MEISTERJAAN pakub mitmekesisust ja hullumeelsust.Foto: Stanislav Moshkov
Inimesed
19. september 2017, 17:23

Meisterjaan esineb esimest korda välismaal: pean käsile võtma oma muusika turundamise (7)

Täna avalikustas Euroopa üks suurimaid ja tähtsamaid uue popmuusika avastamise üritusi Eurosonic Noorderslag 2018 esimesed esinejad. Nende seas on ka Meisterjaan, keda festivalile soovitas Raadio 2. 

„See tähendab, et pean käsile võtma oma muusika turundamise,“ kommenteerib Meisterjaan uudist Õhtulehele. „Siiani olen keskendunud olnud oma muusika tegemisele, aga mitte sellele, kuidas edasi jõuda,“ ütleb Eesti Laulul kuulsaks saanud muusik, et võiks ka väljaspool Eestit rohkemate inimesteni jõuda.

Meisterjaani sõnul oleks Eurosonicul niisama esineda ja tagasi tulla mõttetu: „Peaksin otsima mänedžeri, hetkel teda veel ei ole. Mul on hea meel, see tähendab palju tööd.“

Hollandis Groningenis aset leidval festivalil lubab mees korda saata seda, mida ta kõige paremini oskab: „Teen sarnaseid asju, mida Eestis ning kasutan parumupilli ja live-elektroonikat, millega seda loop'ima panna.“ Lisaks saab publik nautida tavapärast mitmekesisust ja hullumeelsust. 

Meisterjaani jaoks on see esimene esinemine välismaal ning tekitab tema jaoks elevust. Kuidas on lood aga lavanärviga? „See ei olene sellest, kus esinen. Kui seda ei ole, üritan seda ise tekitada, sest niisama on igav,“ tunnistab mees.

Hetkel tegutseb Meisterjaan uute lugude kallal ja käsil on kolm uut pala. „Sügisel ilmub neist vähemalt üks,“ ütleb muusik, et on hakanud kitarri mängima. Uutes lugudes on ka tavapärasest rohkem sõnu.

Eestist on viimastel aastatel Eurosonicul kohal käinud näiteks NOËP, Maarja Nuut ja Trad.Attack. Meie omadest kõige suurema hoo on tänu festivalile sisse saanud Tommy Cash ja Ewert And The Two Dragons.

Meisterjaan esineb Eurosonicu avaööl, 18. jaanuaril Groningeni peaväljaku klubis Mutua Fides. Soomlaste YLEX pakkus festivalile välja Isac Ellioti. Hiljuti Tallinnas esinenud räpiduot Úlfur Úlfur toetab Islandi Rahvusringhäälingu muusikajaam Rás 2.