Vale jumestuskreemitooni valik – liiga hele nägu või saapaviksipruunid palged ei kaunista kedagi.Foto: Erlend Staub
Inimesed
1. oktoober 2017, 12:34

50 NIPPI | KÄHKU ILUSAKS! Saapaviksipruunid palged sind ei kaunista! (7)

Vale tooni jumestuskreem – liiga hele nägu või saapaviksipruunid palged ei kaunista kedagi. Kuluta õige tooni valikule piisavalt aega ja vajadusel küsi proffide abi, kuna sellest sõltub kogu meigi õnnestumine.
Kuidas teha jumestuspõhi?

Tee kindlaks oma näonaha tüüp.Kuivale, sageli ka tundlikule nahale sobivad vedelad ja niisutavad jumestuskreemid või mineraalpuuder. Rasuse ja seganaha puhul on hea valik matistavad jumestuskreemid, kompaktpuudrid, meigipulgad. Normaalsele ja noorele nahale sobivad BB-kreemid ja toonivad päevakreemid.

Tooni valik 

Vali välja paar tooni, mis on sarnased sinu nahatoonile ja kanna triipudena näo alaossa lõuajoonele nii, et kael oleks ka näha. See toon, mis sulandub nahka nii, et ei ole nähagi  on õige. Hea on omada kahte tooni jumestuskreemi, suvel tumedamat ja talve jaoks heledamat, kevadel ja sügisel saab neid omavahel segada, et saada õige varjund. Heledamaks saad  jumestuskreemi, kui segad seda niisutava kreemiga, sel juhul muutub  meigipõhi veidi  läbikumavamaks.

Jumestuskreemi saad hajutada näole sõrmedega, meigikäsnaga, jumestuskreemipintsliga.

Liiga palju meigikreemi või alustoodet – meik on toonimiseks, mitte nahavigade peitmiseks

Kui midagi vajab peitmist või täitmist, siis kasuta selleks just selleks otstarbeks loodud tooteid. Paks meigikiht näol jääb väga märgatav ja teeb vanemaks, pigem võimendab kortse ja naha vigu, kui peidab neid.

Liiga palju puudrit.

Puuder on õhkõrnaks paitamiseks meigi viimistlemisel ja kinnitamisel, üleliigne puudrikiht jätab raske ja teatraalse, veidi jahuse mulje, toob esile näokarvad ja kuivatab liigselt nahka.

Vaata õpetlikku videolõiku!