POLITSEIJÕUD ON KOHAL: Kultuurikatla ümbrus Eesti eesistumise ajal.Foto: Robin Roots
Eesti uudised
26. september 2017, 21:20

Kus söövad ja magavad 250 politseinikku, kes tulevad Tallinna seoses eesistumisega? (33)

Sel nädalal tuleb pealinna 250 politseinikku mujalt Eestist, et aidata tagada turvalisust digitaalvaldkonna tippkohtumisel. Kuhu selline vägi ööseks magama pannakse ja kus neid toidetakse?

Põhja prefektuuri prefekt Kristian Jaani kinnitas, et seoses Euroopa Liidu (EL) eesistumisega Tallinnas reedel peetavale tippkohtumisele tuleb kokku 30 riigipea või ELi jaoks tähtsa tegelasega delegatsiooni. Paljud neist saabuvad Tallinna juba neljapäeval. 

Kohtumine nõuab ligi 800 politseiniku abikäsi, et tagada turvalisus pealinna tänavatel. Nendest 250 on tulemas Lõuna-, Ida- ja Lääne-prefektuuridest. Kuhu aga säärane hulk politseinikke majutatakse?

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Maria Gonjak toob välja, et kuigi pealinna tuuakse lisajõude, ei tähenda see, et mujal Eestis oleks turvalisus tagamata. „Ametnike töö on jagatud vahetusteks ning teiste prefektuuride teenistujad on pealinnas vaid oma vahetuste ajal,“ märgib Gonjak. 

Politsei abijõud ööbivad Tallinna majutusasutustes. „Tegu on hotellidega,“ täpsustab Gonjak, kelle sõnul kohtade leidmisega probleeme ei tekkinud, sest majutus broneeriti juba kevadel.

Toitlustus on teistest jaoskondadest pealinna tulevatele politseinikele korraldatud nii majutusasutustes kui ka tööpostil. „Söök toimetatakse kohta, kus politseinik tööd teeb. Olgu see siis Kultuurikatla ümbrus, mõne hotelli ümbrus või muu koht,“ räägib Gonjak. Ta lisab, et loodud on ka kohad, kus ametnikud saavad söögipausi pidada.