Anu Saagim Foto: Jörgen Norkroos
Tele
21. september 2017, 21:59

USKUMATU! Anu Saagim rääkis loo, kuidas tema kadunud tädi teda teispoolsusest külastas (25)

Bravuuritar Anu Saagim rääkis täna telesaates “Minu ootamatu kohtumine” loo sellest, kuidas ta kohtus oma tädi vaimuga. Naise sõnul on see üks meeldejäävamaid kohtumisi tema elus.

"Ma olen väga skeptiline vaimude, igasuguste paranormaalsete nähtuste suhtes. Ma mäletan lapsest saati, et mu vanaema rääkis, kuidas ta kadunud tädi oli peale matuseid paar kuud seisnud täiesti päise päeva ajal kodus, esiku ja elutoa ukse vahel ja öelnud, et “miks te matsite mind nii õhukeses kleidis?”," meenutas Saagim jutte vaimudest oma lapsepõlvest.

Oma tädi vaimuga kohtus ta Pärnu lähistel, tema vanaema õe kodus.

"Jäime ööseks sinna, mina, mu ema ja mu õde. Mind pandi teisele korrusele külalistetuppa magama ja siis seal olime õhtul, veel lobisesime enne magama jäämist ja tuled olid juba kustus, ukse panime enda arust kinni. Ja ühel hetkel hakkas nagu filmis uks lahti minema. Esimesel mõtlesin, et okei, mis seal ikka, kargasin voodist välja, lükkasin ukse tagasi kinni, panin selle haagiga kinni. Ja ikka läks uks kääksuga lahti, ma mõtlesin, et see ei ole normaalne. Siis ühel hetkel tundsime suitsu või tubaka lõhna, nagu keegi suitsetaks. Siis ema sosistas mulle, et jaa, tädi Marta armastas kohutavalt suitsetada. See kuidagi tundub nii tema moodi,” meenutas Saagim, ihukarvad püsti tõusmas. 

"Siis me ei julgenud kumbki enam liigutada, olime täiesti jäigastunud. Ma ütlesin, et mina enam ei tõuse, mina seda ust kinni ei pane. Ema oli täiesti vait. Siis ma järsku ikkagi tundsin, et keegi seisab mu kõrval, teen vaikselt silmad lahti, vaatan, pikk-pikk valgetes riietes naine seisab mu voodi kõrval, nagu kummardub mu kohale. Ma olin täiesti jäigastunud muidugi ja siis ütleski, et "Anu, ära karda, ma olen tädi Marta, ära pabista, ma ei ole sind nii ammu näinud, sa olid väike tüdruk, kui ma sind viimati nägin, ma tulin sind lihtsalt vaatama"," jutustas naine.

Ka järgmisel hommikul oli naisel seik täiesti meeles, kuid ta ei suutnud seda ikkagi uskuda.

"Mõtlesin, et ma tõesti ei usu, see ei saa olla, aga ma nägin seda päriselt, mul olid silmad lahti! Seal ühe korra mu elus on juhtunud selline asi tõesti, et keegi eelmisest elust on tulnud korraks mind vaatama, tervitama ja head soovima. Selles mõttes ei olnud see halb kogemus, aga ta on sellisele inimesele, kes midagi ei usu, kes on pragmaatiline inimene ja lööb kõigega käega, siis see konkreetne juhtum on jäänud küll sügavalt mällu, see võib ikka olla olemas küll, et lähedased inimesed tulevad kuskilt teisest maailmast vahel meile külla! Tol hetkel mul siis tšakrad olid nii valla, et siis see tädi sai tulla mind tervitama," arvas Saagim.

Anu Saagim  Foto: Jörgen Norkroos