UHKES ÜKSINDUSES: Viimaseid nädalaid lapseootel Siret Kotka-Repinski oli eile riigikogu avaistungil kohal, tema pinginaaber ja mees Martin Repinski aga puudus.Foto: Robin Roots
Eesti uudised
11. september 2017, 22:24

Kas Repinskid eelistavad abieluõnnele valimisedu? (51)

Siret Kotka-Repinski ütleb, et kui tema ja ta abikaasa kohalike omavalitsuste valimistel valituks osutuvad, jätkavad nad kooselu ning ühise lapse kasvatamist. Mis siis, et üks töötaks Jõhvis ja teine Rakveres – õhtuti on Konju talus küllalt aega armastust ja kirge jagada.

ERRi eilses arvamusloos rõhutati, et kohalike valimiste häältesaagi nimel „lahutatakse” isegi äsja abiellunud lapseootel perekondi. Arvamusloo autor Rene Kundla viitas sellele, et aprillis abiellunud ning lähinädalatel lapsevanemateks saavad Martin Repinski ja Siret Kotka-Repinski kandideerivad oktoobris erinevates omavalitsustes: mees-Repinski Jõhvis ja tema abikaasa Rakveres. Juriidiliselt on kõik korrektne, sest paaril on kinnisvara nii Virumaa ida- kui ka lääneosas. Mis siis, et nad tegelikult elavad igapäevaelu Konju talus.

Õhtuleht kasutas eilsel riigikogu sügisistungjärgu avamisel võimalust Repinskite tulevikuplaanide kohta küsida. Muide, kui viimaseid nädalaid lapseootel Siret Kotka-Repinski oli riigikogu sügishooaja avaistungil kohal, siis tema meest ja pinginaabrit – Martin Repinskit – istungisaalis näha polnud. „Mu abikaasa on Ida-Virumaal, tal on seal palju kohtumisi,“ selgitab Kotka-Repinski ning lisab, et teeb õhtul mehele riigikogus toimunust ülevaate.

Aga kui Repinskite perepea osutub valituks Jõhvis ning tema abikaasa Rakveres, kas siis kolitakse vaatamata beebi sünnile lahku? Kotka-Repinski kinnitab, et kindlasti mitte. „Peatse lapse sünniga on meie armastus ja kirg saanud hoopis tuge juurde,“ rõõmustab ta. „Meil on ju praegugi elukohad erinevates paikades, aga õhtuti saame ikka koos olla. Me oleme liikuvad inimesed,“ räägib naine õhinal.

Ta märgib, et tema abikaasa Martin Repinski on öelnud, et kui ta saab Jõhvi volikogu valimistel häälteenamuse, siis läheb ta vallavanemaks ning lahkub riigikogust. Kotka-Repinski lubab ka ise valituks osutudes Rakvere linnavolikogus töötamist jätkata. See, kas peagi emaks saav naine jätkab ka riigikogutööd, selgub pärast sünnitust. 

„Eks siis ole näha, kas riigikogutööst tuleb väike puhkus teha. See oleneb minu tervisest, lapsest ja tundest. Tegemist on minu esimese lapsega ja ma ei oska hetkel prognoosida, kuidas me toime tuleme,“ ütleb ta.

Emapuhkusest on loobunud teisedki poliitikud – alles hiljuti jätkas tööd ja kaitset kuuenda lapse sünnitanud haridusminister Mailis Reps. Eks aeg näitab, kuidas Siret Kotka-Repinski väikelapse emana kahes kohas töötades hakkama saab.