Sirje EesmaaFoto: pressimaterjal
Tele
18. september 2017, 13:33

TELEVAATAJA MURES: mis juhtus Sirje Eesmaa häälega? (33)

Eile õhtul oli „Seitsmeste uudiste“ saatejuhiks Sirje Eesmaa, kes alustas saadet sõnadega: „Ja krõbiseva häälega „Seitsmesed“ alustavad“. Õhtulehe poole pöördus murelik televaataja küsimusega, mis juhtus naise tavapärase kõlava ja selge häälega? 

Eesmaa rääkis Õhtulehele, et teda on kimbutamas sügisene viirushaigus ning see on röövinud temalt hääle.

„Mul tavaliselt häälega probleeme ei ole ja tavaliselt tuleb see kohe tagasi. Kogu aeg oli selline tunne, et kohe kohe hääl tuleb ja kuna ma manustasin ka erinevaid ravivahendeid, seepärast ei otsinud ma ka vahetust, et keegi tuleks minu eest eetrisse, sest ma mõtlesin, et kohe hääl tuleb. Aga näed, ei tulnud!“ naeris ta.

„Oleks mul kogemusi…mul hääleaparaat on suhteliselt töökindel olnud siiamaani. Sellepärast niimoodi läks,“ põhjendas ta.

Varasemalt on Eesmaal hääl täitsa ära läinud vaid ühe korra, 1992. aastal. 

„Ma mäletan et ühel päeval, 92. aastal oli mul hääl ära, siis ma töötasin Eesti Raadios ja pidin ka ühe päeva puuduma, sest häält lihtsalt ei olnud,“ meenutas ta.

Lähipäevadel Eesmaa uudistesaadet muidugi juhtima ei lähe.

„Ma nüüd ikka ootan ära, kuni see hääl ikka korda läheb, siis hakkan rääkima jälle,“ sõnas ta.

Kuna hääle kadumisega naisel varem probleeme pole olnud, ei ole tal ka häid nippe ega vahendeid, kuidas seda ruttu tagasi saada.

„Ei teagi, mida teha. Ma imesin tablette, ostsin apteegist mingi vahendi, ühtesid tilkasid proovisin veel, käisin apteegist läbi ja kõike ikka proovisin,“ selgitas ta.

Siit ka loo moraal: sügisel tuleb eriti ettevaatlik olla ning teha kõike selleks, et end külmetuse ja viirushaiguste eest hoida.

„Oh, see sügis jah! Ei oleks uskunud, et see võib niimoodi minna, kuna tunne oli selline, et kohe järgmise lausega on mu hääl tagasi. Sest muidu enesetunne on täitsa okei, aga lihtsalt häält ei ole. See tundub nagu võimatu, et kuidas häält ei ole, aga lihtsalt ei ole!“ ütles Eesmaa.

Vaata, kuidas Eesmaa eilseid uudiseid sisse juhatab, alates saate kolmandast minutist.