Tele

„RADARI“ VIDEO | Buliimiat põdenud neiu ülestunnistus: mõnel öösel isegi ei maganud, sest elevus, et järgmisel päeval saan kommi süüa, oli nõnda suur (32)

LISA KOMMENTAAR

noo..., jah!28. september 2017, 13:04
Meil on müügil rida toiduaineid, mis sisaldavad keemilisi aineid(looduslikke), mis tekitavad suurenenud söögiisu ehk buliimiat. Näiteks õhtul, enne magamaminekut, tasuks ära juua tassike rohelist teed. Tee, mitte ravimteed, aitab söögiisu vaigistada ja sunnib öösiti ülesse tualetti külastama, mis on kasulik vereringele ja aitab ka pärasoolt niisutada öö jooksul, et vältida kõhukinnisust ja sellega kaasnevaid soole rebendeid.
...27. september 2017, 12:40
Olen juba suht vana, kuid söön ka peaaegu igapäev liiter jäätist , kommi ja juustu, palju puuvilju jne. Vajadust pole, kõht on täis vaja puukida, enne ei lõpeta. Õnneks ma pole veel paksuks läinud, aga nii see võib lõppeda küll....
27. september 2017, 12:46
Ja sinu jutu mõte on ... ?
Kristiina 27. september 2017, 11:49
Krt pille oli õige nimega aga näota. Mis mõttega nagu. Radar on alla käinud. Piirdunud siis Angela looga. Oli vaja ära solkida jälle. Lumehelbekestel pole au ega häbi raasu. See pille ju 17
Kristiina 27. september 2017, 11:50
SEE argpüks Pille in lumehelves mitte julge. 18aastasele maru halb eeskuju. Ta on 18
Kristiina 27. september 2017, 11:50
SEE argpüks Pille in lumehelves mitte julge. 18aastasele maru halb eeskuju. Ta on 18
Kristiina 27. september 2017, 11:51
SEE Pille in lumehelves mitte julge. 18aastasele maru halb eeskuju. Ta on 18
Jaak27. september 2017, 11:26
Mõlemad haigused on 100% psühholoogilised ehk peas kinni.
Anorektikuid vangishoidev vale mõtlemine ehk täiuslikkus on puhas peaskinni probleem.
Sellist inimest saab siiski aidata, sest tegelikult pole täiuslikkust üldse olemas ja võõraste arvamus pole samuti absoluutselt oluline (oluline on ainult lähedaste arvamus).
Buliimia on muidugi vastupidine, liigne õgimine, aplus - eks ole seegi tänapäeval ravitav; kuigi mõnel aitab ainult maovähendamise operatsioon, saavad paljud siiski õigesti mõtlemise suuna kätte psühholoogidelt.
Mm27. september 2017, 11:58
Buliimiast rääkides mainida maovähendusoperatsiooni on küll nii rumal kui üldse olla saab.
Toitumishaigused on sõltuvushaigused!!!!27. september 2017, 09:16
Nad pääsevad valla lihtsatest asjadest: keegi ütles sulle paks; enda pea tundus sulle liiga suur jne. Hakati mõtlema, et nii ongi ja ajapikku kujunes välja häire, millest sai suur probleem. KEEGI EI ARVA ET TA OLI SÜNDINUD ANOREKTIKUKS VÕI BULIIMIKUKS!!! Samuti ei hakata vassima geenihäirest. Sõbrad, aga miks me räägime, et P€D€2AST1A on midagi muud? Ei olegi. Sama moodi hakkab mingil hetkel tunduma, et mulle meeldivad hoopis poisid: tüdrukuga saadi halb kogemus; üks vanem onu rahvast täis trammis silitas jne. jne. P€D€2AST1A ON SAMA MOODI OMANDATUD HÄIRE!! Me ei saa keerata elukorraldust peapeale ja muuta normaalsete inimeste elu põrguks ainuüksi sellepärast, et keegi ei taha terveks saada ja hakkab seda hoopis kui normaalsust teistele kuulutama. Teistele oma haiguse normaalsuse pähe peale surumine on PSÜHHO-RASSISM!
27. september 2017, 10:42
Sa tõid ajendid välja, aga põhjus on siiski sünnipärane erinevus.
