Inimesed

Olustvere hoidistemessil suunasid maitset tšilli ja Mait Trink 

Õhtuleht.ee, 25. september 2017, 04:00
<p>KÕDITA OMA MEELI: Mait Trink on keetnud kokku kastmeid eri roogade ja meeleolude tarbeks.</p>Foto: Aldo Luud
Astelpaju ja karulaugu kõrval on eestlase rahvusmaitse kujundajaks kerkinud tšilli – selles võis laupäeval veenduda iga Olustvere hoidistemessi külastaja. Tšilli tulist tervitust võis kohata nii moosides kui ka viinas, nii vorstis kui ka kastmes.

Messil kohtuniku rolli täitnud Dimitri Demjanov tõdes, et tšilli on igati lugupidamist väärt köögivili, ainult et tuleb õppida teda parajal määral doseerima.

Loomulikult olid esindatud ka hoidised, mis valmistasid rõõmu neile, kes ei tulnud otsima teravaid elamusi.

Demjanovi juhitud kohtunikekogu tunnistas pakututest parimaks maitseks Mait Tringi meisterdatud rabarberikastme vürtsköömnetega. Eriauhinna pälvis tunnustatud hoidisespetsialist Aime Lilleväli oma kirsi-punapeedimoosi eest.

Iga külastaja sai messil kogetud maitsetest anda üles enda lemmikud ja nii selgusid rahva soosikud. Mitmesaja hoidise hulgast tunnistas vox populi parimaks soolaseks maitseelamuseks oad hapus leemes. Magusatest suutäitest erutas inimesi enim astelpaju-kookosemoos ja suurimaks üllatajaks peeti takjajuurekeedist ebaküdooniaga.

Korraldaja Tiina Randaru hinnangul käis messilt läbi vähemalt 4000 inimest.

Samal teemal

8. september 2018, 00:01
Hoidistama: oma nippe jagab näitleja Carmen Mikiver 

TOIMETAJA

+372 5199 3733
online@ohtuleht.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

+372 666 2233
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee