KÕDITA OMA MEELI: Mait Trink on keetnud kokku kastmeid eri roogade ja meeleolude tarbeks.
Foto: Aldo LuudOlustvere hoidistemessil suunasid maitset tšilli ja Mait Trink
Messil kohtuniku rolli täitnud Dimitri Demjanov tõdes, et tšilli on igati lugupidamist väärt köögivili, ainult et tuleb õppida teda parajal määral doseerima.
Loomulikult olid esindatud ka hoidised, mis valmistasid rõõmu neile, kes ei tulnud otsima teravaid elamusi.
Demjanovi juhitud kohtunikekogu tunnistas pakututest parimaks maitseks Mait Tringi meisterdatud rabarberikastme vürtsköömnetega. Eriauhinna pälvis tunnustatud hoidisespetsialist Aime Lilleväli oma kirsi-punapeedimoosi eest.
Iga külastaja sai messil kogetud maitsetest anda üles enda lemmikud ja nii selgusid rahva soosikud. Mitmesaja hoidise hulgast tunnistas vox populi parimaks soolaseks maitseelamuseks oad hapus leemes. Magusatest suutäitest erutas inimesi enim astelpaju-kookosemoos ja suurimaks üllatajaks peeti takjajuurekeedist ebaküdooniaga.
Korraldaja Tiina Randaru hinnangul käis messilt läbi vähemalt 4000 inimest.
Kommentaarid (0)