istanbuli tänavakassidest, kes on selle suurlinna argielu lahutamatuks osa, hulkudes mööda tänavaid ja püüdes ootamatustest pulbitsevas keskkonnas ellu jääda nii enda kavaluse kui ka võõraste lahkuse toel.