Nooruslik peaminister jõi limpsi ja trikitas palligaFoto: Viktor Burkivski
Inimesed
10. september 2017, 02:01

SEB Tallinna Maratoni 10 km kolmikvõit läks Keeniasse, naistest võitis Liina Tšernov

FOTOD | Nooruslik peaminister jõi limpsi ja trikitas palliga (25)

9. septembril toimus Tallinna kesklinnas SEB Tallinna Maraton, millest võttis osa ka meie sportlik peaminister Jüri Ratas. 

Kultuuriminister Indrek Saar pidas enne maratoni avakõne ja tõttas seejärel ka ise osalejate sekka.  

Tallinna abilinnapea kuulutas maratoni avatuks ja stardipaugu Sügisjooksule andis SEB turunduse ja kommunikatsiooni divisjoni juht Karl Multer.

Peale õnnestunud jooksu trikitas heas tujus peaminister palliga, jõi limpsi ja tegi kõigi soovijatega koos pilti. 


18. korda toimunud SEB Tallinna Maratoni Sügisjooksu naistearvestuses võttis esikoha Liina Tšernov ajaga 35:49. “Tahtsin naistearvestuses võita ja nii see õnneks välja tuli. Kui mu jalg oleks korras olnud, siis oleksin tahtnud joosta ka väga tugevat aega. Rada oli uus ja veidi keerulisem minu jaoks, aga ilm ei seganud,” võttis Tšernov oma jooksu kokku.

Ajaga 36:30 tuli naistest teiseks Liina Luik ning kolmanda koha võttis Kaia Lepik ajaga 36.58.

Tugeva jooksu tegi ka 400 m tõkkejooksja Rasmus Mägi, kes finišeerus ajaga 37:22. Finišis kommenteeris enda jaoks ebatraditsioonilisel distantsil jooksnud Mägi: “Elementaarne vastupidavus on mul alates noorest poisist olemas ja üritasin oma võimetele vastava aja joosta. Tahtsin ennast välja elada ja end veidi piinata, arvestades, milliseks hooaja lõpp kujunes.”

SEB Tallinna Maratoni 10 kilomeetri distantsi võitis keenialane Benard Korir ajaga 29:46, tema järel finišeerusid kaasmaalased Ibrahim Mukunga Wachira (29:49) ja Henry Kipsang (30:43).