Alanis MorissetteFoto: AFP
Inimesed
8. september 2017, 14:45

Sünnitusjärgne masendus halvas Alanis Morissette'i

Kanada päritolu rokktäht Alanis Morissette unistas terve elu emaks saamisest, kuid ta ei aimanudki, milliseid piinu võib ta mõlema lapse sünni järel kannatada.

Kuigi tema teine laps, tütar Onyx Solace tuli ilmale aasta ja kaks kuud tagasi, pole 43aastase lauljanna vaimne tervis taastunud.

„On päevi, mil ma olen nii sant, et ei suuda liigutadagi,“ tunnistas Alanis ajakirjale People.

Esimest korda tabas Morissette'i sünnitusjärgne depressioon kohe pärast esikpoeg Ever Imre (6) ilmaletulekut. Alanist hakkasid lisaks unetusele ja letargiale vaevama kohutavad füüsilised valud. Ta nägi hirmuäratavaid nägemusi, et tema laps ja mees saavad viga. Kuid diagnoos pandi lauljatarile alles aasta ja neli kuud hiljem. 

Nüüd on Alanise sõnul tema piinad neli korda hullemad kui pärast poja sündi. Pärast tütre saabumist vajus ta depressiooni vaid mõne sekundiga. Alanis võtab haiguse leevendamiseks tava- ja homöopaatilisi ravimeid ning teeb trenni. Ta on enda sõnul õppinud võltsilt naeratama ega tunne selle üle uhkust.

Staar toonitab: sünnitusjärgset depressiooni ei tohi häbeneda. „Pole tähtis, mis elu sa elad, kui palju reisid või kui palju sa kodus oled või kas sulapsed käivad koolis. Sünnitusjärgne depressioon võib tabada igaühte.“