Inimesed
14. september 2017, 17:31

ÕHTULEHE VIDEO | Tsirkuse kõige ohtlikumas etteastes kaasa tegev akrobaat: selle tegemiseks peab olema kümme aastat kogemust (1)

„See on üks ohtlikemaid etteasteid tsirkuses. Pead terve aja olema terve aja keskendunud, kogu su mõte peab olema sinuga laval“, räägib 30aastane tsirkuseartist Alexey, kes on maailma tipptsirkuses Cirque du Soleil Russian swing’i akrobaat.

Russian swing kujutab endast väga suuri pikki kiikesid, mille peal akrobaadid kiiguvad ja suure hoo pealt õhku lendavad ning seal trikke sooritavad. Alexey ütleb, et seda etteastet saab teha vaid kümneaastase kogemusega akrobaat.

Mida tehakse aga esimeses trennis? „Ainult kiigud. Seisad ja kiigud, nagu lapsepõlves. Sama asi. Püüad nautida ja tunnetada kiike,“ paljastab mees ja ütleb, et selleks, et ilma turvavarustuseta kiigelt õhku lennata, läheb professionaalil aega umbes kolm-neli kuud.

Vaata videost kuidas suhtuvad Alexey tsirkuseartisti ellu tema abikaasa ja nelja-aastane tütar, kui kaua mees tsirkuses olnud on ning mitu korda ta trikki sooritades kukkunud on.