Foto: Andres Putting/EBU
Üritused
21. september 2017, 11:40

Lisatud ka emotsionaalne video laulja viimasest kontserdist!

Eurovisioni võitja Salvador Sobral on raskes seisus haiglas (11)

Portugali meedia teatab, et tänavuse Eurovisioni võitja Salvador Sobral, kes juba mõnda aega maadleb tervisehädadega, on praegu Santa Cruzi haiglas, kus võitleb oma elu eest.

Salvador andis juba septembri algul teada, et tema tervis on kehvapoolne ning ta peab mõneks ajaks muusikaareenilt taanduma. „Pole enam kellegi jaoks üllatus, et mu tervis on õrn. Mul on probleem ja kahjuks on käes aeg anda oma keha teaduse kätesse ning eemalduda kontsertide andmisest ja muusikategemisest. Pean eemalduma tavaelust ja minema teise, kus minu probleem lahenduse saab. Kahjuks ei tea ma, kui kaua see aega võtab,“ andis ta oma Facebooki lehel teada.

Nüüd teatab Portugali ajakiri „TV7 days“, et laulja on raskes seisus Santa Cruzi haiglas. „Seal on masinad, mis aitavad tema organeid,“ ütleb allikas. Kuigi Salvadori meeskond ei ole mehe tervislikku seisundit kommenteerinud, väidab Portugali meedia, et Sobral võitleb südamepuudulikkusega ja ootab südamesiirdamist. Väidetavalt on Salvador seda oma sõbrale tunnistanud.

8. septembril andis Salvador lahkumiskontserdi, et oma fännidega mõneks ajaks hüvasti jätta. „Ma panen kogu teie armastuse karpi ja hoian seda seal. Loodan, et see mahu ära,“ ütles Salvador kontserdil, kuhu publik oli kaasa võtnud valged südamekujulised õhupallid.

Väidetavalt on Salvador haiglas aheldatud praegu masina külge, mis tema tervist kontrollib, kuni uus süda leitakse. Haiglapersonal ei kinnita ega lükka spekulatsioone ümber, viidates delikaatsetele isikuandmetele. Varem on Portugali meedia ka väitnud, et Salvadoril on elada jäänud vaid kolm kuud. „Tundub, et ma olen seda kõike juba kauem, kui kolm kuud, lugenud. Loodan teid kõiki peagi näha ja usun, et kõik läheb hästi,“ ütles Sobral hüvastijätuvideos.

Oma viimase kontserdi andis Salvador 9. septembril. Koos õega kandis ta laval ette Eurovisioni võidulugu, mille esitus muutus aga mehe jaoks nii emotsionaalseks, et ta puhkes nutma ning laulu esitas lõpuni hoopis publik. 

Salvador Sobral puudus tervislikel põhjustel Eurovisioni esimestest proovidest ning teda asendas seal õde Luisa. Kui Portugal võistluse võitis, kutsus Salvador Luisa endaga lavale, et koos võidulugu laulda. Siis liikusid jutud, et artist vajab südamesiirdamist, kuid väidetavalt võitleb Salvador aeg-ajalt songadega, mida opereerida tuleb. 

Vaata Salvadori esinemist tänavusel Eurovisionil: