Foto: Stanislav Moshkov
Eesti uudised
4. oktoober 2017, 13:45

Algselt avaldatud kell 11.11

FOTOD | Kutser sai mõjuva põhjuseta kohtust puudumise eest trahvi (27)

Kolmapäeva hommikul Liivalaia tänava kohtumajas jätkunud Edgar Savisaare kohtuprotsess algas kohtumääruse teatavaks tegemisega. Kohus trahvis endisest linnaametnikust kohtualust Priit Kutserit 800 euroga, kuna süüdistatav ei suvatsenud kahele septembris toimunud istungile kohale ilmuda, kuigi oli selleks kohustatud.

Kohtunik Anne Rebase sõnul puudus Kutseril istungilt puudumiseks mõjuv põhjus, milleks vastavalt seadusele saab olla raske haigestumine.

Rebase hinnangul näitas Kutser üles lugupidamatust nii kohtu kui ka kaaskohtualuste suhtes. „Liikumispuudega inimene pidi teie pärast asjata kohale tulema,“ vihjas kohtunik protsessi peakangelasele.

Kuna Priit Kutser on kohtu andmetel praegu töötu, siis näidati tema suhtes üle suuremeelsust ja mõistetud trahv jäi keskmisest väiksemaks. Viiepäevasest arestist, mida seadus lubab põhjuseta puudujate suhtes rakendada, Kutser igal juhul pääses. Kui ta aga trahvi õigeks ajaks maksmata jätab, hakkab temaga tegelema kohtutäitur, kinnitas kohus.

Küsimusele, kas kohtumäärus on talle arusaadav vastas Kutser: „Arusaadav, aga ebaõiglane!“ Pärast seda andis Kutser nagu kord ja kohus allkirja ja tegi minekut – kolmapäeval teda rohkem kohtus ei vajatud.