Absurditeater! Kellele on mõeldud rohelised parkimiskohad?Foto: Viktor Burkivski
Inimesed
10. september 2017, 12:03

PAPARATSO | Absurditeater! Kellele on mõeldud rohelised parkimiskohad? (3)

Meie paparatso kaamerasilm sai üllatava tabamuse Mustamäe teel. Äri- ja kaubanduskeskuse ette istutatud põõsastes parkis üks absurditaetrit armastav linnakodanik või oli tegu hoopis nutika reklaamitrikiga? 

Hiljuti joonistas Tallinnas asuv Rocca al Mare kaubanduskeskus oma parklasse maha nii-öelda rohelised parkimiskohad. Millise auto võib sellisele kohale parkida, tekkis poodlejatel loomulikult kohe õigstatud küsimus. 

Lühidalt öeldes on rohelised parkimiskohad mõeldud autodele, mille süsihappegaasi väljalase kilomeetri kohta on kuni 150 grammi. Sellest reeglist teavitavad Rocca al Mare külastajaid parkimiskohtade juures olevad sildid. Samas pole rohelistele kohtadele keelatud panna ka suurema heitgaaside emissiooniga masinaid. Kaubanduskeskus ei kontrolli, kas rohelisele kohale pargitud auto ikka vastab väljatoodud nõudele või mitte ja samuti ei tule parkijal karta mingeid karistusmeetmeid. 

Roheliste parkimiskohtade loomise mõte oli kaubanduskeskuse turundusjuhi sõnul juhtida inimeste tähelepanu keskkonnasõbralikule mõtteviisile ja võimalustele olla nii-öelda roheline. Lisaks oli see üks kriteeriumitest, saamaks keskkonnasõbraliku ehitise LEED sertifikaati. Kokku on Rocca al Mare kaubanduskeskuse juures parkimiskohti 1300. Neist 74 on rohelised.

Sellest ideest läksid pöördesse ilmselt ka uudse Barking äpp loojad ning näitasid kuidas on võimalik  soodsalt ja nutikalt parkida nii-öelda rohelistel parkimiskohtadel. Pole paha! Laitke maha või tehke järele!

Sellist mugavat parkimist on muuseas soovitanud paljudele oma sõpradele ka näosaate viimase hooaja võitja Kalle Sepp. 

"Elu on seiklus. Olen tihti autoga liikvel ning on vajadus oma auto kuhugi ära parkida. On väga põnev avada oma telefoniga mõni täiesti võõras hoov ning avastada kui mugav seal parkida on," kiidab Kalle nn Barkingut. "Veel lahedam on, et neid parklaid on juba päris palju ehk siis Barkige rahvas!"

Vaata huumorikaid pilte!