50 NIPPI Kähku ilusaks! Anu Saagim ja Reet HärmatFoto: Erlend Staub
Inimesed
22. september 2017, 21:56

50 NIPPI | Kähku ilusaks! Vulgaarne huulekontuur peletab mehed eemale (14)

Kellega meist poleks seda juhtunud! Naudid romantilist õhtusööki oma unistuste mehega või limpsid sõbranna seltsis kohvikus pärastlõunast cappuccino't. Saabud kohtamisele perfektse huulemeigiga, lahkud nagu kloun... Võru ümber huulte. 

Mida siis teha? Meiginõu jagab Anne & Stiili iluspets Reet Härmat:

Liiga kontrastse huulepliiatsi valik on väga levinud viga. Kui kontuur jääb huulepulgast erinev, jätab see paratamatult ebaloomuliku ja vulgaarse mulje. Kindel on valida kontuur oma huulepigmendi järgi või toon tumedam või siis huulepulgaga harmoonias või toon tumedam. 

Kuidas huulekontuuri teha?

Piiritle suu. Huulekontuur võimaldab täiustada loomulikku huulekuju ja vajadusel ka korrigeerida ebasümmeetriat. Huulepliiats aitab hoida huulevärvi õiges kohas, et see ei libiseks üle huulepiiride ja kattes pliiatsiga kogu huulepinna muutub ka värv püsivamaks.

Alusta kontuuri tõmbamist tehes täpikesed ülahuule tippudele ja alahuule keskele, seejärel ühenda sujuva joonega suunurgad punktidega. Hajuta huulekontuuri ka huule siseosa poole. Kui soovid loomulikumat tulemust hajuta kontuuri vatipulga või pintsliga veidi õrnemaks.

Huulepulk tasub peale kanda pintsliga, saad õhema ja täpsema tulemuse. Loomuliku meigi puhul võid värvi ka lihtsalt sõrmega huultele tupsutada või otse pulgast peale kanda ning soovi korral ka kontuurist loobuda. Värv kanna peale lühikeste tõmmetega, kergelt naeratades, pööra tähelepanu suunurkadele, et suunurgad ei jääks allapoole.

Huuli saab suuremaks joonistada kõige rohkem poole millimeetri jagu. Kui soovid anda huulele rohkem ruumilisust, kanna heledamat tooni alahuule keskosale ja ülahuule kaarte keskele.

Huuleläige kanna lõpetuseks suu keskosale, tark on mitte läikega liialdada, et see üle huulepiiride jalutama ei läheks.

Abiks õige tooni valimisel: tõsta huulevärv silmade juurde. Kui need löövad särama ja nägu tundub jumekam, see on sinu toon!

Nii lihtne see ongi!

Vaata videot!