Isegi sõltuvuste puhul on sünnipärane kõrvalekalle, mis hõõgub nagu süsi tuha all ootamas lahvatamiseks oma õiget hetke. Sõltlane on sõltlane, mõni jääb esimesest pitsist alkohoolikuks, teine võib sada aastat aegajalt pitsi tõsta ja ei midagi. Inimene sünnib erineva geneetiise eeldusega. Kui sõltuvust saab vältida esimese üleastumiseni, siis seksuaalsust muuta ei saa.
väga õige27. september 2017, 11:33
Meis kõigis on peidus alkohoolik, mõrtsukas, suitsetaja, anorektik jne. Lõppkokkuvõttes sõltub kõik keskonnast, mis mängib peamist rolli ühe või teise sõltuvuse käevitumisel. Miks me piirame alkoholi reklaami? Aga sellepärast, et igal sammul ei kutsutaks noort inimnest seda proovima. Vaatamata proovimisest ei saa kõigist alkohoolikuid. Aga väita, et mõned on alkohoolikuks sündinud, on üdini vale. Pole ühtegi teaduslikku uuringut, mis tõestaks, et kellelgi on alkohooliku geen kaasa sündinud nagu võidetakse seksuaalvähemuste kohta. Minu sõnum on see, et kui nad ei taha, et neid aidatakse (psühhiaatrid kinnitavad, et see ON ravitav), siis elagu kapis oma elu ja tehku seal mida iganes. Aga mitte minu laste nina all!
Väga õige!27. september 2017, 11:35
Meis kõigis on peidus alkohoolik, mõrtsukas, suitsetaja, anorektik jne. Lõppkokkuvõttes sõltub kõik keskonnast, mis mängib peamist rolli ühe või teise sõltuvuse käevitumisel. Miks me piirame alkoholi reklaami? Aga sellepärast, et igal sammul ei kutsutaks noort inimnest seda proovima. Vaatamata proovimisest ei saa kõigist alkohoolikuid. Aga väita, et mõned on alkohoolikuks sündinud, on üdini vale. Pole ühtegi teaduslikku uuringut, mis tõestaks, et kellelgi on alkohooliku geen kaasa sündinud nagu võidetakse seksuaalvähemuste kohta. Minu sõnum on see, et kui nad ei taha, et neid aidatakse (psühhiaatrid kinnitavad, et see ON ravitav), siis elagu kapis oma elu ja tehku seal mida iganes. Aga mitte minu laste nina all!
Väga õige!27. september 2017, 11:35
Meis kõigis on peidus alkohoolik, mõrtsukas, suitsetaja, anorektik jne. Lõppkokkuvõttes sõltub kõik keskonnast, mis mängib peamist rolli ühe või teise sõltuvuse käevitumisel. Miks me piirame alkoholi reklaami? Aga sellepärast, et igal sammul ei kutsutaks noort inimnest seda proovima. Vaatamata proovimisest ei saa kõigist alkohoolikuid. Aga väita, et mõned on alkohoolikuks sündinud, on üdini vale. Pole ühtegi teaduslikku uuringut, mis tõestaks, et kellelgi on alkohooliku geen kaasa sündinud nagu võidetakse seksuaalvähemuste kohta. Minu sõnum on see, et kui nad ei taha, et neid aidatakse (psühhiaatrid kinnitavad, et see on ravitav), siis elagu kapis oma elu ja tehku seal mida iganes. Aga mitte minu laste nina all!
27. september 2017, 13:36
ei ole kõigis peidus. Minus pole peidus homoseksuaalsust ja seda ma ära õppida ei kavatse, pole mõttesse tulnud ega köida. Kuid esimesest narkodoosist ja esimesest hasartmängust ma teadlikult hoidun, kuna pole väga kindel, et meeldima ei hakka.
Nii et pole kõigis kõike peidus. Mõni ei saa enesekaitsekski tappa, teine ainult tapaks. Esimesel pole kalduvust, teisel polnud esimese korrani, aga asjast mõtles tema ikka enam vähem nii kaua, kui end mäletab.
Toitumishäired tulenevad madalast enesehinnangust ja see on programm-iseloom-geneetiline eeldus. Kuigi peres võib olla üks madala enesehinnanguga, teised normaalse. Peres võib olla varjatud prühhopaat, teised normaalsed, keskkond on sama. Teises peres kõik kurjategijad, kuna isa jõhkard. Kuid seksuaalsust muuta ei saa, kas oled hetero või h.o.m.o või siis vahepealne bi. Tavalisel heterol omasoolise peale ei tõuse, ole sina mees või naine. H.o.m.o ei peitu igas ühes meist.
veel27. september 2017, 13:45
Ma usun, et uuringud on täitsa olemas alkohooliku geeni osas.
