Ummik kesklinnasFoto: Teet Malsroos
Eesti uudised
22. september 2017, 13:24

Politsei soovitab pidevalt kõrgeid külalisi võõrustavas Tallinnas teeremondi seisma panna (4)

Politsei saatis Tallinna abilinnapeale ja kommunaalametile kirja, millega palub kesklinnas oktoobri lõpuni tänavate sulgemine edasi lükata.

Et Eesti on aasta lõpuni Euroopa Liidu Nõukogu eesistuja rollis, käib pealinnas iga nädal tähtsaid külalisi. Selleks, et neid mugavamalt lennujaamast hotelli ja kohtumistele eskortida, palub politsei, et tänavaid oktoobri lõpuni ei sulgetaks. Seega oleks hea, kui teeremondid ootele jääks.

„Kõrgetasemeliste kohtumiste aegadel suureneb liikluskoormus Tallinna lennujaama ja Kultuurikatla vahelisel alal ja samuti ka kesklinna hotellide vahelises piirkonnas. Eesti riigil on kohustus tagada nimetatud kohtumistest osavõtjatele transport ja turvalisus. Arvestades juba olemasolevat liikluskoormust ning eelnimetatut, juhime tähelepanu, et tänavate sulgemine kesklinna ja Tallinna Lennujaama ning Kultuurikatla vahelises perimeetris toob kaasa liikluse seiskumise ning raskendab operatiivteenistuste tööd ja turvalisuse tagamist nii igapäevaselt kui ka Eesti Euroopa Nõukogu eesistumise kõrgetasemeliste kohtumiste aegadel,“ seisab Põhja prefektuuri palvekirjas.

„Soovitame kesklinna tänavate ja Tallinna lennujaama ning Kultuurikatla vahelise perimeetri sulgemised ja teetööd teostada peale 31.10.2017,“ on politsei ettepanek.