Tele

LÕBUS VIDEO | Mitu korda kasutatakse saates „Suud puhtaks“ sõna „tegelikult“? (16)

LISA KOMMENTAAR

Sõnaseletus8. september 2017, 00:36
Kui keegi alustab lauset sõnaga tegelikult, võib tegemist olla parasiitsõnaga või üritatakse sulle mingit kaheldavat ideed pähe määrida ( propagandat teha ).
milleks sellised 7. september 2017, 22:02
ebakompetentsed tegelased saavad saatejuhtideks ?
Riigitelevisioonil peaks latt olema kõrgem kui mingi külatelevisioonil!
Millal see jõuab err-i juhtidele kõrvade vahele ?
absoluutselt7. september 2017, 21:05
Väga palju kasutatud sõna on "absoluutselt". Intervjuudes torkab silma kui küsimusele vastus algab tihti sõnaga "absoluutselt". Tegelikult kah, absoluutselt...
Vaike7. september 2017, 18:37
Enne kui saadet tegema hakata,peaks ennekõike saatejuht endale selgeks tegema,mis on saate tegelik sisu.Siis ei langeks saade ebakompetentsuse ja tobeduse tasemele.Sõnastage endale,mis oli selle saate eesmärk-kas lasta aur välja või proovida aru saada tegelikust probleemist.Mujal maailmas on seda asja ju uuritud ja jõutud ka mingitele järeldustele.Ennekõike peaks ka Eestis probleem sõ- nastada ,sõnastada ka eesmärk ja selle mõõdetavus,mida tahetakse saavutada. Üldjutu ajamisega ja paari narkomaani saatesse tassimisega asja ei lahenda.Kõige lähemale jõudis saates noor neiu,kes ütles välja noorte arvamuse-narkootikumide kättesaamine on imelihtne.Siit algabki kaks tegevusrida-kõttesaadavuse ehk pakkumise ja tarbimise kontroll.Ning laste õpetus ja harimine selles liinis peaks algama juba lasteaiaeas-hiljem valmis narkomaani reeglina ei muuda,nn paranenute protsent on ka teada-see on väga väike ning siis peab juba ühiskond olemasoleva info põhjal otsustama,kas tasub selle mõne protsendi päästmiseks,mis on ka tihti lühiaegne,tohutuid ressursse raiskama ja kui peab,siis on see juba ühiskondlik kokkulepe.Nüüd aga saates mindi kergemat teed ja saade kujunes mõttetuks lobaks ,kus ei kuulnud ühegi eksperdi arvamust ega midagi ühestki uurimusest.Seega ei hakka ka midagi muutuma.
Puterdajaid ei taha tele-ekraanil näha7. september 2017, 18:21
Kui mõni saates osaleja puterdab, nii-öeldes veeretab suus justkui kuuma kartulit --- maei vaatagi neid saateid. Mõni esineja ütleb sõnu nii kiiresti, et pole sõnadest aru saadagi --- justkui sooja t-tti pritsib suust. Urmas O., näiteks, rääkis samuti kiiresti, kuid kiire kõnemaneeri juures hääldas tema sõnu ning häälikuid selgelt välja. Nii mõnigi püüab Urmas.O. järgi teha, kuid ei tule välja.
nagu7. september 2017, 18:16
Sõna ´´nagu´´ kasutatakse ka üsna palju; isegi mitte ainult sidesõnana, vaid mõnel igas lauses mitu korda. Aastaid tagasi teleinimesedki kasutasid ´´nagu´´ oma lausetes. Nüüdseks on see ´´nagu´´tamine ekraanil esinejate sõnapruugist kadunud, kuid igapäevases kõnes kullda pidevalt: ´´nagu, nagu, nagu
mimi7. september 2017, 18:12
pidevalt kasutusel sõna : arusaadav: ,aga kas ikka on???;)
vaataja7. september 2017, 17:31
Olgu nende parasiitsõnadega kuidas on, aga selline nar..karitele pühendatud kaitsesaade oli küll nüüd mingi absurd. Kas keegi on käskinud neil tarvitada meelemürke, kas on seda vägivaldselt sunnitud tegema või on see nagu gripp, mis tahtmatult külge hakkab. Raisatakse tohituid summasid nende ravile, teades, et see ei aita. On vaid üksikuid juhtumeid, kus inimene ise loobub ja suudab seda ka hoida. Enamustel see ei õnnestu. Kui keegi tahab, las siis teeb. Miks pab maksumaksja neid ravima, teades, et see on tühja kulutatud raha. Ravigu siis var..gaid, ta..pjaid, röövleid ja teisi kurjategijaid. Nar..karite jaoks oleks vaja kinnist haiglat, mis asub kusagil saarel, kust põgenemisvõimalusi ei ole ja seal neid hoida ja konfiskeeritud ained nende kätte anda, las teevad, mida tahavad. Tehku ka seal tööd, et ennast toita. Ehk see aitaks. Aga kuna neid on juba nii palju, ei ole meil sellist kohta ilmselt kuhu neid paigutada. Täiesti asjatu püüdlus seda pahet välja juurida.
püksid7. september 2017, 17:27
Sellele mehele ei sobi karvane lõug.Habememaks tuleb kehtestada,siis saab riik selle raha tervishoiule panna.
Joodik7. september 2017, 17:25
Oh, nüüd mul uus joomismäng.
Ärni7. september 2017, 17:18
Saatele sobiks paremini pealkiri "Pühime p ersed puhtaks"
tegelikult7. september 2017, 17:13
vaatavad selliseid saateid need,kes tegelikult oma vaimupoolelt samal tasandil.
vanasti öeldi7. september 2017, 17:09
et : "Tegelikult olen mina Liivimaa parim ratsutaja"- ju seda siis rõhutatigi.
maiu7. september 2017, 16:52
Saate pealkiri on labane.Vaatasin ,teema huvitas.
Kontekst7. september 2017, 16:44
ja kui palju kasutab saatejuht sõna "kontekst"? ja mitu korda neist õiges kontekstis?
Tegelikult7. september 2017, 16:31
Tegelikult on sõna tegelikult pigem sidesõnana võetav jah.