Joob vähem: Vormeliäss Marko Asmer tunnistas kohtusaalis, et purjuspäi autoroolis olemisele ei ole õigustust. Vältimaks vahejuhtumeid tulevikus, lubas Asmer alkoholi vähem tarbida.Foto: Robin Roots
Eesti uudised
12. september 2017, 11:11

Täiendatud kell 16.36!

FOTOD KOHTUST | Purjuspäi roolis olnud Marko Asmer sai karistuse kätte (49)

Täna astus kohtu ette endine vormeliäss Marko Asmer, kes tabati tänavu 14. juulil 2,4-promillise joobega autoroolist. Kokkuleppemenetlusega sai Asmer karistuseks üheksa kuud tingimisi vangistust aastase katseajaga ja kaotas järgnevaks neljaks kuuks sõidukijuhtimise õiguse.

Näost punetav Marko Asmer (33) astus kohtusaali sirge seljaga, tõi kaasa kogu saali täitva magusa parfüümibuketi ning tervitas viisakalt saalisviibijaid.

Kohaletulnud ei pidanud pikalt kohtuvaidlust kuulama, sest prokuratuur ja Marko Asmer koos oma esindajaga olid juhtumi lahendanud kokkuleppemenetlusega. Asmeri kaitsja sõnul taotleti patustajale rahalist karistust, kuid prokuratuur sellele mõttele vastu ei tulnud.

Niisiis, kokkuleppe järgi saab Asmer karistuseks üheksa kuud tingimisi vangistust aastase katseajaga, kaotab neljaks kuuks juhiloa ning peab tasuma ligikaudu 750 eurot menetluskulusid. Seda raha maksab Asmer osade kaupa.

„Ega mul endiselt ei ole õigustusi [joobes juhtimisele], ma endiselt kahetsen,“ sõnas Marko Asmer kohtusaalis, lubades tulevikus alkoholiga ettevaatlikum olla. „Üritan minimaalselt tarvitada.“

Ringkonnaprokuratuuri abiprokuröri Alan Rüüteli sõnul võeti arvesse asjaolu, et süüalune oli kohtu ees esimest korda. „See on selline karistus, mida iga teine inimene saab,“ kommenteeris Rüütel otsust.

14. juulil sõitis Marko Asmer enda Mercedes-Benziga otsa Viimsi Haabneeme aleviku toidupoe parklas seisnud Toyotale. Parklas olnud inimene pidas Asmeri kinni ja kutsus politsei. Korrakaitsjate sõnul Asmer sündmuskohalt ei põgenenud, vaid ootas rahulikult politseid koos tunnistajate ja Toyota omanikuga.

Kuigi sündmuskohal kontrolliti Asmeri joovet alkomeetriga, viidi ta täpse joobe selgitamiseks siiski haiglasse. Seal võetud vereanalüüs selgitas, et kunagisel vormelisõitjal oli autoparklas raskusi manööverdamisega seetõttu, et tal oli 2,4promilline joove.

Marko Asmer on tulnud meistriks Briti vormel 3 sarjas ja olnud varusõitja vormel 1 BMW Sauberi meeskonnas.