UUS AMET: Liisu Lassist saab 1. oktoobrist ERR-i teleuudiste juht. Foto: Laura Oks
Inimesed
26. september 2017, 16:36

Liisu Lass ERR-i teleuudiste juhi ametist: mõtlesin pakkumisele paar päeva (5)

 „Jah, sain pakkumise ja mõtlesin mõned päevad,“ ütleb Liisu Lass, kes oktoobrist vahetab ametikohta – Liisu lahkub raadio- ja teleuudiste toimetaja-saatejuhi kohalt ning asub ERR-i teleuudiste juhi positsioonile.

Liisu kinnitab Õhtulehele, et talle tehti pakkumine sellele ametikohale astuda. Kuigi televaatajad juba kurvastavad, et enam Liisut ekraanil ei näe, on naisel neile siiski ka hea uudis. „Eetrist päris ära ei kao, sest jään „Aktuaalse kaamera“ majandusuudistesse,“ sõnab ta.

ERR-i uudisteportaal kirjutab, et eelmisel nädalal lõppes avalik konkurss, mille tulemusel asub 1. oktoobrist ERR-i uue struktuuri alusel loodava uudiste- ja sporditoimetuse peatoimetaja ametisse Anvar Samost. „Liisu tunneb suurepäraselt uudistetoimetuse ning eriti raadio- ja teleuudiste tööd ning saab seega ilma suurema hoovõtuta 1. oktoobrist ametisse asuda,” sõnas Samost.

Liisu alustas ERR-is 2010. aastal ning Naistelehele antud intervjuus on naine rääkinud, et Tartu ülikooli ajakirjandust õppima minnes tahtis ta tööle minna Vikerraadiosse. „Kui ma ülikooli ajal hakkasin rohkem ka juba „suurt raadiot“ tegema, ei tundunud tele üldse ahvatlev. Raadio oli nii kodune.“ Kui naine kolm aastat Tallinnas raadiot teinud oli, tuli tema ellu „Terevisioon“ ja tele sobis talle enda sõnul kohe alguses. „Mäletan oma esimest kaameraproovi. Ma polnud väga närvis, mõtlesin: hästi, teen ära.“

Aprillis juhtis Liisu ka „Terevisiooni“, kui Katrin Viirpalu puhkusel oli ning peagi tuli uudis, et mitmeid rahvusringhäälingu saateid ootavad ees muudatused ja välja vahetatakse ka mitu saatejuhti. Anti teada, et muutused ootavad ees ka „Terevisiooni“ meeskonda ning Õhtulehe lugejad andsid siis teada, et tahaksid saatejuhi rollis edaspidi näha just Liisut.