Pealegi, kui täiesti karsklasest naine kannab alkoholiku last, siis väga konkreetselt isutab viina järele. Kuna piltlikult öeldes sikutab loode nabanöörist ja "karjub" viina-viina. Kui isa kõigest õllesõner, siis tema poega kandes isutab õlle järgi, kuigi enne rasedust maitses äkki mahl või harva sampus. Suitsetajal kaks last, esimeni eostati, kui isa ei sutsetanud- see ei suitseta, teine eostati, kui suitsetas - teine suitsetab. Geneetika on võimas. Tean, kui ühed venelased lapsendasid eesti beebi, kasvatasud kui venelast, aga see nõuab seapraadi-verivorsti-mulgikapsaid. Lapsele ei maitse need toidud, mis kasuvanematele. Kuid lõpuks, kuidas keegi väljakukub ei või iial tead. Käskude keeldudega asja ei muuda, igas lemmikkoeras on peidus hund, kuid igas koeras pole peidus omasooiharat või surnukssööjat....mõnes võib täitsa olla.
ja veel27. september 2017, 13:48
Minu laste ees võivad nad paraade korraldada, minu lapsed sellest ei muutu omasooiharateks. Nad on need, kes nad on.
Miks sina oma lastes kindel pole? - Ei tea. Äkki pole sa siis ise endaski väga kindel:)
javeelile28. september 2017, 01:24
ära ole milleski nii kindel. Ühel hetkel oled pedelapsevanem või narkariema. Vot siis on vesi ahjus. Hoia silmad lahti!
29. september 2017, 15:16
olen kindel, kui on tavaline siis on tavaline, kui mitte siis mitte, mingi paraad pole siin määrav. Sellest ma rääkisingi. Seda seisu muuta ei saa paraad, see on nagu on, nagu jumal loonud on.
Narkootikumide eest jumal hoia, eks ma siis võitleks küünte ja hammastega, kui midagi. Jumal hoia selle eest!
27. september 2017, 09:15
See on ikka jube küll, kuidas kinnisideed ja sõltuvused võivad tekkida. Kes on alkoholist sõltuvuses ja käte värinal avab järgmise viinapudeli, kuigi ta teab, et hommikul on süda paha ja vastik olla. See tüdruk oli magusast sõltuvuses. Tundub, et kui midagi endale ära keelata, siis see muutub eriti mõnusaks ja ahvatlevaks ja tekib suletud ring, millest välja ei saa tulla.
Ja see on vastik küll, kuidas täiesti normaalses kaalus, kuid suurema kondikavaga inimest paksuks nimetatakse ja kui sellist asja teismelisele öelda, siis võibki ta kätte võtta ja end näljutama hakata. Ma mäletan, kuidas meie kehalise õpetaja armastas tüdrukute kehakaalusid valjusti kommenteerida. Kuigi see ütleja oli võib-olla enda peale vihane ja ei mõelnudki midagi paha, siis kahju oli tehtud ja nii mõnegi nõrgem enesehinnang sai kõva vopsu.
Rohkem hoolivust ja sallimist ja ennem mõtle, kui ütled!
Ujjj27. september 2017, 09:14
Artikli autor ei saa absoluutselt aru, mis asi on dieet. Sellist pealkirja ei või panna, kus haigust nimetatakse dieediks. See ei saa olla mitte kuidagi normaalselt mõistetav. Dieet on just see, mida see inimene vajas, mitte, et dieet põhjustas mingi probleemi. Täiesti ajuvaba, millised soss-sepad "ajakirjanikud" teevad "tööd" ja saavad selle eest raha. Ebanormaalne.
kas27. september 2017, 09:31
ÕL on võetud algklassi õpilased tööle?Enne kui hakkate TV saateid ümber kirjutama,tehke omale selgeks,millest jutt on.Avaldage omale jõukohaseid uudiseid.
