Kristel Mardisoo, Tanel PadarFoto: Karin Kaljuläte / Ekspress Meedia
Inimesed
14. september 2017, 21:33

See, et Kristel on abielus, tuli Tanelile üllatusena!

Tanel Padari elukaaslane Kristel Mardisoo on salaabielus mõrvatud Mait Metsamaa pojaga (190)

2012. aasta algul ilmus Eesti esirokkar, tänaseks täielikult muutunud mees, Tanel Padar seltskonda silmipimestavalt ilusa brünetiga. Taneli pruutide vahetumist olime näinud varemgi, kuid mida aeg edasi, seda enam sai selgeks, et Kristel Mardisoo on Taneli kõrval, et jääda. Nüüd on Õhtulehe toimetusse aga saabunud info, et Kristel Mardisoo on abielus!

Õhtulehe vihjepostkasti saabus lugejakiri, mis väidab, et Kristel Mardisoo ei kannagi ametlikult sellist perekonnanime ja on hoopiski abielus mehega, kes kannab nime Andreas Metsamaa, kes on tapetud suurärimees Mait Metsamaa poeg.

Kui Andreas Metsamaa nimi toksida sisse abieluvararegistrisse, tuleb sealt välja, et Kristel ja Andreas Metsamaa on abielludes varasuhteks valinud varalahususe. See tähendab, et abikaasad on teineteisest varalises mõttes täiesti sõltumatud – neil pole seadusest tulenevaid ühiseid õigusi vara suhtes, varaga tehinguid tehes pole vaja teise abikaasa nõusolekut ning mõlemad abikaasad peavad tagama teineteise ja kogu perekonna igapäevaste vajaduste katmise ning tegutsema abielulise kooselu huvisid arvestades. Kokkuleppel võivad abikaasad soetada konkreetsed esemed kaasomandisse.

Registrikaardi seisund on abieluvararegistris märgitud avatuks ning kande kehtivuseks „kehtiv“, mis omakorda tähendab seda, et ka abielu kehtib endiselt. Abieluvaralepingu registrikaardile tehakse märge sulgemise kohta, kui registrikaardil ei ole kehtivaid andmeid ning registrikaart suletakse alati, kui registripidaja saab teada abielu lõppemise faktist. Avaldus on sisse antud 2015. aasta 26. jaanuaril ning selle alusel registrisse kantud mullu 27. jaanuaril. 

Mõnda aega tagasi kirjutas murelik lugeja Õhtulehele ja uuris, ega Kristeli ja Taneli teed pole lahku läinud – käis Tanel ju üksi Taavi ja Luisa Rõivase pulmas ning muidu ikka mehega kontsertidel käiv Mardisoo puudus ansambli Tanel Padar & The Sun viimaselt ülesastumiselt Kihnus. Küll aga oli Kristel kohal möödunud nädalal ööklubis Sugar peetud Tanel Padari uue bändi kontserdil.

Õhtuleht uuris Kristelilt juba nädala algul, kas nende vahelt Taneliga on must kass läbi jooksnud, kuid siis sõnas Kristel, et nad on Taneliga endiselt paar ja kui nad peaksid lahku minema, siis küll sellest ka ühiselt teada antakse. Küll aga tunnistas naine, et tema avalikust elust taandumisel on muud põhjused, millest ta pikemalt rääkida ei soovinud.

Tanel Padar ja Kristel Mardisoo tutvusid 2011. aasta oktoobris täiesti juhuslikult ühiste tuttavate kaudu, põgusast trehvamisest sai pikk kirjavahetus ning sisukas tutvus, mille käigus Kristel Tanelit üha enam võlus, on Kroonika aastal 2014 kirjutanud. Ühtlasi paljastas paarike toona, et kui Tanel oli nende esimese kohtingu ajaks oma eelmisele suhtele joone alla tõmmanud, siis Kristel mitte. Nimelt ei saanud tema ekskallim aru, et on aeg edasi liikuda ja nii tuli Tanelil temaga üks jutuajamine maha pidada.

