Foto: Reuters / Scanpix
Maailm
28. september 2017, 06:45

Suri legendaarne playboy Hugh Hefner (17)

Kolmapäeva hilisõhtul suri siidist hommikumantlid legendaarseks muutnud Playboy asutaja Hugh Hefner. Mees oli 91 aastat vana.

Hefner asutas ajakirja Playboy 55 aastat tagasi pannes sinna alla vaid 600 dollarit enda raha. Peagi oli väljaandest saanud miljonite lemmik, sellest kasvas välja meelelahutusimpeerium. Playboy tippaeg oli aga 1970ndatel.

Aastatega mehe legend vaid kosus, ta väntas telesarju, kus oli ise peaosas, ning kosis playboy jänkusid, kes võinuks vanuse poolest tema lapselapsed olla. Paljud arvasid, et Hef on juba maha käinud, reliikvia. Naerdi, kui ta oma Viagrast täispumbatud seksipidudest rääkis. Samas kadestasid paljud mehed teda kuni tema elu lõpuni.

Hefner suri esindajate sõnul loomulikku surma rahulikult oma kodus, tervele maailmale tuntud Playboy mõisas. Tema poeg Cooper Hefner kirjutas avalikus pöördumises uhkusega, kui suur mõju oli Hefil maailmale:

„Mu isa elas erakordset elu, olles väga mõjukas. Tema südameasjadeks olid sõnavabadus, inimõigused ja seksuaalne vabadus. Tema elustiil ja Playboy bränd mõjutasid terve maailma ajalugu.“

„Ma loodan, et mind meenutatakse mehena, kes maailmas midagi positiivses mõttes muutis, sotsiaalses ja seksuaalses võtmes. Oleksin selle üle väga õnnelik,“ on Hefner öelnud CNNile. „Olen tüüp, kes julges unistada ja oma unistused ka teoks teha!“