Disainiöö lõppes töötoaga lastele ja tuntud disainerite loengutega - Bastioni rajajad Indrek Stahl ja Merike PääroFoto: Viktor Burkivski
Inimesed
2. oktoober 2017, 09:22

PILDID | Disainiöö lõppes töötoaga lastele ja tuntud disainerite põnevate loengutega

Disainiöö 2017 on selleks korraks läbi. Viimasel päeval toimusid Noblessneri Valukojas õpitoad lastele ja tuntud disainerite loengud. Teiste seas olid kohal moedisainer Kalle Aasamäe koos taks Julius Caesariga ja Bastioni rajajad Indrek Stahl ja Merike Pääro.


Disainer Kalle Aasmäe oli kohal koos oma parima sõbraga.

Protex Balti kutsus näiteks lapsi meisterdama endale üks vahva kaheksajalg, käepael ja mündikotike. Eesmärk oli saata kangajääkid uuele ringile, et loodust säästa. Samuti sai teada, kuidas kiiresti meisterdada pimedas helendavaid tutte. Töötuba juhendasid MTÜ Loovuslabor Huvikooli disainiringi tüdrukud Harkujärve koolist. 

Toimus ka Poola näituse esitlus ja Eesti linnamesinike töötuba lastele koos meekoogi kaunistamise ja degusteerimisega.

Eesti Disainerite Liit viis Disainiööl läbi loengusarja "Mina olen disainer", kus disainerid ja loomeinimesed tutvustasid oma loomingut läbi viie õppetunni. Oma kogemusi jagasid disainerid, kes siiani on olnud pigem tähelepanukeskmest väljas ja kellega laiem publik pole veel kohtunud. Oma lugusid jagavad: Piibe Tomp, Martin Lazarev, Mihkel Masso, Mariana Laan, Kalle Aasamäe ja Gerli Pesor jt.

Moodi oli kaemas ka tuntud telenägu Indrek Treufeldt  koos abikaasa Kairega.

Vaata pilte!