Foto: kuvatõmmis/ ERR
Tele
7. september 2017, 20:28

Raivo E. Tamm on kaotanud 18 kilogrammi kaalu! (21)

Tänases "Ringvaates" käis külas näitleja ja koomik Raivo E. Tamm, kes hiljuti läbis Ironmani pooltriatloni. Ta rääkis, et järgmisel suvel kavatseb ta proovida pikka triatloni. Lisaks teatas teatrimees, et alates treenimise alustamisest on ta 18 kilo kergemaks muutunud.

Kui mees 2017. aastal pooltriatloniks treenima hakkas, oli tema kehakaal 96 kilogrammi ning vorm elu halvim.

Raivo E. Tamm 2017 aprillis Foto: Aldo Luud

"Nüüd olen 78 kilo, ehk siis 18 kilo on tänaseks alla läinud. Läheb, kaob kuhugi. Söön vähem ja trenni teen küll. Otepää trenn sai läbi, siis oligi tühjus hinges, et kas nüüd ongi kõik," rääkis ta.

Ning selleks, et seda tühjust täita, ongi praegu käsil uueks, järgmise aasta suvel toimuvaks triatloniks treenimine. Seekord üritab ta täispikka triatlonit läbida.

Mees on olnud sportliku eluviisiga eeskujuks paljudele, isegi koolilastele. 

Mehe treener tegi Tammele ettepaneku jätkata projekti täispika Ironmani läbimisega juba siis, kui ta alles poolpikaks maratoniks treenis.

“Tal oli tõesti lihtne mind ära rääkida, sest ma tundsin väikest kurbust hinges, et kas tõesti on kõik läbi,” naeris mees.

Pärast pooltriatloni läbimist läbis mees ka teekonna rattaga Tallinnast Tartusse. Kuna täispikal Ironmanil peab ta läbima ka maratoni, hakkas ta selleks juba nüüd treenima ning läbib ka üsna pea toimuva Tartu maratoni, mille pikkuseks on 42 kilomeetrit. Hiljuti on mees hakanud ka tegelema trepijooksmisega kõrghoonete tippu.

"Ringvaate" saatejuht Grete Lõbu manitses, et kas 52-aastase mehe jaoks selline ühest äärmusest teise hüppamine tervisele liiga tee.

Mehe arvates treenimine liialt äärmuslikuks ei lähe. 

“Ma olen tegelikult oma iseloomult päris alalhoidlik inimene. Ma ei tee seda kõike nii, et silme eest on ruuduline. Ma teen vaikselt omas rütmis tiksudes seda kõike, nii treeninguid kui võistlusi. Ka võistlustel ei läinud ma mingeid aegu taga ajama. Vaikselt tegin, ülesanne oli see läbi teha ja olla pärast ka võimeline rääkima, mitte lääbakil ja et kiirabi paneb voolikud külge," naeris Tamm.