Foto: Erakogu
Inimesed
12. september 2017, 11:36

Teet Kasest saab koreograaf Milano balletiteatris! (1)

Eesti koreograaf Teet Kask alustab tänavu septembris tööd Itaalias, kunstide mekas Milanos – temast saab koreograaf tantsuteatris Balletto di Milano. Sellist võimalust pole siiani ühelgi Eesti koreograafil avanenud.

Teet Kask ütleb, et ennekõike tähendab see, et tema oskused on jõudnud tasemele, mis äratavad ka rahvusvahelist huvi. Selline staatus võimaldab tal veel enam pühenduda loomingule ning saavutada omanäolist ja mõjukat tulemust. „Usun, et usk järgida seda, mis loob rõõmu, õigete valikute tegemine ja selle nimel vaeva nägemine on viinud mind nii kaugele.”

Järgneva kolme aasta jooksul peab Teet Kask tegema koreograafia originaallavastustele, mis täidavad vähemalt kolme õhtut mängukavast. Esimene lavastus, kaasajastatud originaalversioon Tšaikovski balletist „Luikede järv“, näeb päevavalgust juba tänavu novembris.

Järgmiseks saab Teet Kase koreograafiat näha Vaba Lava teatrikeskuses, kus 19. septembril esietendub Alexandre Zeffi (FR) visuaal-poeetiline teatriinstallatsioon „Big Data”. Lavastuses astuvad üles näitlejad Mirtel Pohla ja Jarmo Reha ning tantsijad Marita Weinrank ja Jevgeni Grib.

Tantsuteatrit Balletto di Milano peetakse Itaalia tantsukultuuri suursaadikuks. Milano balletiteatril on selja taga 30 aastat loometööd ja edukaid ülesastumisi nii Itaalia kui ka Inglismaa, Iirimaa, Šveitsi, Hispaania ja Saksamaa suurtel lavadel. Balletto di Milano oli esimene Itaalia tantsuteater, mille trupp esines Moskva Suure teatri laval 1999. aastal. Balletto di Milano sündis 1998. aastal, tunnustatud baleriini Carlo Pesta eestvedamisel ning selle artistid on Itaalia tantsukoolide ja tantsuakadeemiate parimad kasvandikud. Balletitrupp on teinud koostööd tunnustatud kunstnike ja koreograafidega üle kogu maailma.