Tiina Jantson on juba aastaid korraldanud Missis Estonia võistlusi Foto: LAURA OKS
Inimesed
22. september 2017, 13:52

SKANDAAL | Missivõistluste ema Tiina Jantson lubab kõlvatu konkurendi maatasa teha (8)

„Olen tõsiselt nördinud Ireni Erbi ja tema firma Magic Monday tegevuse üle, sest järjekordselt kuulutas ta välja Missis Estonia 2017 võistluse casting'u," kurdab Missis Estonia ametlik korraldaja Tiina Jantson. „See teema, et ta lubamatult kasutab minu Missis Estonia võistluse nime, jõuab varsti avalikkuse ette ka mitme telesaate vahendusel,“ hoiatab naine. 
Viktoria Borgmann

Tiina, oled juba aastaid võidelnud Irene Erbi ja tema poolt korraldatava iludusvõistlusega, mis kannab samuti nime Missis Estonia. Mis õieti toimub?

Vajan täna abi selleks, et lõpetada ühe nahaalse ja ebaeetiliselt käituva inimese tegevus, mis kahjustab oluliselt Eesti iludusvõistluste mainet. Olen korraldanud Missis Estonia iludusvõistlust naistele Eestis juba 25 aastat. Olen palju aastaid üles ehitanud selle kauni traditsioooni head mainet ja korraldanud naistele pidupäeva, kus iga osavõtja on saanud ennast tunda tõelise kuningannana. Võitjate nimistu on pikk ja väärikas ning esindanud Eestit igal aastal ka maailma suurimatel iludusvõistlustel.

Triinu Akimseu

Selle aasta Missis Estonia finaal toimus 22. juunil ja võitjaks krooniti Viktoria Borgmann. Just tema on ametlik Missis Estonia 2017. Teine kaunis naine meie finaalist Triinu Akimseu võitis juba mõned nädalad tagasi Mrs. Worldwide võistluse. Nüüd aga näen ma avalikku kuulutust, kus mingi kahtlane agentuur Magic Monday eesotsas Ireni Erbiga ( endise nimega Irina Gorlova) on välja kuulutanud castingu Missis Estonia 2017 valimisteks. See on absoluutne nahhaalsus ja täiesti ebaeetiline käitumine, sest mina ei ole lubanud tal kasutada minu Missis Estonia võistluse nime. Tegemist on kõlvatu konkurentsi ja ärieetika rikkumisega, lisaks maine kahjustamisega missiüritusi korraldavatele organisatsioonidele ja nende juhtidele.

Kas siis ideedele ja konseptsioonidele autoriõigused ei laiene?

Tõepoolest ei laiene, kuid siiski kahjustab selline lubamatu tegevus otseselt mind kui 25. aastase traditsiooniga ürituse korraldajat ja organiseerivat ettevõtet. Mul ei ole konkurentsi vastu midagi ja kui korraldaks keegi, ükskõik millise teise nimega iludusvõistlust naistele, siis on see igati teretulnud. Minu võistluse nime kasutamise puhul aga ei saa ma lubada kõlvatut konkurentsi, mis on seadusega keelatud.

Tiina Jantson on juba aastaid korraldanud Missis Estonia võistlusi - Tiina Jantson ja Laura Kõrgemäe Foto: TEET MALSROOS

Mida sa pead kõlvatu konkurentsi all silmas?

Kõlvatu konkurents on ebaaus äritegevus, heade kommete ja tavadega vastuolus olevad teod, sealhulgas eksitava teabe avaldamine, avaldamiseks esitamine, tellimine, konkurendi või tema kauba halvustamine. Kas ma soovin või ei soovi, kahjuks Ireni Erbi ebaeetilised tegusviisid kahjustavad kogu Eesti iludusvõistluste mainet ja tagasi seda enam võtta ei saa. Soovin vaid selgitada, et nii mina, kui ka minu ettevõte ei ole mitte kuidagi seotud 15. oktoobriks planeeritud Missis Estonia võistlusega.

Kogu 25 aasta jooksul ei ole mitte midagi nii taunitavat ja ebaeetilist meie iludusvõistluste maastikul veel juhtunud. Alati on korraldajad leidnud omavahel lahendusi ja kunagi ei ole ära kasutatud mingi võistluse reklaamimiseks nii räigelt teise inimese pikaajalise töö vilju. Juba mitu aastat aga ignoreerib Ireni Erbi täielikult minu protesti ja teeb mida tahab, ilma igasuguse ärieetikata.

Samuti on tema võistlustel osalenud naistega tekkinud mitmeid skandaale, kus Ireni Erbi on nendelt tiitli ära võtnud ja hiljem kellelegi teisele andnud. See kõik kahjustab väga oluliselt ka minu korraldatava võistluse mainet, kuna üldsus, kandidaadid, sponsorid ega ka ajakirjandus ei saa enam üldse aru, mis toimub seoses Missis Estonia võistlusega.

Seega, kutsun üles naisi mitte osalema Ireni Erbi ja Magic Monday agentuuri korraldataval võistlusel, sest Eestis ei saa olla ühekorraga kahte Missis Estonia 2017 tiitlikandjat ja õige võitja on juba valitud juunis ning selleks sai Viktoria Borgmann.