Mõtlen siin ja27. september 2017, 09:07
ei usu oma kõrvu, et nüüd siis nimetatakse seda haiguseks kui olen ostnud 500 grammi kommi ja kaks suuremat magusat saia ja kavatsen selle kõik ühel õhtul ära süüa. Jeerum , jeerum, kui palju kordi olen mina seda teinud, muidugi mitte iga päev , aga piisavalt sageli ja mul pole mõttessegi tulnud, et ma olen sellepärast haige.Nii nagu see tütarlaps seal saates oli normaalkaalus ,olen ka mina
eluaeg normkaalus olnud, ma mõtlen siin normaalset kaalu, mitte kondiklibu kaalu. Armastage ennast ja tundke end oma kehas hästi ja ärge nähke igas asjas haigust. Ok ,kui täna sõid rohkem, siis homme
sööd vähem ja ongi tasakaal. Ärge pookige endale ise haigusi külge. Tütarlaps saates oli ise väga kena ja talle ei sobikski liigne kõhnus. Kasvatage endas enesekindlust läbi enesearmastuse.
Mina,27. september 2017, 11:16
ka ei saanud aru, miks pidi 300 g.kommi ,liiter jäätist ja hunniku saiu sööma?Kas 100 g. kommi poleks küllalt olnud, ta sõi vist patupäeval selle hunniku magusat, miks?
to mõtlen siin ja27. september 2017, 11:23
Sa ei saanud tema probleemist vist aru ? Selgelt ja arusaadavalt ju kirjeldati,et alul kahandas kaloraazi,pärast hakkas magusat sisse kühveldama ja oksendas selle pärast hoogusid välja. Sellise haiguse nimetus ongi buliimia.Söömasööstud lõpevad näppude kurku ajamisega.Või põed ise ka buliimiat ?
Paistab. et 27. september 2017, 13:09
sa ise ei saanud aru, mis minu kommentaari mõte on. Selgelt väljendusin, et mõte on selles, et sellele tasemele ja nendele tegudele ei ole vaja üldse langeda, olge need, kes te olete ja armastage end sellisena nagu olete. Siis ei teki mingit buliimiat, ega pole vaja näppe kurku ajada, nagu eelkirjutaja kirjutas.
Tekib ainult küsimus, miks eelkirjutajat niivõrd vihaseks teiste arvamus ajab, et läheb isiklikuks ja hakkab võõrais inimesi solvama. Väga madal tegevus, palun hoidu sellest.
Vastuseks27. september 2017, 11:30
Sest nälginud organism andis ajju signaali, et tal on suur puudus toidust. Süsivesikud annavad kiirelt energiat - olete seda ehk isegi kogenud. Ja magusaisu tuleb ju, kui ei ole kaua magusat olnud.
ziidiuss27. september 2017, 08:39
Usk on võimsain rev maailma ajaloos...Kes usub habemikku taevas, kes siristajat kõrvade vahel, kes naabripoissi,kes pekitükki...See siristaja kõrvade vahel,kellele saab käsklusi jagada ja kes kratina su soovid täidab, on kõige etem!
mis keel?!27. september 2017, 01:50
kas seda täiesti võimatut poolekeelset ja -meelset juttu, mida inimesed (kaasaarvatud psühhiaater) suust välja ajavad, ei peaks siiski enne artikli avaldamist keeleliselt toimetama?
A27. september 2017, 00:12
kahjuks on selliseid inimesi väga palju kes teisi kehakaalu pärast mõnitavad. ja ajakirjandus annab sageli sellele hoogu juurde, kiites kord üle- kord alakaalulisi. tüdrukutele aitäh, et julgesid oma haigusest rääkida. ehk aitab see lähedastel probleemi märgata. tublid noored.
Kullakesed26. september 2017, 23:52
Küll on ikka probleemid.
Mingi j o b u ütleb, et näe välja nagu mingil vanal pildil.
No ei taha uskuda, et ta oluliselt oli suurem kui sellel vanal pildil. Selle tüübi oleks pidanud kohe pikalt saatma. See tüüp tahtis ainult keha, mitte inimest, sellised tuleb kohe pikalt saata!
Ma olen ise sale, mees, mulle ka ei meeldi ÜLEkaalulised naised aga ma ei hakkaks kunagi kedagi solvama nii. Ma lihtsalt väldiks inimesega selliste suhete teket kui ta kaal tundub üle piiri.
Kõik naised võiks hakata sellele mõtlema. Tean saledaid inimesi kes hakanud end selliste pärast näljutama, aastad hiljem on ikka õnnetud. saatke sellised tüübid kohe pikalt kui need te keha kohta midagi halvasti ütlevad - teie isiksus ei paku neile järelikult MITTE MINGISUGUST huvi!
Q tagant26. september 2017, 23:01
Julged tüdrukud. Probleemi tunnistamine tähtis paranemisel. Edu neile