Kas võib olla, et suhte mõttes tõmbasid Kristel ja Andreas just siis oma abielule joone alla, kuid lahutusprotsessiga veel algust ei teinud?

Sealt edasi läks Kristeli ja Taneli suhe juba valutult ning kokkukolimine käis kähku. „Milleks kaua oodata - näeb ära, kas inimesed sobivad või ei,“ kommenteeris Kristel. Padar ja Mardisoo on oma suhtest ja sellest, kui hästi Kristel Tanelile mõjunud on, avalikult ka hea meelega rääkinud. Näiteks oli just Kristel see, kes kümne klassi haridusega rokkarit taas koolipinki istuma utsitas. Tanel on varem pihtinud, et kooliteed uuesti alustades sõitis ta mitu korda koolimaja eest minema ja arvas, et ei lähegi sinna. Õnneks oli kaasas aga elukaaslane Kristel, kes mehel põnnama lüüa ei lasknud. 2015. aastal lõpetaski Padar Tallinna Täiskasvanute Gümnaasiumi, aasta hiljem andis ta aga teada, et alustab ülikooliteed Estonian Business Schoolis ning asub tudeerima tehnoloogiaettevõtlust.   

Kristeli toel alustas Tanel ka teekonda sportliku elu poole – nimelt võttis mees 2016. aasta algul vastu pakkumise osaleda Ironman 70.3 poolpikal triatlonil, jättis maha suitsetamise ja alkoholi joomise ning hakkas suure hooga treenima. Tänaseks on mees oma kooliõpingute ja spordiarmastusega paljudele noortele suureks eeskujuks. Hiljuti läks laiali ka 15 aastat tegutsenud ansambel Tanel Padar & The Sun ning Tanel astus lavale hoopis uue koosseisuga, oma sooloprojektiga.

Tanel ja Kristel on pea algusest peale olnud unelmate paar, kelle pulmi oodatakse pikisilmi. 2014. aastal rääkis Tanel laupäevalehele LP, et nende kooselu Kristeliga läheb aina mõnusamaks, kuid tol hetkel see pulmi veel ei tähendanud. „Teistel on ümberkaudu praegu nii palju pulmi, et me ei mahu kuidagi vahele. Aga eks me ootame, kuni see ringi ühele poole saab.“ Tanel ütles ka, et teiste pärast pidu teha pole õige. „Pigem otsime Kristeliga võimalust, kuidas lahendada see tore probleem nii, et tähistamine toimuks vaikselt ja meeldejäävalt. Kui oleme sellise lahenduse leidnud, siis kõik ka juhtub.“

2016. aastal rääkis Tanel taas LP veergudel oma elust ning ajakirjanik uuris muidugi ka, millal pulma oodata on. Siis ütles mees, et seda peaks küsima Kristeli käest, et äkki tal on mingi plaan paigas ja mainis, et ei tahaks suurt ja avalikku, vaid pigem väiksest ja armsat pulma. Tanel tunnistas, et on nende tutvuse alguses ka ühele põlvele laskunud, kuid naljaga. „Ja ma arvan, et sellega ma kogu selle tralli ära rikkusin. Ma mõtlen, et äkki see teema on veel hell, ja nüüd mul tulebki tähelepanelik olla. Kui vihje antakse, eks ma siis selle ettepaneku ka teen.“

Tanel Padarile tuli uudis elukaaslase abielust üllatusena. "Sain selle uudise teada teisipäeva õhtul telefoni teel ja ei oska leida sõnu hetkel kommentaariks," sõnas Tanel Padar napisõnaliselt Publikule.

Õhtuleht on püüdnud Kristelit ja Andreast tabada teisipäeva hommikust. Andreas esiti vastas telefonile ja ütles, et pole sobiv aeg rääkimiseks ning palus helistada paari tunni pärast. Järgnevad kõned ja sõnumid jäid vastuseta.