Eesti Vabariigi President Kersti Kaljulaid Võrus Narva Keeltelütseumi õpilastegaFoto: Viktor Burkivski
Inimesed
2. oktoober 2017, 22:36

President Kersti Kaljulaid kohtus Narva õpilastega , kes on sukeldunud eestikeelsesse keskkonda Võrumaa peredes

PILDID | Arva ära, mis oli meie presidendi lemmikõppeaine koolis? (36)

Täna, 2. oktoobril kohtus Eesti Vabariigi President Kersti Kaljulaid Võrus Narva Keeltelütseumi õpilastega, kes on sukeldunud eestikeelsesse keskkonda Võrumaa peredes. 

President tuli külla käsitöötuppa, kus lapsed meisterdasid šokolaadiümbriseid ja kaarte. Kõige kaunimad meisterdused kinkisid lapsed kohtumise lõpus presidendile, kutsudes teda ühtlasi Narva külla. 

Sel aastal osaleb pereõppes 120 Ida-Virumaa õpilast. Kersti Kaljulaid ütles kohtumisel, et pereõppesse, kui väga tõhusasse keeleõppevormi võiks kaasata veelgi rohkem õpilasi. Samuti kutsus ta Integratsiooni Sihtasutust üles nuputama, kuidas pärast koju tagasi naasmist suunata nende laste ’värsket õhinat edasi. 

Integratsiooni Sihtasutuse juhataja Irene Käosaare sõnul on pereõpe üks parimaid keeleõppevorme just seetõttu, et peres olles tekivad sõbrad pikaks ajaks. „Eesti ja vene emakeelega lapsed hakkavad omavahel suhtlema ning Võrumaale tullakse külla veel teist ja kolmandatki korda,“ lausus Käosaar.

Nii palju kui käsitöötegemine võimaldas, vastasid lapsed ka presidendi küsimustele. Lapsed küsisid omakorda presidendilt selle kohta, mis oli tema lemmikõppeaine koolis. Selgus, et bioloogia. „Mulle meeldis maid avastada – bioloogiat õppides sai palju ringi reisida,“ vastas Kersti Kaljulaid.

Koos kaheksa Narva Keeltelütseumi noorega olid kohal ka nende tugiõpilased Osula Põhikoolist ja Võru Kesklinna Koolist. 

Eesti Vabariigi President Kersti Kaljulaid Võrus Narva Keeltelütseumi õpilastega Foto: Viktor Burkivski

Vaata pildigaleriid!