Foto: Alar Truu
Eesti uudised
4. oktoober 2017, 00:04

Südametud vargad tirisid annetuskastist nätsuga raha välja (10)

Turvafirma G4 töötajad andsid politseile üle poisid, kes tirisid traati ja nätsu kasutades kaubanduskeskuse annetuskastist välja 50 eurot. 

Juhtum toimus septembri lõpus päevasel ajal. Noormehed varastasid ühes Tallinnas kaubanduskeskuses annetuskastist 50 eurot, ütles G4S pressiesindaja Reimo Raja Õhtulehele. 17aastased poisid kasutasid paberraha väljaõngitsemiseks traati ja nätsu. Kaubanduskeskust valvavad G4S turvatöötajad märkasid vargust turvakaameratest, pidasid alaealised kinni ja andsid üle politseile.

See ei ole varastel esimene kord annetuskastide kallal käia. Peale nätsude on kasutatud traadijuppe ja ka lõiketange. 

Läinud aastal kirjeldati Facebookis juhtumit, kus üks noormees läks Tallinna bussijaamas kassade vahetus läheduses oleva lastehaigla toetusfondi ümara annetuskasti juurde, ranits seljas ja kapuuts silmini, ajas väiksest praost sisse traadijupi ning õngitses kastist välja kümneeurose. „Noormees hakkas väljuma, sain tema seljakotist kinni ja ütlesin, et pangu võetud raha tagasi sinna, kust ta selle võttis. Noormees tiris kotti ning virutas käega minu näo poole, selle peale lasin koti lahti ja noormees läks minema,“ kirjeldati toona.

„Annetuskastid on varastele sihtmärk, seetõttu tasub need panna kohtadesse, kus varastel poleks väga lihtne tegutseda,“ ütles Reimo Raja.