Eddie RedmayneFoto: REUTERS
Inimesed
15. september 2017, 15:51

Hull austajanna kimbutas Oscari-võitjat viis aastat

Briti näitleja Eddie Redmayne ja tema naine kannatasid viis aastat hullunud fännitari käes, kes uskus, et oli Eddie'ga varasemas elus abielupaar.

Eile mõisteti naisele tingimisi karistus. Sakslannast tõlkija Gaby Stieger (49) pommitas Eddie't armastuskirjadega, luusis tema kodu ümber ning üritas temaga korduvalt kontakti saada. Kohtus loeti ette ette filmitähe avaldus, milles too kirjeldas enda ja oma pere üleelamisi. „Püüan alati olla avatud ja sõbralik, kuna fännide toetus on minu karjääri alustala. Kahetsen sügavalt, et kohtusin Gaby Stiegeriga - ta kimbutas mind ja mu peret viis aastat lakkamatult, tekitades meid ahastust, ebakindlust ja sügavat stressi.“

Eddie sõnul oli Stiegeril kombeks tema kodumaja juurde ilmuda ning tema pereelu jälgida. „Mu pere turvalisus on mulle kõige tähtsam ning tema käitumise puhul ei saa me end turvaliselt tunda.“ Redmayne'i sõnul tõmbus Gaby nägu vihast krimpsu, kui juttu tuli tema naisest Hannah Bagshawe'st. 

Käis sabas ja palus kallistust

Stieger nägi Redmayne'i esmakordselt 2012. aastal Londonis teatri Donmar Warehouse laval ning tal õnnestus Eddie'ga ka korra isiklikult kohtuda. Seepeale kolis Gaby Saksamaalt Suurbritanniasse. Järgmisel aastal hakkas sakslanna Eddie't filmivõtetel külastama, sai seal isegi statistirolli ja nurus ühisfotot. Ta järgnes näitlejale ja tolle abikaasale 2013. aasta detsembris Etoni kolledži jõuluteenistusele ning hakkas pidevalt istuma Redmayne'i koduesises pargis. Ühtlasi järgnes naine näitlejale metroojaama ja korra palus temalt isegi kallistust. 

Näitleja hakkas muretsema ning pöördus advokaadi poole ja käskis Stiegeril korduvalt teda ja ta peret rahule jätta. Tänavu augustis lähenes naine aga näitlejale taas tolle kodumaja ees, kui too oli oma pisitütrega, ning üritas tema käsivart puudutada. Kohus mõistis Stiegerile neljakuuse tingimuse vanglakaristuse ning keelas tal Redmayne'ist ja selle perest 200 m kaugusele hoida.